به گزارش ندای گیلان،ماجراي سوال از حسن روحاني اين روزها به داغترين مساله جامعه تبديل شده و حتي ميتوانيم بگوييم كه بحران گرانيها و معضلات جامعه را نيز در رسانهها تحت تاثير قرار داده است؛سوالي كه نتيجه سكوت، انفعال، بيدرايتي و ناكارآمدي بخشهاي مختلف مديريتي است و امروز حسنروحاني به عنوان نماد قوه مجريه بايد پاسخگوي آن باشد. از روزي كه اين سوال به نتيجه رسيده است بسياري از دوستان و مخالفان دولت واكنشهاي متفاوتي نشان دادهاند ولي بيشتر دلسوزان كشور معتقدند كه روحاني ميتواند با حضور در مجلس درباره اين وضعيت كشور، عاملان و كساني كه براي بهبود اوضاع سنگ مياندازند سخن بگويد و از اين فرصت به نفع خود برداشت كند. عدهاي نيز ميگويند روحاني علاقهاي به بيان مشكلات و معضلات اين روزهاي كشور ندارد و از اين وضعيت به وجود آمده براي رايزنيهاي خود و رسيدن به برخي مسائل كه در اوضاع عادي نميتواند به آن دست پيدا كند، بهره ميبرد.
نامه گلايه
در ميان اين گفتارها روز گذشته خبري منتشر شد كه افكارعمومي را به خود جلب كرد. خبر مربوط به اولين واكنش روحاني درباره اعلام وصول سوال بود. روحاني اين نامه را خطاب به عليلاريجاني، رييس مجلس شوراي اسلامي نوشته و بيشتر با لحن گلايه تنظيم شده بود. رييس دولت در اين نامه نوشته بود:«درست در سالروز تحلیف ريیس جمهور دوره دوازدهم، سوال تعدادی از نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی واصل شد. بی تردید سوال از ريیس جمهور کشور با مراعات حداقل دو نکته میتواند مبارک باشد؛ نخست در چارچوب قانون اساسی باشد، دوم در زمان و شرایط مناسب کشور اقدام شده باشد که متاسفانه هیچکدام از این دو حاصل نشده است اما برای جلوگیری از هر نوع اختلاف بین قوا و احترام به مجلس شورای اسلامی در فرصت مقرر به مجلس خواهم آمد و به سوالات پاسخ خواهم داد. البته این امر میتواند فرصت خوبی باشد تا برخی از حقایق را برای مردم عزیز کشورم بازگو كنم که آنها صاحب واقعی کشورند و مشروعیت من و شما نیز از آرا آنهاست».
فرصت طلايي
به نظر اين بهترين اقدامي بود كه حسنروحاني ميتوانست در دستور كار خود قرار دهد. در همين راستا سعید شریعتی، عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت از احزاب طرفدار دولت روحاني در گفتوگويي بيان كرد كه رييسجمهورهم در دور قبل و هم در دولت دوازدهم به صورت مکرر از عوامل و موانعی صحبت کرد که مانع تحقق برنامهها و اجرای تعهدات دولت بوده است. این انتقادات در زمینه برجام و موانع داخلی اجرای آن، حتی صریح تر بوده و متوجه قوای دیگر هم شده است. او از جریانات و گروه هایی که خارج از دولت به صورت موازی و پنهان علیه دولت اقدام به کارشکنی کردند، سخن گفت.
بر اساس همین رفتارها انتظاری از دولت و شخص رييسجمهوردر افکار عمومی و میان حامیان او به وجود آمد که رييس دولت با صراحت بیشتری این موانع را معرفی و برنامههای دولت را از موضع اقتدار برای حذف این موانع طلب کند.
این فعال سیاسی درباره سوال مجلس از رييسجمهورو استقبال حسن روحانی از طرح پرسش گفت: اگر رييسجمهوراز این فرصتی که مجلس در اختیار او قرار داده استفاده کند و صریح و شفاف با مردم از تریبون خانه ملت سخن بگوید و این موانع را چه در داخل و چه در خارج روشن کند میتواند در موازنه قوا در کشور و در جلب و اعتماد دوباره افکارعمومی به دولت موثر باشد. شریعتی درباره انتقاد رييسجمهوراز رویه طی شده برای طرح سوال گفت: اگر رييسجمهور به عنوان مجری قانون اساسی نسبت به رویه طی شده در طرح سوال از رييس جمهور، انتقادی دارند، میتواند در پی بررسی حقوقی ایشان و همکارانشان از چنین طرح سوالی به وجود آمده باشد و مستدلی برای این موضوع در دست دارند. اما من مستقل از نحوه طرح سوال و ضرورت آن، این سوال را فرصتی برای طرح موانع و مشکلات کشور و گفتوگوی رييسجمهور با مردم میدانم.
عضو حزب اتحاد ملت همچنین درباره دلایل سکوت چند روز گذشته رییس جمهوری گفت: اظهارات سخنگویان اصلی کشور باید دقیق و حساب شده باشد و از این نظر میتوان گفت که رييسجمهوربا توجه به ملاحظاتی که دارد، در پی فرصت و مضمونی بود تا بهگونهای با مردم سخن بگوید که اثربخش باشد. در شرایط کنونی هر سخنی که تاثیرگذاری معکوسی داشته باشد، میتواند هم به اعتبار شخص آقای روحانی لطمه بزند و هم به جایگاه ریاست جمهوری. بنابراین از جهاتی میتوان سکوت معنادار آقای روحانی را درک کرد، مشروط بر اینکه در فرصت مناسب پیش رو و با مضمونی مناسب با مردم سخن گویند و برنامههای دولت را در مقابله با مشکلات به وجود آمده پس از خروج آمریکا از برجام و تبعات آن بر سیاست، اقتصاد و روابط بین الملل را، تشریح کند. واقعیت آن است که جایگاه رييسجمهوربسیار مهم است و حتی مهم تر از آن است که انتظار داشته باشیم به هر قیمتی سخنان بی اثر بگوید.
این فعال سیاسی ادامه داد: رييسجمهورو دولت قرار است طی روزهای آینده هم در مجلس حضور یابند و هم بسته ارزی و اقتصادی را به مردم ارائه دهند؛ بنابراین سکوت دولت چندان هم ادامهدارنبود.
بستهای که به گفته معاون اول دولت از سوی سران هر سه قوه هم مورد تایید قرار گرفته میتواند به نوعی اعلام موضع رييسجمهورو دولت درباره مشکلات اقتصادی کشور هم تعبیر شود. شریعتی تاکید کرد: مشکل کشور این است که برخی مسئولان بی موقع و بیحساب حرف میزنند و با اعلام مباحث متناقض و متضاد مردم را بیشتر سردرگم میکنند. به نظر میرسد ملاحظه آقای رييسجمهوربرای سخن گفتن با مردم، تدبیری پشت خود داشته است و پس از رسیدن به برخی جمع بندی ها قرار است از تریبون مجلس مشکلات گفته شود و شايد از سوی جامعه نيز قابل قبول خواهد بود. مجموع شرایط و شواهد نشان میدهد که رييسجمهورمنتظر یکسری جمع بندیها در حوزه سیاست خارجی با اروپا و آمریکا درباره برجام بود تا بتواند موضعی درست در جهت منافع ملی اتخاذ کند.
غلامعلی جعفرزاده ایمنآبادی، نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی نيز در آخرین پست اینستاگرامی خود نوشت كه من هیچگاه سوال از ريیس جمهور را امضا نکردم ولی تمایل داشتم به مجلس بیاید و با نمایندگان ملت حرف بزند و همه محدودیتها و واقعیت ها را بگوید ولی عدهای در مجلس دهم به خصوص بعد از انتخابات یازدهم مرتب اصرار داشتند به بهانه سوال از ريیس جمهور پایش را به مجلس بکشانند، از طرفی سوال علت تحریم بانکی از روحانی خیلی مضحک و خندهدار است. خوب میگذاشتید لوایح چهارگانه بر خلاف قانون اساسی جوانمرگ نشود و به مجلس بیاید تا حداقل ما با دست خودمان تحریم بانکی را کلید نزنیم ! اتحادیه اروپا هم نتواند مظلومنمایی بکند و بعد بگوید خودتان برای تحریم بیشتر عجله دارید. امیدوارم ريیس جمهور كه به مجلس آمد شاهد رفتارهای چاله میدانی همچون رفتاری که با سیف و ظریف و غیره شد، نباشیم.
بررسي سوال بعد از تعطيلات
در همين حال اکبر رنجبرزاده، عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی گفت: سوال از رییس جمهور بعد از تعطیلات خانه ملت اواخر مرداد یا اوایل شهریور 97 بررسی میشود. وي اظهارداشت: مجلس شورای اسلامی تا17 مرداد جلسه علنی دارد و بعد از آن نمایندگان یک هفته برای سرکشی به حوزه های انتخابیه خود میروند. وی افزود: مجلس پس از تعطیلات یک هفتهای، دو هفته جلسه علنی دارد که سوال از رییسجمهوری در این دو هفته مطرح میشود. نماینده مردم اسدآباد در مجلس خاطرنشان کرد: رییس جمهور طبق قانون آییننامه داخلی مجلس تا 10شهریور فرصت دارد تا در صحن علنی مجلس برای پاسخ به سوال نمایندگان حاضر شود. احمد امیرآبادی دیگر عضو هیاترییسه مجلس نیز در گفتوگو با ایرنا گفته است كه پس از حضور رییس جمهور در مجلس و استماع پاسخهای وی برای هر یک از پنج سوال به صورت جداگانه رای گیری میشود، اگر رای لازم کسب نشود این سوال برای پیگیری به قوه قضاییه ارجاع میشود. وی یادآور شد كه بر طبق آیین نامه داخلی مجلس، سوال از رییس جمهور اعلام وصول شده و دیگر از حد نصاب نمیافتد، بلکه باید طبق قانون در مجلس مطرح شود.
به فكر مردم باشيد
ماههاست كه بسیاری ميگويند رییس جمهور، سوال ترس ندارد و از اين فرصت مانند دوران مناظرات انتخاباتي استفاده كند و بازي را به نفع خود تغيير بده ولي به نظر همچنان رييسدولت ملاحظاتي را در دستور كار خود دارد كه بايد آنها را كنار گذاشته و به نوعي ديگر عمل كرده تا به نتيجه مناسبي دست پيدا كند. اينكه در پشتپرده و ميانلايههاي قدرت چه مسائلي ميگذرد بيشك به مردم ارتباطي ندارد و زندگي و معيشت ملت نبايد قرباني روياروييهايي شود كه حتي ظاهر آنها نيز نمايان نيست و مردم را دچار سردرگمي ميكند.
Friday, 22 November , 2024