رئیس جمهور آمریکا قانون تمدید تحریم‌های ۱۰ساله علیه ایران را امضا نکرد اما این طرح بدون امضای وی و به طور خودکار به قانون تبدیل شد.

به گزارش ندای گیلان به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، گرچه رئیس جمهور آمریکا این تحریم‌ها را امضا نکرد اما اجازه داد بدون امضای وی تمدید تحریم‌ها علیه ایران به قانون تبدیل شود.

قانونگذاران مجلس سنای آمریکا روز یازدهم آذر با 99 رأی مثبت و بدون هیچ رأی مخالف طرح تمدید 10 ساله قانون تحریم‌های ایران را تصویب کرده بودند. این طرح برای برای تبدیل شدن به قانون به باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا ارسال شد.

این قانون که زیربنای تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا علیه ایران به شمار می‌آید، اولین بار در سال 1996 با هدف جلوگیری از سرمایه‌گذاری کلان خارجی در بخش نفت و گاز ایران تصویب شد و از آن زمان یک بار در سال 2006 تمدید شده است. قانون تحریم‌های ایران پایان سال جاری میلادی، منقضی می‌شود.

مطابق قوانین اساسی آمریکا بعد از وتوی یک قانون از سوی رئیس‌جمهور آمریکا در صورتی که بیش از دو سوم نمایندگان کنگره به شکستن وتو رأی بدهند، آن طرح علی‌رغم مخالفت رئیس‌جمهور به قانون تبدیل می‌شود.

به گزارش ندای گیلان؛این اقدام اوباما را می توان فرار از دست مخالفان داخلی و تلاش برای حف بزرگترین دستاورد سیاسی غرب یعنی توافق با ایران قدرتمند دانست.

تمدید تحریم ها اگرچه ظاهرا قانون شد؛ولی به دلیل عدم امضای رئیس جمهور پای آن مسکوت می ماند و عملا غیر قابل اجراست.

اوباما با این کار هم مخالفان داخلی را ساک و طرح نقض برجام را از دور خارج کرد و هم تا پایان نشستنش بر کرسی ریاست جمهوری از حاشیه فاصله گرفت

امضای این طرح از یک سو واکنش شدید کشور های بزرگ جهان از جمله هم پیمانان اروپایی امریکا را به همراه می داشت و از سویی دیگر اگر آن را وتو می کرد با مخالفت های شدید داخلی روبرو می شد.