یکی از دلایل رشد قیمتها در هفتههای گذشته بیشتر به دلیل کاهش ابهامات در زمینه برجام بود؛ از طرفی در روزهای گذشته در برخی مقاطع شاهد فروش حقیقیها و خرید حقوقیها بودیم.
به گزارش ندای گیلان،بازار سرمايه به عنوان آينه تمام نماي اقتصاد نقش مهمي در وضعيت اقتصادي كشورها بازي ميكند و از فراز و نشيبها و چالشهايي كه در بخشهاي مختلف ايجاد ميشود، تاثير خواهد پذيرفت.
در چند وقت گذشته اتفاقات زيادي در حوزه اقتصادي در كشور ما رخ داده كه اثر خود را بر بازار سرمايه اعمال كرده است؛ البته عوامل غير اقتصادي بسياري نيز در اين ميان بر بورس تهران تاثير گذاشته است كه از آن جمله ميتوان به تعیین مهلت ۱۸۰ روزه برای بازگرداندن تحریمهای ارزی و شبکه بانکی و قطع ارتباط بانکها با شبکه سويیفت اشاره كرد كه باعث شده سرمایهگذاران بورسی بیش از پیش با احتیاط به انجام معامله بپردازند.
همچنين تصمیمات اروپا درباره حضور ایران در شبکه سوییفت نيز میتواند موضوعی باشد که در تصمیم درباره آینده برجام تاثیر بسزایی داشته باشد، به هر صورت خروج بانکهای ایرانی از سويیفت خود در ایجاد روابط کارگزاری و حفظ آن اثرگذار خواهد بود؛ چرا که تعدادی از شرکتهای بورسی برای صادرات و واردات مواد اولیه به داد و ستد ارز با کشورهای دیگر نیاز دارند و در صورت اخلال این موضوع بورس در شرایط جدیدی قرار خواهد گرفت. همانگونه كه مي دانيد، اتحاديه اروپا تصميمي براي خروج از برجام ندارد و آن طور که علام کرده در اين توافق میماند.
اما مساله اصلي تنها ذكر اين نكته از سوي اتحاديه اروپا نيست بلكه بايد شرايطي را براي اطمينان ايران از پايدار بودن توافق ايجاد كنند.
بورس در مدار مثبت
طبق گزارشهاي رسيده از دو هفته گذشته، بورس تهران به مدار مثبت بازگشت و توانست کانال ۹۵ هزار واحدی را حفظ کند اما امروز روند قیمتها بار دیگر کاهشی شد.
یکی از دلایل رشد قیمتها در هفتههای گذشته بیشتر به دلیل کاهش ابهامات در زمینه برجام بود؛ از طرفی در روزهای گذشته در برخی مقاطع شاهد فروش حقیقیها و خرید حقوقیها بودیم.
این یعنی حقوقیها در کف قیمت اقدام به خرید میکردند و در عین حال بازار را سبز نگه میداشتند اما مشخص نیست که این روند تا کجا ادامه داشته باشد.
افت شاخص در روز گذشته
روز گذشته شاخص کل بازده نقدی و قیمتی بورس اوراق بهادار تهران با ۱۵۳ واحد افت در تراز ۹۵ هزار و ۶۴۰ واحدی قرار گرفت. همچنین شاخص کل هموزن با ۶.۷ واحد افت تا رقم ۱۷ هزار و ۳۶۵ پایین آمد. شاخص آزاد شناور نیز با افت ۹۲ واحدی همراه شد و به رقم ۱۰۴ هزار و ۵۵۷ رسید. در عین حال شاخص بازار اول و بازار دوم ۴۰ و ۶۹۶ واحد کاهش را تجربه کردند. پالایش نفت بندرعباس، پتروشیمی جم، معدنی و صنعتی گل گهر هر یک به ترتیب ۱۰۷، ۶۱ و ۵۰ واحد تاثیر کاهنده روی شاخصهای بازار داشتند اما در طرف مقابل معدنی و صنعتی چادرملو، توسعه معادن و فلزات و نفت و گاز و پتروشیمی تامین به ترتیب هر یک با ۴۸، ۴۳ و ۲۹ واحد تاثیر افزاینده سعی کردند نماگرهای بازار را به سمت بالا هدایت کنند. در گروه خودرو و ساخت قطعات، تعداد کمی از سهمها با رشد قیمت مواجه شدهاند و اکثریت روند کاهشی را ادامه دادند. در این گروه ۱۳۶ میلیون سهم به ارزش نزدیک به ۱۵ میلیارد تومان مورد داد و ستد قرار گرفت. در گروه استخراج کانههای فلزی نیز بیش از نیمی از سهمها با کاهش قیمت مواجه شدند. در این گروه ۴۰ میلیون سهم به ارزش حدود ۱۰ میلیارد تومان دست به دست شد.
كاهش قيمت در گروه فرآوردههاي نفتي
از دیگر گروههایی که با کاهش قیمت همراه بود، فرآوردههای نفتی، کک و سوخت هستهای بود. در این گروه پالایش نفت شیراز، نفت ایرانول، نفت پاسارگاد، نفت سپاهان، پالایش نفت تبریز، پالایش نفت اصفهان، پالایش نفت تهران و پالایش نفت بندرعباس، نسبت به روز گذشته افت قیمت داشتند. تعداد بیشتر این سهمها نوسان قیمت کمتر از یک درصد را تجربه کردند. در عین حال که روز گذشته وضعیت بازار روند کاهشی را تجربه میکرد، گروه قند و شکر، مخالف با این جریان با رشد قیمت همراه شد. ارزش معاملات بورس تهران به رقم ۲۳۱ میلیارد تومان رسید که این رقم ناشی از دست به دست شدن یک میلیارد و ۷۳۷ میلیون سهم و اوراق مالی بود. آیفکس نیز با افت ۵.۵۸ واحدی مواجه شد و تا رقم ۱۱۰۷ پایین آمد. ارزش معاملات فرابورس ایران تا رقم ۲۰۴ میلیارد تومان بالا رفت و حجم معاملات به رقم ۳۱۱ میلیون سهم و اوراق مالی رسید.
Monday, 31 March , 2025