مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران اعلام کرد: دولت طی یک ماه اخیر 200 میلیون دلار برای پرداخت پول 21 پیمانکار ایرانی که در عراق پروژههای مهمی را در اختیار دارند اختصاص داده است .
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، سید کمال سیدعلی صبح امروز در نشستی خبری در جمع خبرنگاران به آخرین وضعیت فعالیتهای صندوق ضمانت صادرات در پسا تحریم اشاره کرد و گفت: طی سالهای گذشته با شدت گرفتن تحریمها ریسک کشوری ما از گروه 3 و 4 به 7 افزایش یافت و امروز با شرکتهای بیمهای دنیا در حال رایزنی هستیم که گروه ریسک کشوری دوباره کاهش یابد.
وی با اشاره به اینکه تنها 30 درصد ریسک کشورها مربوط به مسائل سیاسی است و 70 درصد بقیه به توان بازپرداخت برمیگردد، ادامه داد: خوشبختانه علیرغم تحریم و همه محدودیتها خوش حساب عمل کردهایم و امروز شرکتهای بزرگ دنیا از جمله هرمس و ساچه مایل با همکاری با صندوق ضمانت ایران هستند.
وی به سفر اخیر رئیس جمهور کشورمان و تیم همراه به ایتالیا و فرانسه اشاره کرد و گفت: امروز بانک مرکزی ایران با یکی از بزرگترین شرکتهای بیمهای دنیا با نام ساچه قراردادی را امضا میکند که در نخستین گام این شرکت بیمهای در کنار سایر صندوق های ضمانت دنیا خرید هواپیماهای ایران را ضمانت میکند تا طی بازپرداخت 10 و 15 سال آینده این شرکت بازپرداخت رقم خرید هواپیماها را برای بانکهای اروپایی تضمین میکند.
مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران همچنین به وضعیت سرمایه این صندوق اشارهای کرد و گفت: این صندوق تا 12 برابر سرمایه خود را میتواند در قالب پوشش ریسک صادراتی خدمت ارائه کند که سرمایه صندوق 500 میلیون دلار بود و دولت طی یک ماه اخیر 200 میلیون دلار برای پرداخت پول 21 پیمانکار ایرانی که در عراق پروژههای مهمی را در اختیار دارند اختصاص داده است .
وی در مورد جزییات بیشتر این موضوع اینگونه توضیح داد که با توجه به کاهش قیمت نفت دولت عراق نتوانسته است پول پیمانکاران ایرانی را بپردازد و دولت ایران برای ماندگاری این پیمانکاران خود در عراق این رقم را اختصاص داده که تاکنون 100 میلیون دلار آن پرداخت شده است تا به مرور دولت عراق با بهبود وضعیت بتواند پول پیمانکاران ایرانی را بدهد.
سید علی همچنین درمورد پوشش صادراتی نوسانات نرخ ارز نیز گفت: وقتی روابط بانکی برقرار شود بانک ملی میتواند با 0.1 درصد پوشش نرخ نوسانات ارز به ارز را بگیرد اما در مورد ارز به ریال باید ابتدا یکسانسازی نرخ ارز اتفاق بیفتد چرا که این کار ریسکهای بسیار زیادی دارد که فقط کار بانک مرکزی است.
وی افزود: البته برخی میگویند بورس میتواند نوسانات نرخ ارز را پوشش دهد و نرخ ارز در بورس وارد شود اما اکنون این شرایط فراهم نیست.
مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران در پاسخ به سوال خبرنگار فارس، مبنی بر اینکه برخی بازرگانان ایرانی به دلیل نامعتبر بودن شرکتهای روس و آفریقایی از بستن قراردادهای صادراتی امتناع میکنند و صندوق ضمانت صادرات برای اعتبار سنجی چه کاری انجام داده گفت: با اگزیار روسیه قراردادی امضا کردهایم تا تامین مالی اینگونه قراردادها را با کمک بانک توسعه صادرات ایران انجام دهد و امیدواریم از این طریق فعالیتهای صادراتی با روسیه تقویت شود و به نظر میرسد در مورد کشورهای آفریقایی هم در آینده این کار صورت گیرد.
وی تاکید کرد که هم اکنون نیز بازرگانان ایرانی میتوانند با مراجعه به صندوق ضمانت صادرات شرکتهای مدنظر خود را اعتبارسنجی کرده و از وضعیت آنها برای انعقاد قرارداد اطمینان حاصل کنند.
سیدعلی در بخش دیگری از سخنان خود به این نکته اشاره کرد که باید با استفاده از اقتصاد مقاومتی و بهبود فضای کسب و کار ریسک کشورمان را در دنیا پایین بیاوریم.
وی برای تشویق صادر کنندگان در راستای استفاده از ضمانتنامههای صادراتی این خبر را داد که صندوق ضمانت صادرات کارمزدهای خود را تا 80 درصد تقلیل داده است.
مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران خاطر نشان کرد: ما میتوانیم تا 30 درصد بودجه ناخالص داخلی کشور را فاینانس کنیم یعنی توان جذب ما تا 200 میلیارد دلار است که در این راستا پروژههای کشور نیز فعال میشود.
به گفته سیدعلی ورود نسیه خریدن به صورت یوزانس و استفاده از خطوط ریفاینانس در کشور توسط بانکهای خارجی میتواند نرخ سود بانکی را تعدیل کند.
وی تاکید کرد:همانطور که برای واردات از محل صندوق توسعه ملی استفاده می شود منابعی را هم برای صادر کنندگان از این محل اختصاص دهند.
انتهای پیام/آ
Thursday, 28 November , 2024