رییس فراکسیون نمایندگان ولایی گفت اگر هر ۱۸ وزیر پیشنهادی اصلاحطلبان کامل اما کارآمد باشند، به تمامی کابینه رای خواهم داد.
به گزارش ندای گیلان،حمیدرضا حاجیبابایی در گفتوگو با ایلنا، با تاکید بر بحران ناکارآمدی دولت و ضعف عملکرد شخص روحانی، درواکنش به سوالی درباره علت حمایتش از حجتالاسلام رییسی در انتخابات که هیچ سابقه اجرایی و مدیریتی مشخصی نداشت، اعلام کرد: بحران کارآمدی مربوط به روحانی بود. بنده شخصاً مشکل سیاسی با روحانی نداشتم و تنها ایرادم مشکل کارآمدی دولت بود.
نگفتم کاندیداهای اصولگرای انتخابات ریاستجمهوری ایدهآلم بودند
او در واکنش به اینکه زمانی در حزب اعتدال و توسعه در کنار روحانی فعالیت تشکیلاتی میکرده است، گفت: هرگز وارد بحث سیاسی، حزبی و گروهی نشدم و همچنین نگفتهام کاندیداهای اصولگرا ایدهآل بنده بودهاند و هر ایرادی نیز علیه روحانی مطرح کردم، ناکارآمدی بوده و نتیجه آن نیز مشخص است.
نماینده اصولگرای همدان در مجلس شورای اسلامی در تشریح دلائل خود درمورد ناکارآمدی دولت یادآور شد: این بحران ناکارآمدی در سه حوزه مشخص است؛ افزایش بدهی دولت به بانکها، افزایش بدهی دولت به بانک مرکزی و افزایش سهبرابری نقدینگی در دولت یازدهم که این بهمعنای خفه کردن اقتصاد کشور و خالی کردن جیب مردم است.
نرخ تورم در حال حاضر دو رقمی شده است
رییس فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس دهم در پاسخ به این سوال که آیا همین سیاستهای اقتصادی منجر به کنترل تورم نشده است، خاطرنشان کرد: دولت نرخ تورم را تکرقمی کرده است که البته در این لحظه این نرخ بار دیگر دورقمی شده است ولی فارغ از این مسائل، باید توجه کنیم که آیا این کنترل تورم عملاً درآمد کشور و مردم را افزایش داده است، آیا اقتصاد کشور شکوفاتر شده است؟!
او در واکنش به این گفته کارشناسان که با تثبیت نسبی قیمتها، اعتماد به بازار بازگشته است، گفت: البته این نکته مثبت است و نباید انتقاد کنیم اما این میزان کافی نیست؛ امروز شاهد هستیم که فردی که شاغل بوده، بیکار شده است.
دولت روحانی نسبت به احمدینژاد کارآمدتر نیست
حاجیبابایی در پاسخ به این سوال که آیا عملکرد اقتصادی دولت یازدهم نسبت به دولتهای نهم و دهم بهتر نبوده است، اعلام کرد: به هیچ عنوان وضعیت اقتصادی کشور بهتر نشده است؛ قطعاً اگر بدون تعصب این موضوع را بررسی کنیم، باید بگوییم که دولت یازدهم نسبت به دولت قبل کارآمدتر نبوده است.
نمیگویم رییسی کارآمدتر از روحانی بود
او در واکنش به اینکه آیا این ناکارآمدی دولت یازدهم تا حدی بوده که ناچار به حمایت از ریاستجمهوری حجتالاسلام رییسی شدید و آیا معتقد هستید که رییسی کارآمدتر از روحانی بود، خاطرنشان کرد: بنده چنین نظری ندارم. حمایت بنده از رییسی به این دلیل بود که فکر کردیم اگر رییسی میآمد و مجموعه افرادی که مطرح بودند را به کار میگرفت، اوضاع بهتر میشد اما درحال حاضر نمیتوانیم درباره اتفاقی که نیافتاده، صحبت کنیم.
حاجیبابایی تصریح کرد: بنده در یکسو فردی ناکارآمد میدیدم که ناتوانیاش طی چهار سال به اثبات رسیده و در طرف مقابل کسی را میدیدیم که ممکن است کارآمد یا ناکارآمد باشد.
قالیباف و رییسی ایدهآلم نبودند
نماینده اصولگرای همدان در مجلس در پاسخ به این سوال که آیا قالیباف را کارآمدتر از رییسی میدیدید، گفت: قصد ندارم راجع به اشخاص صحبت کنم اما تاکید دارم که اگر این جریان روی کارآمد میآمد، دولت کارآمدتر میشد. این اعتقاد بنده است و ممکن است شما بگویید چنین نیست. ضمن آنکه این افراد هم ایدهآل بنده نبودند.
او اعلام کرد: در دولت نهم و دهم واقعاً کشور یک کارگاه بود و در هر گوشهای شاهد بودیم که کار انجام میشود. ممکن است بگویید ایرادهایی داشتیم و مثلاً تورم فراوانی وجود داشته که درست است؛ هر دولتی خوبیها و بدیهایی دارد و همین دولت یازدهم هم نیز محاسن بسیاری دارد و نمیتوانیم بیانصافی کنیم.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با تاکید بر افزایش نقدینگی در دولت یازدهم خاطرنشان کرد: هنگامی که نقدینگی کشور از مبلغ ۴۹۴ هزار میلیارد تومان به ۱۳۰۰ میلیارد تومان میرسد، مثل این است که در روز عاشورا ظرفی پر از شربت درست کرده باشند تا همه یک لیوان بنوشند و هنگامی که میبینند جمعیت زیاده شده، ۵ سطل آب هم داخل ظرف اضافه میکنند؛ آیا این شربت همان شربت قبل است؟ وقتی نقدینگی ۳ برابر میشود، یعنی ۲ برابر آب به جیب مردم اضافه کردهاند.
افزایش نرخ تورم بیش از ۱۲ درصدی تا مهرماه
او گفت: تاکید بنده این است که آمار اشتغال کاهش یافته و تورمی که تا این حد دربارهاش تبلیغات انجام شد، اکنون بالای ۱۲ است و پیشبینی میشود این رقم تا مهرماه بیشتر نیز بشود.
فراکسیون نمایندگان ولایی متقاضی دیدار با روحانی درباره کابینه دوازدهم است
رییس فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس شورای اسلامی همچنین در پاسخ به سوال دیگری درباره تقاضای این فراکسیون برای دیدار با روحانی درخصوص تشکیل کابینه دوازدهم گفت: هدف ما از انجام این دیدار طرح همین مسائل است تا کمک کنیم دولت بتواند مشکلات را حل کند.
او در پاسخ به سوال دیگری درباره اینکه باتوجه به طرح اتهاماتی علیه اصلاحطلبان و حامیان دولت مبنی بر سهمخواهی، آیا این اتهام نمیتواند درباره اصولگرایان و فراکسیون نمایندگان ولایی که مشخصاً مخالف و رقیب روحانی بودهاند، مطرح باشد، گفت: به هر حال ما نمایندگان مجلس هستیم و در قانون اساسی، کسی وزیر میشود که ازسوی رییسجمهوری منتخب برگزیده شده و از مجلس رایاعتماد بگیرد. ما موظف به اعطای رایاعتماد به وزرای موردقبولمان هستیم؛ آیا شما میخواهید وظایفمان را انجام ندهیم!
بهدنبال هیچگونه سهم سیاسی در کابینه دوازدهم نیستم
نماینده اصولگرای همدان در مجلس اضافه کرد: شخصاً بهدنبال هیچگونه سهم سیاسی نیستم و دنبال اینکه چه کسی وزیر شود، نیستم و صرفاً قصد دارم به دولت کمک کنم که کارآمد شود.
تاکید رییس فراکسیون نمایندگان ولایی بر اهمیت مسائل سال ۸۸ در تشکیل کابینه
او در پاسخ به سوال دیگری درباره اینکه فارغ از کارشکنیهای مجلس اصولگرای نهم در مسیر تشکیل کابینه دولت یازدهم، چرا در زمان اعطای رایاعتماد مجلس دهم به سه وزیر پیشنهادی دولت در آبانماه سال گذشته مسائل سیاسی و موضوعات حوادث پس از انتخابات سال ۸۸ به محور اصلی منتقدان و مخالفان تبدیل شد، گفت: آیا شما میخواهید این مسائل مطرح نشود؟! ما میگوییم بحث سیاسی نداریم و منظورمان این است که نمیگوییم چون فلان وزیر پیشنهادی اصلاحطلب است، به او رای نمیدهیم اما آیا نباید به کسی که از نظام خروج کرده، کاری داشته باشیم؟!
اگر هر ۱۸ وزیر پیشنهادی از اصلاحطلبان کارآمد باشند، رای میدهم
او تاکید کرد: بحث ما در درجه نخست کارآمدی و علاوه بر آن فعالیت در چارچوب نظام است. اگر هر ۱۸ وزیر پیشنهادی اصلاحطلبان کامل اما کارآمد باشند، به تمامی کابینه رای خواهم داد.
اگر روحانی درخواست دیدار با فراکسیون نمایندگان ولایی را نپذیرد، کارمان را در صحن انجام میدهیم
رییس فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس درپاسخ به سوال دیگری درباره زمان تشکیل جلسه با رییسجمهوری و پذیرش روحانی برای حضور در این جلسه گفت: کاری نداریم که روحانی این درخواست را بپذیرد یا خیر. ما درخواستمان را مطرح کردیم، اگر مورد پذیرش قرار گرفت، نظراتمان را میگوییم و اگر اینطور نشد، کارمان را در صحن علنی مجلس انجام خواهیم داد.
حاجی بابایی در پایان و در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه درصورت عدم پذیرش روحانی برای تشکیل جلسه با فراکسیون نمایندگان ولایی چه اتفاقی در صحن خواهد افتاد، خاطرنشان کرد: کاری که باید انجام دهیم، متشکل از ۳ مرحله است که میتوانیم برای انجام هر ۳ مرحله با تعامل پیش برویم و میتوانیم غیر از آن عمل کنیم. مرحله نخست این است که با آقای روحانی صحبت کنیم و بگوییم اگر فلان اقدامات را انجام دهد، خوب خواهد بود. اگر این مرحله انجام نشد، ۲ مرحله بعد یعنی ارزیابی عملکرد وزرای پیشنهادی و درنهایت اعطای رای اعتماد یا رای عدم اعتماد در صحن انجام خواهد شد.
Saturday, 23 November , 2024