به گزارش ندای گیلان از رشت، رئیس منطقه آسیا و اقیانوسیه شورای جهانی صنایع دستی و مدیرکل با استاندار دیدار کردند .
در این جلسه استاندار گیلان حمایت خود را جهت رفع نیاز های قاسم آباد اعلام کرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گیلان در دیدار با استاندار در هفته صنایع دستی گفت: برای هفته ی صنایع دستی این اداره کل بیش از 80 برنامه در نظر گرفته که مهمترین آن را می توان اقدام به ثبت جهانی روستای قاسم آباد دانست و در همین راستا غادا هیجاوی رئیس منطقه آسیا و اقیانوسیه شورای جهانی صنایع دستی از روستای قاسم آیاد بازدید بعمل آورد. در ادامه فرزاد رشیدی معاون صنایع دستی استان گیلان به شرح اقدامات انجام گرفته جهت ثبت جهانی روستای قاسم آباد پرداخت و از حمایت مردم قاسم آباد و شوراهای اسلامی روستا ها بدلیل همکاری، حمایت و پشتیبانی از این اقدام تشکر کرد.
رشیدی با اعلام این خبر که تا کنون 38 شهر و روستا در جهان به ثبت جهانی رسیده و ایران 10 شهر و روستا ثبت جهانی دارد و در رتبه اول قرار دارد گفت: اگر روستای قاسم آباد ثبت جهانی شود 11مین روستا و شهر ثبت جهانی در کشور خواهد بود. در ادامه رئیس شورای ضمن تشکر از مهمان نوازی مردم گیلان گفت: پروپوزال خوبی تهیه شده است و این پروپوزال برای بررسی های بیشتر و اقدام به رئیس شورای جهانی صنایع دستی ارسال شده است.
غادا هیجاوی ادامه داد: نقش زنان و جوانان در تولید این دستبافته با توجه به اهداف این شورای در توانمند سازی زنان برای حفظ و گسترش این هنر بسیار موثر و مثبت می باشد و برای جهانی شدن مردم منطقه باید علاوه بر جهانی شدن محصول باید جهانی فکر کنند. هیجاوی در خصوص بازدید خود از روستای قاسم آباد گفت: وجود موزه مردم شناسی در این روستا که نشان دهنده ریشه و دیرینه این هنراست زیرا فرآیند ساخت چادر شب را از نقطه آغاز تا نقطه پایان نشان می دهد. فرهنگ مردم روستا که به صورت خود جوش این هنر بومی را سینه به سینه به نسل بعد انتقال می دهند می تواند الکویی برای روستا های دیگر جهان باشد. ضمن اینکه این ساختار اجتماعی می تواند تاثیر مستقیم بر ساختار اقتصادی منطقه داشته باشد و با ثبت جهانی این روستا می تواند زمینه تبادل تجربه با روستا ها و شهر های ثبت جهانی شده دیگرکشور ها را ایجاد کند.
وی در نهایت بیان داشت: حمایت های دولت می تواند بسیار کارگر باشد. استاندار گیلان در ادامه این جلسه با بیان اینکه آثار این ثبت جهانی فرا تر از چادر شب و روستای قاسم آباد خواهد بود گفت: یکی از دشواری های موجود ایجاد انگیزه در مردم است که خوشبختانه این انگیزه در میان مردم قاسم آباد و اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گیلان وجود دارد مصطفی سالاری در ادامه با اعلام حمایت کامل خود در رفع نیاز های موجود این روستا گفت: رفع موانع و ثبت این روستا باعث رونق گردشگری در این ناحیه خواهد شد.
سالاری با بیان اینکه این هنر برای مردم است و ثبت این روستا نیز به نفع مردم خواهد بود از حمایت خود برای برگزاری دوره های آموزش صنایع دستی و همچنین دوره های مرتیط با گردشگری، برگزاری رویدادها و جشنواره های مردم محور با هدف معرفی محصول ، تاسیس واحد های بومگردی در منطقه و همچنین تاسیس بازارچه های سنتی صنایع دستی و یا راه اندازی فروشگاه در محل کارگاه ها و همچنین ترویج ابریشم کشی سنتی و صنعتی خبر داد. وی در انتها گفت باید کارها بخش خصوصی واگذار شود و ما از آن ها حمایت خواهیم کرد.
Sunday, 24 November , 2024