به گزارش ندای گیلان، شاید بتوان گفت این طرح بعد از “لایحه جرم سیاسی” قدیمی ترین طرحی است که بررسی آن در دوره های مختلف مجلس به سرانجامی نرسیده است. چه آنکه این طرح اولین بار در مجلس پنجم مطرح شد اما به دلایل مختلف در همان مجلس و در دوره های بعد مسکوت ماند. […]
- طولانی شدن بازه رسیدگی به این طرح و نامعلوم بودن سرنوشت آن، این گمانه زنی را تقویت کرد که علت به سرانجام نرسیدن این طرح ترس برخی از نمایندگان از کم شدن شانس خود برای ورود دوباره به مجلس است. امری که عباس زارع زاده سخنگوی کمسیون شوراها با قاطعیت آن را رده کرده و می گوید: “این ادعا درست نیست. چرا که اتفاقا این نمایندگان مجلس هستند که دوباره این طرح را به جریان انداختند و سرسختانه پیگیر تصویب آن هستند. پیش از این در دوره های قبل چندین بار طرح استانی شدن مورد تصویب مجلس قرار گرفت اما با ایراداتی از سوی شورای نگهبان رد شد. به همین دلیل هم از سوی نمایندگان مسکوت ماند”.
ندای گیلان:بررسی دلایل مخالفان و موافقان طرح استانی شدن انتخابات
سیدشکرخدا موسوی : طرح مذکور از میزان مشارکت مردم در انتخابات می کاهد
سیدشکرخدا موسوی در مخالفت با طرح مذکور گفت: با توجه به مشکلات کنونی کشور مانند بیکاری و معیشت مردم، این طرح در اولویت کشور و مجلس نیست، از طرف دیگر با اجرای طرح مذکور مشارکت مردم در انتخابات کم میشود، همچنین اجرای این طرح موجب قطع شدن رابطه نمایندگان مجلس با مردم بهعنوان حاکمیت کشور میشود.
نمایندهٔ حوزهٔ انتخابیهٔ اهواز ادامه داد: از طرف دیگر این طرح موجب میشود تا صاحبان ثروت و قدرت به جایگاه قدرت در مجلس برسند.
سادات ابراهیمی : استانی شدن انتخابات مجلس راه را برای ثروتمندان و قدرتمندان باز می کند
محمدرضا سادات ابراهیمی در مخالفت با این طرح گفت: با اجرای طرح استانی شدن انتخابات مجلس مردم شهرهای کوچک و محروم فراموش میشوند و جا برای افراد قدرتمند و ثروتمند و ورود پولهای کثیف به این عرصه باز میشود.
نماینده مردم شوشتر و گتوند در مجلس نهم با بیان اینکه افتخار و اقتدار نظام جمهوری اسلامی به مردمی بودن آن است، ادامه داد: اجرای طرح مذکور موجب قطع ارتباط مردم و نظام میشود. از طرف دیگر در شرایط کنونی نیز نمایندگان مجلس موضوعات کلان و مهم کشور را دنبال میکنند.
علی مطهری : طرح استانی شدن انتخابات از خرید و فروش احتمالی آرا جلوگیری میکند
در این بین علی مطهری به عنوان یکی از موافقان اجرای طرح استانی شدن انتخابات مجلس به سخنرانی در رابطه با این موضوع پرداخت و گفت: برای پی بردن به ضرورت طرح مذکور باید ابتدا توضیحاتی ارائه شود، امروز نمایندگان مجلس مجبورند به مشکلات شخصی موکلان خود بپردازند و این در حالی است که وظیفه نمایندگان این نیست، حتی گاهی نمایندگان ناچار به شرکت در مراسم ترحیم خانوادههای موکلان خود هستند.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس نهم افزود: پرداختن به مسائل جزئی باعث شده وقت نمایندگان برای انجام امور نمایندگی خود کم شود و این در حالی است که در اصول 71 تا 99 قانون اساسی وظیفه نمایندگان قانونگذاری و نظارت بر اجرای آن است.
مطهری افزود: گاهی اوقات فشارهای کاری سنگینی به نمایندگان شهرستانها وارد میشود که نتیجه آن این است که طرحها و لوایح مورد مطالعه نمایندگان قرار نگیرد و بخشی از بار کار شوراهای شهرستان و روستاها و همچنین مسئولیتهای مسئولان شهرستانی به دوش نمایندگان افتاده است، بنابراین باید وضعیت موجود اصلاح شود.
وی در تشریح مزایای طرح مذکور گفت: این طرح باعث میشود نمایندگان در زمینه قانونگذاری وقت بیشتری داشته باشند و وقت خود را صرف مسائل کلان، ملی و استانی کنند که این موضوع ارتقای سطح کاری مجلس را در پی خواهد داشت. همچنین از خرید و فروش احتمالی آرا در حد بالایی جلوگیری میکند، زیرا خرید و فروش آرا در استانها کار بسیار مشکلی است.
مطهری تاکید کرد: طرح مذکور باعث میشود که از وعدههای محلی کاندیداها در جریان انتخابات جلوگیری شود و همچنین از اینکه یک نماینده به دلیل رأیهای طایفهای چند دوره نماینده مجلس شود، جلوگیری میکند و نتیجه آن ایجاد احزاب قوی و تشکیل اتاق فکرهایی است که میتوانند کاندیدا در انتخابات معرفی کنند.
این نماینده مردم در خانه ملت ادامه داد: ایجاد وحدت بیشتر بین نمایندگان استانی از مزایای دیگر طرح مذکور است. طرح استانی شدن انتخابات مجلس باعث کاهش حضور مردم در انتخابات نمیشود و با اصل قانون اساسی تناقضی ندارد، چون در اصل 62 قانون اساسی، شرایط و کیفیت انتخابات را قانون تعیین میکند. البته در طرح مذکور کاستیهایی وجود دارد که در صورت تصویب کلیات میتوان به صورت دوشوری آنها را بررسی کرد.
مطهری گفت: طرح استانی شدن انتخابات مجلس باعث تقویت مجامع استانی خواهد شد و این موضوع که نمایندگان طرح را به نفع خود در مجلس مطرح کردهاند، یک سخن گزاف است. بنابراین تقاضای رأی مثبت به کلیات را دارم.گروسی : طرح استانی شدن به نمایندگان فرصت برای قانون گذاری مطلوب می دهد
گروسی : طرح استانی شدن به نمایندگان فرصت برای قانون گذاری مطلوب می دهد
حسین گروسی در جریان بررسی کلیات طرح استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی با در موافقت با این طرح گفت: باید توجه داشت در وضعیت فعلی فعالیت کاری نمایندگان مجلس، چند درصد از نمایندگان میتوانند به وظایف خود در امور قانونگذاری که اثرات بسیار مهمی در عمران شهرها و روستاها دارد، تاثیرگذار باشند.
نماینده مردم شهریار، ملارد و قدس در مجلس شورای اسلامی افزود: کشور امروز میتواند برای 150 میلیون نفر شغل ایجاد کند، چگونه باید شاهد مراجعهکنندگان به دفاتر نمایندگان باشیم که تنها تقاضای شغل دارند؟
گروسی افزود: تصویب قانون سلامت باعث کاهش حجم مراجعهکنندگان بیمار به دفاتر نمایندگان شد، بنابراین با تصویب طرح استانی شدن انتخابات میتوانیم فرصت را به نمایندگان برای توجه مطلوب به امور قانونگذاری داد.
وی گفت: سهمیه شهرستانها در موضوع نمایندگی با تصویب طرح مذکور همچنان حفظ میشود، بنابراین نمایندگان به مانند سابق میتوانند به حوزه انتخابیه خود سرکشی کنند، اما نباید اینگونه باشد که مسئولان دولتی وظایف خود را بر دوش نمایندگان بگذارند، شوراهای شهر یک ظرفیت هستند که نباید تنها مسئولیت آنها به شهرداریها محدود شود و باید فضایی را ایجاد کرد تا نمایندگان به دنبال پیشرفت کشور باشند.
مقیمی : استانی شدن انتخابات فرصتی برای تقویت احزاب است
احمدعلی مقیمی نماینده مردم بهشهر در مجلس شورای اسلامی در موافقت با طرح استانی شدن انتخابات مجلس گفت: استانی شدن انتخابات باعث محروم شدن حوزه انتخابیه از داشتن نماینده نمیشود و اگر اصلاحی نیز باشد، باید در جزئیات مطرح شود، نباید فراموش کرد طرح مذکوز از مجلس پنجم تا نهم مورد بررسی قرار گرفته است. نکته این است که در حال حاضر دیگر نگاه مجلس خبرگانی به این طرح نمیشود و نماینده شهرستان با تصویب طرح مذکور همچنان باقی میماند.
وی افزود: نمایندگان باید به بررسی بیشتر مسائل امور ملی اهتمام ورزند و از صرف اوقات نمایندگی خود در موضوعات جزئی پرهیز کنند و به سمت برنامهمحوری بروند.
مقیمی گفت: رهبر معظم انقلاب فرمودند “نباید فکر کنید چون نماینده فلان شهرستان یا استان هستید، باید برای آن شهر امتیاز بگیرید، شما نمایندگان همه ملت ایران هستید.” برای این مطالبه مقام معظم رهبری چه پاسخ مناسبی داریم؟ قطعاً پاسخ مناسبی نداریم.
وی با تاکید بر ضرورت داشتن حزب در کشور گفت: در حال حاضر به دلیل عدم وجود احزاب، نمایندگان مجبور به دادن وعدههای محلی میشوند و بعداً نیز باید این وعدهها را پیگیری کنند، بنابراین با استانی شدن انتخابات فرصت برای تقویت احزاب بهوجود میآید و نکته دیگر اینکه این طرح باعث فاصله بین مردم و نمایندگان نخواهد شد.
Friday, 22 November , 2024