رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: زنبورداران گیلانی با کاهش ۲۲ درصدی مصرف شکردر زنبورستان‌ها موفق به افزایش ۲۱ درصدی تولید عسل در استان شدند.

به گزارش ندای گیلان از رشت،رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به شیوع بیماری‌های زنبور عسل در کشور گفت: زنبورداران گیلان به رغم مشکلات بیماری زنبور امسال توانستند با کاهش مصرف شکر ۶ هزار و ۶۱۲ تن عسل تولید کنند که در مقایسه با سال گذشته ۲۱ درصد افزایش دارد.
صالح محمدی با اشاره به اتمام سرشماری زنبورستان‌های در گیلان، افزود: ۴ هزار و ۵۷۹ زنبورستان استان سرشماری شدند و ۲۰ زنبورستان بومی گیلان که در استان‌های دیگر در زمان سرشماری مستقر بودند، توسط کارشناسان مسئول همان مناطق بررسی و ثبت شدند.
وی اضافه کرد: زنبورستان‌های سرشماری شده شامل ۱۲۶ کندوی سنتی و ۳۶۰ هزار و ۴۹۹ کندوی مدرن است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه میانگین تولید عسل در هر کندوی زنبورستان‌های بومی استان، ۴ و ۳ دهم درصد افزایش یافته است، گفت: شرایط مناسب آب‌وهوایی و بهره‌گیری زنبورداران از دانش و فناوری‌های نوین زنبورداری نقش مهمی در افزایش تولید دارد.
وی با بیان اینکه شهرستان‌های تالش، آستارا، رضوانشهر، ماسال، رودسر، املش و لنگرود مهمترین مناطق تولید عسل در گیلان هستند، تصریح کرد: زنبورداران گیلان علاوه بر تولید عسل باکیفیت، محصولات جانبی دیگر همچون موم و ژل رویال نیز تولید کردند.
صالح محمدی با اشاره به اینکه سرشماری زنبورستان‌ها با مشارکت ۳۱۰ کارشناس و نظارت ۷۰ رئیس مرکز در ۲ هزار و ۹۰۸ آبادی استان انجام شده است، گفت: اطلاعات جمع‌آوری شده از زنبورستان‌ها در سامانه جامع پهنه‌بندی و مدیریت داده‌های کشاورزی ثبت شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره روند افزایشی تولید عسل و ظرفیت بالای صنعت زنبورداری در استان افزود: ۱۰ نفر از زنبورداران گیلانی مدرک دکتری، ۱۰۰ نفر مدرک فوق لیسانس، ۵۲۴ نفر مدرک لیسانس، ۲۵۲ نفر مدرک فوق دیپلم و یک هزار و ۴۱۱ نفر مدرک دیپلم دارند و مدرک تحصیلی بیش از ۲ هزار نفر از زنبورداران نیز زیر دیپلم هستند.