رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان از آغاز پرورش راتون در ۷۵ هزار هکتار از مزارع استان همزمان با برداشت محصول برنج خبر داد.

به گزارش ندای گیلان از رشت،صالح محمدی گفت: شالیکاران پس از برداشت محصول برنج و آبگیری مزارع، پرورش محصول راتون یا (شابج) را با استفاده از شرایط آب و هوایی و کود‌های کشاورزی مناسب، در ۷۵ هزار هکتار از مزارع خود آغاز کنند.

وی با بیان اینکه راتون معمولا از جوانه‌های جانبی بوته‌های اصلی برنج تولید می‌شود، افزود: کوتاه بودن طول دوره رشد، کاهش هزینه مصرفی نهاده‌ها، صرفه‌جویی در مصرف آب و افزایش کیفیت محصول (از نظر کیفیت پخت و عطر و طعم) از مزایای پرورش راتون است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه راتون هزینه‌های جدید برای تهیه بذر، خزانه، شخم، آماده‌سازی زمین و نشا‌کاری را ندارد گفت: این محصول با مراقبت‌های لازم از جوانه‌هایی که دوباره شد می‌کنند پرورش می‌یابد و هر جوانه می‌تواند بین ۳۰ تا ۴۰ درصد بیشتر از محصول اصلی شلتوک برنج تولید کند.

صالح محمدی رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به مزایای اقتصادی پرورش راتون در افزایش درآمد کشاورزان، گفت: در صورت استفاده بهینه از آب و خاک و کود دهی مناسب، شالیکاران می‌توانند تا ۲ تن شلتوک برنج در هر هکتار تولید کنند.

کشاورزان گیلانی پارسال ۷۰ هزار تن شلتوک از پرورش راتون در گیلان تولید کردند.