به گزارش ندای گیلان از بندرانزلی، عیسی فرهادی از رشد ۱۲۵ درصدی صادرات ناشی از تولید در این منطقه به بازارهای هدف در شش ماه ابتدایی سالجاری در مقایسه با مدت مشابه سال ۱۴۰۰ خبر داد؛ آماری که نشان دهنده موفقیت این سازمان در تحقق یکی از مهمترین شاخصهای اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی در مناطق آزاد است.
رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی با بیان اینکه از ابتدای ۱۴۰۱ تا پایان شهریورماه صادرات و خدمات فنی مهندسی واحدهای تولیدی این منطقه به ۱۱.۴۶ میلیون دلار بالغ شده که در مقایسه با ۷.۶۶ میلیون دلار صادر شده در همین مدت در سال گذشته بیانگر افزایش ۴۹.۶ درصدی است، اظهار داشت: علاوه براین در شاخص صادرات مجدد نیز واحدهای تولیدی-صنعتی این منطقه موفق به صدور ۲۲۳.۹ میلیون دلار کالا و محصولات تولیدی شدهاند که در برابر ۹۶.۹ میلیون دلار کالای صادره در مدت مشابه سال قبل نشان دهنده افزایش ۱۴۱.۳ درصدی است.
وی با اشاره به رویکرد تأمین محصولات مورد نیاز بازار داخلی از سوی واحدهای تولیدی منطقه متبوع خود، میزان صادرات به سرزمین اصلی را در این دوره زمانی ۱۳۳.۲ میلیون دلار اعلام کرد که در قیاس با ۱۰۸.۱۸ میلیون دلار صادر شده در نیمه اول سال ۱۴۰۰، خبر از رشد ۲۳ درصدی عملکرد تولید کنندگان منطقه آزاد انزلی میدهد.
فرهادی اشارهای به اقبال صادرکنندگان داخلی از بنادر و گمرکات منطقه آزاد انزلی جهت صدور کالاهای تولیدی خود به بازارهای همجوار نمود و افزود: از ابتدای فروردین لغایت پایان شهریور ۱۴۰۱.۱۶۵. ۲۶ میلیون دلار از مسیر منطقه صادر شده که در مقایسه با ۸۰.۸۵ میلیون دلار صادره در مدت مشابه سال گذشته بیانگر افزایش ۱۰۴.۴ درصدی است.
وی با اشاره به ارتقای ۱۹ درصدی سرمایهگذاری در منطقه آزاد انزلی در این مدت اضافه کرد: در نیمه اول سال۱۴۰۱ ارزش سرمایهگذاری تحقق یافته داخلی به رقم ۲۰۴۷۰ میلیارد ریال بالغ شد و این در حالی است که در مدت مشابه سال ۱۴۰۰ این رقم ۱۷۲۰۲ میلیارد ریال بود.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی با بیان جذب ۲۸ میلیون دلار طرح سرمایهگذاری در نیمه ابتدایی سالجاری، از ثبت ۴۵ شرکت در این منطقه خبر داد و گفت: با توجه به ثبت ۳۶ شرکت در نیمه نخست ۱۴۰۰، تعداد شرکتهایی که این منطقه را برای فعالیت اقتصادی و سرمایهگذاری انتخاب نمودهاند ۲۵ درصد رشد داشته است.
وی میزان تخلیه و بارگیری ۸۲ فروند کشتی در مجتمع بندری کاسپین طی مدت شش ماه اول سالجاری را ۲۳۳.۸۶۷ هزار تن بیان کرد و گفت: از این حجم کالا ۲۰۶ هزار و ۶۳۰ تن توسط ۶۰ فروند کشتی وارد اسکلههای بندر جهت واردات و ترانزیت کالا شده و در عین حال ۲۲ فروند کشتی دیگر ۲۷۲۳۷ تن کالا و محصول تولید شده را به بنادر کشورهای حاشیه دریای خزر و کریدورهای بین المللی صادر و ترانزیت کردند.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی دلیل مثبت شدن و مسیر رو به رشد شاخصهای مختلف فعالیت اقتصادی در منطقه متبوع خود را مشتمل بر چنین مولفههایی عنوان نمود: کاهش اثرات منفی کرونا؛ اجرای بستههای حمایتی-تشویقی از سوی سازمان؛ برگزاری نشستها و بازدیدهای میدانی به منظور تسهیل و رفع موانع تولید با حضور نهادهای همکار استانی و کشوری؛ افزایش فعالیتهای بندری-گمرکی و ترانزیتی منطقه با محوریت تأمین کالاهای اساسی، مواد اولیه کارخانجات منطقه-استان-کشور و صادرات؛ توسعه همکاریهای میان دستگاهی در سطح استانی و ملی به منظور روانسازی و گسترش مبادلات با اتحادیه اقتصادی اوراسیا و در نهایت ایجاد امید و انگیزه مضاعف در میان فعالین اقتصادی از طریق رونق فضای کسب و کار، که منجر به استقبال بیش از پیش سرمایه گذاران جهت حضور در منطقه آزاد انزلی به عنوان کانون سرمایهگذاری شمال کشور و مرکز ثقل مراودات اقتصادی با اوراسیا و جنوب آسیا شده است.
Saturday, 18 January , 2025