به گزارش ندای گیلان،معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گیلان بیان کرد: یک آبراهه قدیمی به قدمت بیش از یک قرن، حین مرمت در کنار دبیرستان کهن فروغ رشت هویدا شد.
ولی جهانی افزود: این آبراهه که از مصالح آجر و ملاط آهک ساخته شده، در چهار طرف بنا طراحی شده بود.
آبراهه مسیری برای هدایت باران از ناودان به باغچه های اطراف بوده است.
وی اظهار داشت: متاسفانه بر اثر گذر سالیان و مرمت های نادرست تمام این آبراهه و باغچه های قدیمی تخریب و روی آن را با سنگ و خاک و خاشاک پر شده است.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان ادامه داد: تلاش می شود با خاکبرداری مجدد همه آبراهه از زیر خاک بیرون آمده و با همان شیوه کهن احیا شود.
دبیرستان فروغ با قدمتی بیش از یک قرن در محله آفخرا واقع است؛ در سال ۱۳۸۷ از سوی آموزش و پرورش تصمیم به تخریب و نوسازی مدرسه گرفته شد که تلاش مجدانه برخی دوستداران میراث فرهنگی، مانع از این تخریب شد.
در زمان حاضر میراث فرهنگی توانست این مدرسه را در محله آفخرای رشت به شماره ۲۴۳۷۹ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت برساند و از آنجایی که مدرسه از ابتدا کاربری غیر مسکونی داشته و شاخص ترین تزیینات آن نقوش آتشدان داخل اتاق هاست؛ سال گذشته فاز اول مرمت شامل مرمت کامل سقف و استحکام بخشی بنا نیز انجام شد و فاز دوم آن در دست اجراست.
دبیرستان دخترانه فروغ سال ۱۲۸۲ شمسی تاسیس شد و هم اکنون با قدمت آموزشی بیش از ۱۰۵ سال، یکی از قدیمی ترین مراکز فرهنگی و آموزشی دخترانه گیلان و حتی ایران محسوب می شود که در طول سالیان متمادی، دختران و زنان بسیاری در این مدرسه درس خوانده اند.
این مدرسه که از گذشته تا به امروز به نامهای مهستی، ۱۷ شهریور و فروغ شهرت دارد؛ زنانی چون دکتر آذر اندامی (کاشف واکسن وبای التور)، نیره ابتهاج سمیعی (اولین زن وکیل مجلس شورای ملی در ایران) و مهکامه محصص لاهیجانی (عضو هیأت رئیسه کنگره نویسندگان و از دوستان پروین اعتصامی که مدتی نیز مدیر این مدرسه بود) و دیگر زنان نام آور در آن تحصیل کرده اند.
ایرنا
Sunday, 24 November , 2024