منتظری گفت:برای اولین بار در ایران، صنعت فرآوری کاه و کلش و تفاله نیشکر برای تولید خمیر کاغذ در گیلان آغاز به کار خواهد کرد
به گزارش ندای گیلان علی منتظری گفت:شرکت فناوران یکتا خزر اولین تولید کننده خمیر کاغذ از ضایعات کشاورزی است و در تلاش هستیم فعالیت شرکت های دانش بنیان در راستای ایجاد ارزش افزوده در حوزه صنایع تبدیلیِ ضایعات کشاورزی در استان را بیش از پیش توسعه دهیم.
وی اضافه کرد:باتوجه به ظرفیت های بخش کشاورزی در استان،یکی از محورهای توسعه صنعتی در گیلان برنامه ریزی و بهرهگیری از این ظرفیت ها در راستای توسعه صنایع تبدیلی و ضایعات کشاورزی است که در این زمینه براساس برنامه راهبردی توسعه صنعتی استان، مطالعات مفصلی جهت تدوین برنامه های لازم برای استفاده از این پتانسیل ها در حال انجام است.
منتظری خاطرنشان کرد:توسعه صنایع سلولزی و افزایش تولید محصولاتی نظیر ام دی اف و سایر محصولات چوبی نیز در همین راستا است و با توجه به تاثیر این صنعت در رونق هرچه بیشتر زراعت چوب امیدواریم شاهد توسعه روزافزون صنایع تبدیلی در استان باشیم.
وی با اشاره به استقبال سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان از تمامی سرمایه گذاران در صنایع تبدیلی گفت: حمایت از توسعه اینگونه صنایع بدلیل اهمیت و تاثیر آن در اقتصاد استان در دستور کار ما قرار دارد.
دکتر علی منتظری تصریح کرد:سرمایه گذار واحد صنعتی فناوران یکتا خزر نیز با اشاره به تولید آزمایشی انواع خمیر کاغذ برای مصارف مختلفی مانند کاغذ، شانه تخم مرغ، پاکت، جعبه و … گفت: این واحد صنعتی در زمینی به مساحت 20 هکتار و با زیربنای 10 هزار مترمربع در شهرستان فومن احداث شده است.
احمد خدابندهلو سرمایه گذار این صنعت با اشاره به فرآوری ضایعات کشاورزی مانند کاه و کلش و تفاله نیشکر( باگاس) در این صنعت گفت: مراحل تولید آزمایشی خمیرکاغذ در این واحد صنعتی با موفقیت انجام شده است و در دهه مبارک فجر امسال، به طور رسمی به بهره برداری خواهد رسید.
وی با اشاره به اینکه این تکنولوژی برای اولین بار در ایران آغاز به کار کرده است و تاکنون فقط کشورهای آمریکا، هند، چین، روسیه و کانادا دارای این تکنولوژی بودهاند،گفت:محصولات این واحد صنعتی تحت لایسنس سوئد به عنوان یکی از پیشتازان صنعت کاغذ قرار دارد.
وی ظرفیت تولید روزانه فناوران یکتا خزر در فاز نخست بهره برداری را 50 تن در روز عنوان کرد و افزود: با راه اندازی فاز اول این واحد صنعتی ضمن سرمایه گذاری 500 میلیارد ريالی، برای 100 نفر اشتغال مستقیم و 100 نفر اشتغال غیر مستقیم ایجاد شده است.
خدابنده لو خاطر نشان کرد: در برنامه های توسعه ای خود که شامل تکمیل 10 فاز می باشد در نظر داریم میزان تولید خود را در پایان فاز دهم به 500 تن در روز افزایش دهیم و با توجه به اینکه نیاز مصرفی روزانه خمیر کاغذ در کشور 2 هزار تن است، خواهیم توانست 25درصد از نیاز روزانه کل کشور به محصول خمیر کاغذ را مرتفع کنیم.
وی بهره مندی از ضایعات نیـشکر هفت تپه در خوزستان، ضایعات گندم از استان خراسان و ضایعات برنج از استان مازندران را از دیگر برنامه های توسعه ای خود در تولید انواع خمیر کاغذ عنوان کرد
Saturday, 18 January , 2025