اقتدار اطلاعاتی جمهوری اسلامی ایران در صورتی از قاب شیشه ای جلوه گر خواهد شد که اقتدار در فیلمنامه اثر و در قالب دراماتیک هم شکل بگیرد.

ندای گیلان به نقل از خبرگزاری فارس ـ سجاد اسلامیان: چندی است که سینما و تلویزیون کشورمان به این موضوع رسیده‌اند که قدرت دستگاه اطلاعاتی جمهوری اسلامی ایران را در قاب شیشه‌ای چه بزرگ و چه کوچک به تصویر بکشند.

این اتفاق البته اتفاق میمونی است که از هر دو سوی ماجرا رخ داده است؛ از یک طرف سینماگران و اهالی تلویزیون به این نتیجه رسیده‌اند که این قهرمانان و سربازان گمنام را به تصویر بکشند و از طرف دیگر دستگاه‌های اطلاعاتی به این صرافت افتاده‌اند که ضروری است برای نشان دادن اقتدار اطلاعاتی جمهوری اسلامی ایران از قدرت قاب شیشه‌ای بهره ببرند و باید به این موضوع کمک کنند.

در یک سال گذشته فیلم «روباه» ساخته بهروز افخمی و پس از آن سریال «تعبیر وارونه یک رویا» ساخته فریدون جیرانی و در جشنواره فجر سال جاری فیلم «امکان مینا» ساخته کمال تبریزی همگی تلاش کردند تا این اقتدار را به تصویر بکشند.

هر چند می‌توان با اغماض اندکی روباه را بهترین فیلم با این تم داستانی در یکسال اخیر دانست که البته نتوانست در گیشه موفقیت خوبی به دست آورد اما مشکل سریالِ پس از آن و اینک فیلم «امکان مینا» روایت نادرست، ناقص، پرتناقض، پرتضاد و بی منطق از حادثه‌ای اکشن، پلیسی و اطلاعاتی است.

«امکان مینا» که اخیرا در جشنواره فیلم فجر اکران شده از این نکات خالی نیست چراکه هیچگاه تماشاگر در طول فیلم از علت شک سریع شوهر به مینا تا علت اتفاقات انتحارگونه پایان داستان و ده‌ها اتفاق دیگر مطلع نمی‌شود.

نه فیلمساز و نه فیلمنامه‌نویس نتوانسته‌اند علت تغییر مشی‌ها و «شدن»ها، زمینه‌های پیوستن همسر به گروهک منافقین و زمینه‌های جدی تحول در او و … را به تماشاچی نشان دهند و فیلمساز در میانه ساخت یک فیلم اکشن و در عین حال احساسی باقی مانده است.

در این بین نابودی خانه تیمی و رسیدن به سر تیم تروریستی نیز با یک عملیات مخفی، محاسبه‌گر و پیچیده اطلاعاتی نبوده است بلکه در این فیلم نیروهای اطلاعاتی که ابتکار عمل را در ابتدا در دست داشته‌اند، از سیر حوادث عقب می‌مانند و پایان کار در دستان آنها نیست.

این اتفاق به نحو دیگری در جریان سریال « تعبیر وارونه یک رویا» نیز رخ می دهد و دستگاه اطلاعاتی کشور از صحنه اتفاقات عقب می‌ماند.

نکته مهم این است که حال که سینما، تلویزیون و دستگاه اطلاعاتی کشور در آغاز مسیر تولید این چنین فیلم‌ها و سریال‌هایی هستند مسلما باید برای تدوین فیلمنامه‌های این گونه فیلم‌ها تلاش بیشتری کنند و آن را ساده‌انگارانه مپندارند؛ به تعبیری دیگر اقتدار اطلاعاتی جمهوری اسلامی در صورتی از قاب شیشه‌ای جلوه‌گر خواهد شد که اقتداری در فیلمنامه اثر و در قالب اقتدار دراماتیک شکل بگیرد.

انتهای پیام/س

http://fna.ir/NZA35K