به گزارش ندای گیلان از رشت،یکصد و سی و چهارمین جلسه کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر رشت، به ریاست هادی رمضانی و با حضور محمدحسن عاقل منش و محسن سماکچی دیگر اعضای کمیسیون، در ساختمان شورا برگزار شد.
هادی رمضانی رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی شورای شهر رشت در ابتدای این جلسه ضمن قدردانی از برگزاری برنامههای هفته رشت، بیان داشت: این برنامههای متنوع منجر به رضایت هنرمندان، اصحاب رسانه و شهروندان شد فستیوالهایی نظیر هفته رشت و خوراک میتواند رونق اقتصادی و گردشگری شهر رشت را در پی داشته باشد. آنچه در توان مدیریت شهری بود به کار برده شد تا با معرفی بهتر رشت، این شهر که روزگاری شهر اولینها بوده است به جایگاه واقعی خود دست یابد. همچنین جشنواره خوراک نیز با حضور سفرای مختلف و میهمانان کشوری برگزار شد و اقامتگاههای رشت تکمیل شد.
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر رشت همچنین تصریح کرد: علاوه بر برنامههای هفته رشت، اجلاسیه روسای شوراهای اسلامی کلانشهر و شهرداران مراکز استان نیز با حضور شخصیتهای ملی برگزار شد و بازتاب خوبی داشت. این اجلاسیه با سخنرانی استاندار گیلان خروجی خوبی داشت و امیدوارم در جهت رشد و تعالی رشت، مطالبات مطرح شده تحقق پیدا کند. همچنین تئاتر صاحبدلان طی روزهای گذشته برگزار شد که مورد توجه هنرمندان قرار گرفت.
هادی رمضانی افزود: شهردار رشت از مدیران و پرسنلی که در برگزاری این برنامهها فعالیت ویژهای داشتند طی جلسهای در کمیسیون فرهنگی قدردانی کند.
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر رشت در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به طرح مسئولیتپذیری اجتماعی شهروندان، عنوان کرد: یکی از سرفصلهای فعالیتهای این کمیسیون موضوع مسئولیتپذیری اجتماعی است و در همین راستا طرحی از سوی کمیسیون فرهنگی به صورت مشارکتی با گروههای مردم نهاد ارائه خواهد شد. نگاه ما این است این طرح از جانب مردم و گروههای مردم نهاد ارائه شود و به تصویب برسد.
سیده هاله مهدی زاده از تشکل نگاه نواندیش انقلابی استان گیلان در خصوص طرح مسئولیتپذیری شهروندان، گفت: در ارتباط با مسئولیتپذیری اجتماعی و شهروند پاسخگو مطالعاتی داشتیم. حقوق شهروندی با تمرکز بر رفاه مردم پیگیری شده است. البته متاسفانه گاهی آنچه نوشته میشود با آنچه اجرا میشود کاملا متفاوت است.
وی افزود: فاصلهای بین مردم و مسئولین ایجاد شده است و این فاصله باعث شده شهروندان حتی تکالیف شهروندی خود را نیز به درستی انجام ندهند. در صورتی که آسیب آن به خود شهروندان میرسد و شهر متعلق به شهروندان است. نتیجه این وضعیت، جامعه زیبایی نخواهد بود. نیاز به خودباوری در این زمینه وجود دارد. مسئولیتپذیری از دو بعد فردی و جمعی قابل بررسی است و تمرکز بیشتر بر مسئولیتپذیری فردی بوده تا اینگونه اقدامات با تمایل فردی انجام شود.
مهدی زاده در خصوص اهداف طرح عنوان کرد: هدف طرح تبدیل شهروند عادی، به شهروند مسئولیت پذیر، با آگاهی و امید و تعلقپذیری به شهر و دیگر موارد است و مسیر طولانی در پیش خواهیم داشت تا بتوانیم حلقه پیوندی بین مردم و مسئولین ایجاد کنیم و در نهایت منجر به سود جامعه شود.
نماینده تشکل نگاه نواندیش انقلابی استان گیلان در بخش دیگری از سخنانش، اظهار داشت: مسئولیتپذیری اجتماعی در این طرح به شاخههای مختلفی تقسیم شده است و هر یک زیرمجموعههایی دارد. رتبهبندی شهروندان در خصوص اینکه در چه جایگاهی از مسئولیتپذیری اجتماعی قرار دارد از جمله مواردی است که در این طرح دیده شده است و به کمک آن میتوان نسبت به ارتقاء سطح مسئولیتپذیری اجتماعی شهروندان اقدام کرد.
هادی رمضانی در ادامه عنوان کرد: برخی موارد در سطح شهر دیده میشود که نشان میدهد مسئولیتپذیری شهروندی در برخی موارد وضعیت مطلوبی ندارد. به عنوان مثال اگر فردی در ساعت ۱۰ صبح زباله را در معابر رها کند هیچ شهروندی نسبت به این موضوع واکنشی نشان نمیدهد تا منجر به آلودگیهای محیطی و آسیب به زیباییهای بصری شهر نشود.
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر رشت، ضمن تشریح برخی دیگر از وظایف شهروندی، اظهار داشت: کار فرهنگی، در لحظه به نتیجه نمیرسد. کار فرهنگی، نیاز به استمرار دارد و زمانبر است.
محمدحسن عاقل منش در ادامه این جلسه، با اشاره به خطر تخریب عمارت تاریخی نبی زاده در صومعه بیجار رشت اظهار داشت: در همین راستا سرکار خانم شیرمحمدی از همکاران شهرداری رشت پیگیریهای فراوانی داشتهاند که جای تقدیر دارد. این عمارت در بافت تاریخی رشت قرار گرفته است و مالک آن از تجار تبریزی ساکن رشت بوده است. عمارت در دوره پهلوی اول ساخته شده است و شاخصههای معماری بومی رشت و گیلان در آن وجود دارد. پس از فیلم «در دنیای تو ساعت چند است»، میراث فرهنگی بنا را در فهرست آثار ملی ثبت کرد. بین وراث در خصوص حفظ و ثبت بنا و یا تخریب آن اختلاف نظر وجود دارد و یک بار از ثبت خارج و مجدد ثبت شده است.
نایب رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر رشت خاطر نشان کرد: گویا این بنا در مسیر فروش و تخریب قرار گرفته است در نتیجه درخواست صدور پروانه میشود و شهرداری مکاتبهای با میراث فرهنگی انجام میدهد تا اگر ثبت نشده است پروانه صادر شود اما تاکنون پاسخی دریافت نشده است. همچنان مسجل نیست که ملک از ثبت خارج شده است یا خیر اما تخریب این ملک، تبعات اجتماعی و فرهنگی در پی دارد و پیشنهاد میشود شهرداری رشت با تهاتر نسبت به تملک ملک اقدام کند و با بازسازی ملک نسبت به بهره برداری از آن و ایجاد درآمد پایدار اقدام نماید و یا توسط مالکین فعلی حفظ شود.
محمدرضا علیزاده معاون اجتماعی سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری رشت نیز در خصوص این طرح عنوان کرد: این طرح در حال حاضر به صورت کلی تهیه شده است و نیاز به جلسات کارشناسی دارد تا بتوانیم خروجی مناسبی برای سرمایههای اجتماعی شهرمان داشته باشیم.
وی افزود: به دلایل مختلف، بخشی از مردم با مسئولین قهر هستند و اگر اینگونه کارها توسط مردم و گروههای مردم نهاد پیشنهاد شود و نظر اساتید و کارشناسان در این زمینه دیده شود میتواند نتایج بهتری در پی داشته باشد.
پس از تبادل نظر اعضا و بیان دیدگاههای مشاوران کمیسیون مقرر گردید با همکاری تشکل نگاه نواندیش انقلابی استان گیلان و معاونت اجتماعی سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری رشت و در نظر گرفتن نظر اساتید و کارشناسان، این طرح پس از بررسیهای لازم تکمیل شود و طرح نهایی توسط کمیسیون فرهنگی ارائه شود.
محسن سماکچی دیگر عضو کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر رشت در بخش پایانی جلسه، بیان داشت: پرواز رشت-آستراخان قیمت بالایی دارد و نسبت به استانبول، گرجستان و ارمنستان گران است.
وی افزود: با توجه به تاکید استاندار بر اقتصاد دریا محور باید طرح گردشگری دریایی انزلی به آستراخان را دنبال کنیم و این میتواند تجربه سفر متفاوتی را برای گردشگران فراهم کند و گردشگری حلال را رونق دهیم و زیرساختها را فراهم کنیم.
محمدرضا علیزاده معاون اجتماعی سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری رشت در ادامه این جلسه، گزارش سفر مستند سمفونی شهرها پنجرههای دوستی گروههای اعزامی به آستراخان روسیه را ارائه کرد.
علیزاده در این خصوص گفت: این پروژه بزرگ با تلاشهای آقای اصغرتاش به عنوان تهیه کننده و آقای معصومی به عنوان کارگردان و همراهی شورا و شهرداری رشت انجام شد. پیش از این پروژه، قرارداد خواهرخواندگی رشت و آستراخان در حد یک برگه مانده بود.
وی ضمن تشریح سفر تیم اعزامی به آستراخان، بیان داشت: به عنوان نماینده ایران با تمامی وزرا و رئیس دولت آستراخان دیدار داشتیم. جالب اینجاست که شناخت کاملی نسبت به استاندار گیلان داشتند.
معاون اجتماعی سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری رشت همچنین تصریح کرد: این آمادگی وجود دارد که هفته فرهنگی در آستراخان برگزار شود. گیلان دارای اشتراکات فرهنگی با آستراخان روسیه است.
محمدرضا علیزاده در بخش دیگری از سخنان خود به درخواست دولت آستراخان برای پرواز مستقیم رشت-آستراخان پرداخت و خاطرنشان کرد: تا امروز قرارداد منعقد نشده است. این پروازها با هواپیمای داخلی ایران خواهد بود و با توجه به لغو پروازهای ما به اروپا، امکان استفاده از هواپیماها برای مسیر رشت-آستراخان وجود دارد.
علیزاده همچنین با اشاره به مذاکرات صورت گرفته در خصوص تبادلات فرهنگی با وزیر فرهنگ و مدیر شبکه تلویزیونی ۲۴ آستراخان، در ادامه افزود: آمادگی همکاری فرهنگی از جانب آستراخان روسیه وجود دارد و جالب اینجاست چندین نسخه کتاب ایرانی قدیمی در کتابخانه و مرکز اسناد تاریخی آستراخان وجود دارد.
وی در پایان پیشنهاد تشکیل کارگروهی ذیل کمیسیونهای فرهنگی و گردشگری را مطرح کرد و گفت: با تشکیل این کارگروه میتوانیم برای سال آینده هفته فرهنگی را در آستراخان برگزار کنیم.
آقایان اصغرتاش و معصومی به عنوان تهیه کننده و کارگردان این مستند نیز به بیان جزییات دیگری از گزارش این سفر به آستراخان روسیه پرداختند و بر ضرورت همکاری فرهنگی متقابل میان رشت و آستراخان تاکید کردند.
Friday, 10 January , 2025