وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: از ۲۲ میلیون شاغل در کشور ۱۵ میلیون نفر بیمه هستند که این آمار حاکی از آن است که هفت میلیون نفر در مشاغل غیررسمی فعالیت می کنند.
ندای گیلان:وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: از ۲۲ میلیون شاغل در کشور ۱۵ میلیون نفر بیمه هستند که این آمار حاکی از آن است که هفت میلیون نفر در مشاغل غیررسمی فعالیت می کنند.
علی ربیعی در چهارمین همایش ملی و سومین همایش بین المللی مهارت آموزی و اشتغال که در مرکز همایش های صدا و سیما برگزار شد، افزود: امروز بیکاری در جهان در رقم ۲۰۰ میلیون نفر قرار گرفته که این رقم ۳۰ میلیون بیشتر از تعداد بیکاران سال ۲۰۰۸ است.
وی توضیح داد: در شرایط کنونی بیکاری جوانان در جهان بدتر از بیکاری برای همه گروههای سنی است. همچنین شکاف جنسیتی در خصوص بیکاری ۲۰ درصد است.
وی با اشاره به هدف از توجه به آمارهای موجود در جهان در خصوص اشتغال، گفت: وضع موجود در همین شرایط قابل تبیین است زیرا موقعیتی را برای اندیشه ورزی مهیا می کند و راهکاری نشان می دهد که از فقر و عقب ماندگی عبور کنیم.
ربیعی تصریح کرد: من از همه اساتید، شخصیت های مستقل علمی و فرهنگی و همه اندیشه ورزان در حوزه های اقتصادی و اجتماعی درخواست می کنم که برای ارتقا فرهنگ کار با یکدیگر مشارکت کنند.
وی درباره وضعیت اشتغال در کشور گفت: سال گذشته توانستیم از ریزش ۲۴۰ هزار نفر نیروی کار جلوگیری کنیم، این در حالی است که سالانه به ۸۰۰ تا ۹۰۰ هزار شغل جدید نیاز داریم تا نرخ بیکاری تک رقمی را تجربه کنیم.
وزیر کار ادامه داد: مسئله صندوق های بازنشستگی یکی از مسائل ما است و قوانین حمایتی از بازنشستگی زودهنگام از دیگر مسائل ما است که باید مورد توجه قرار گیرند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: سواد مهارتی اساس پیشرفت کشور را تشکیل می دهد و سوادی است که ما را به عدالت اجتماعی نزدیک می کند .
ربیعی با تفکیک سه سطح سواد مدرسه ای، دانشگاهی و مهارتی بر لزوم افزایش سواد مهارتی در جامعه توسط سازمان فنی و حرفه ای تاکید کرد و افزود: سواد مهارتی به موضوع مبارزه با فقر کمک جدی می کند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: این همایش فرصتی ایجاد می کند که با بررسی مسائل پیش روی کشور پیرامون نیروی انسانی به موضوع دیپلماسی مهارتی بیشتر توجه شود.
ربیعی افزود: من به شعار قدیمی جنوب – جنوب اعتقاد دارم و معتقدم اگر بتوانیم نوعی گفت و گو پیرامون رشد اقتصادی منطقه داشته باشیم می توانیم رشد بهتری را در منطقه ایجاد کنیم.
وی با بیان اینکه در سالهای اخیر به رغم تحریم های ظالمانه که حتی در زمینه های علمی نیز وجود داشت، گفت: توانستیم بر این تحریم ها پیروز شویم و روند رشد علمی خوبی داشته باشیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با درخواست از نهادهای مدنی، دانشگاه ها، موسسات پژوهشی و شخصیت های مستقل با هدف تحقیق و پژوهش جامعه برای آینده کار، رشد و توسعه کشور و همچنین توانمندسازی، خاطرنشان کرد: این تحقیقات باعث می شود که نیروی انسانی را توانمندتر کنیم.
ربیعی با اعلام اینکه رقم بیکاری در سطح جهان ۲۰۰ میلیون نفر است، گفت: این به معنی آن است که از سال ۲۰۰۸، ۳۰ میلیون نفر به آن اضافه شده و اگر به این رقم افراد از کار رانده شده را نیز اضافه کنیم این آمار به ۶۲ میلیون نفر خواهد رسید.
وی یادآور شد: آمار بیکاری جوانان در دنیا نیز بیش از آمار جهانی است، این در حالی است که شکاف بیکاری جنسیتی بیش از ۲۰ درصد آمارهای جهانی است.
وی با بیان اینکه هر ساله ۴۰ میلیون نفر روانه بازار کار می شوند و این یعنی تا سال ۲۰۳۰ جهان به ۶۰ میلیون شغل نیاز دارد که بیشتر آنها خدماتی هستند، تصریح کرد: با ترسیم شرایط جهانی بیکاری باید گفت کشور ما نیز همین شرایط را دارد.
این مقام مسئول در دولت یازدهم اضافه کرد: سال گذشته رشد اقتصادی ۳ درصدی را تجربه کردیم و در صورتی که سالانه ۶ درصد رشد اقتصادی داشته باشیم باز این رشد منتج به اشتغال مورد انتظار نخواهد شد.
ربیعی درباره مهاجرت نیروی کار نیز گفت: مهاجرت نیروی کار در جهان از سال ۱۹۹۰ تاکنون بیش از ۵۰ درصد رشد داشته که این نیروهای مهاجر اغلب به علت نداشتن مهارت های لازم با ناامنی شدید روبرو هستند و زندگی تلخی را پس از مهاجرت تجربه می کنند که مسئله نژاد پرستی بر تلخی آن می افزاید.
وی تاکید کرد: من کار را اضافه کردن بر تولید ملی می دانم و معتقدم ثروت ملی نفت نیست بلکه افزایش تولید ملی در اثر تلاش نیروی کار با مهارت است.
به گفته وی، راه حل نهایی مبارزه با فقر توانمندسازی نیروی کار است که این توانمندسازی با مهارت افزایی از طریق آموزش های فنی و حرفه ای ایجاد می شود.
وی بر تغییر نگرش نیروی کار اشاره کرد و گفت: سال گذشته ۳۰۰ هزار شغل از طریق مراکز کاریابی شناسایی و معرفی شد که از این تعداد ۱۰۰ هزار نفر عدم تمایل خود را برای ماندن در شغل اعلام کردند.
وی افزود: این بدان معناست که ما باید نگرش و ذهنیت افراد بیکار و جویای کار را برای پذیرش شغل آماده کنیم و در این زمینه به یک استراتژی مهارت نیازمندیم که این استراتژی بتواند به عنوان میانجی بین عرضه و بازار کار عمل کند.
وی بر شعار آموزش فنی و حرفه ای از دانشگاه تا روستا و مناطق محروم تاکید کرد و افزود: استراتژی ما برای سال جاری آموزش فنی و حرفه ای به روستاها و محله ها است و امیدوارم بتوانیم افزایش ظرفیت های استانی، محله گرایی و منطقه گرایی را هرچه بهتر پیش ببریم.
ایرنا
Saturday, 23 November , 2024