از این عملیات به عنوان سیلی ایران به داعش در واکنش انتقامی به حملات تروریستی تهران یاد می‌شود

سرویس سیاسی ندای گیلان- شامگاه یکشنبه تقریبا همزمان با دیدار رهبر معظم انقلاب با خانواده شهدای مدافع حرم و مرزبانی، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مقر فرماندهی و مراکز تجمع، پشتیبانی و ساخت خودروهای انتحاری تروریست‌های تکفیری در منطقه دیرالزور در شرق سوریه را مورد حمله موشکی قرار داد. رهبر معظم انقلاب در این دیدار ضمن بیان اینکه کسانی که حسرت ساقط کردن نظام جمهوری اسلامی ایران را دارند، این آرزو را به گور بردند و از این پس نیز همین‌گونه خواهد بود، تاکید کردند: «همه اعم از دشمنان، دوستان با اخلاص و دوستانی که برخی مواقع دلشان می‌لرزد، بدانند جمهوری اسلامی مستحکم و با اقتدار کامل ایستاده و دشمنان نمی‌توانند به ملت ایران سیلی بزنند بلکه ملت به آنها سیلی خواهد زد».حال از این عملیات به عنوان سیلی ایران به داعش در واکنش انتقامی به حملات تروریستی تهران یاد می‌شود.
در این عملیات تعدادی موشک میان‌برد زمین به زمین از پایگاه‌های موشکی نیروی هوافضای سپاه در استان‌های کرمانشاه و کردستان، تروریست‌های تکفیری را هدف ضربات مهلک و کوبنده قرار داد که موجب کشته شدن تعداد زیادی از نیروهای داعشی شد. سپاه پاسداران نیز پس از این حملات اعلام کرد که پیام این اقدام انقلابی و مجازات گونه کاملا روشن است؛ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به تروریست‌های تکفیری و حامیان منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای آنان هشدار می‌ دهد، در صورت تکرار اقدامات پلید و شیطانی علیه ملت ایران، خشم انقلابی و شعله‌های آتش انتقام پاسداران انقلاب، عاملین و مسببان آن را در بر خواهد گرفت و جنایتکاران را به جهنم رهنمون می‌سازد. حملات موشکی جمهوری اسلامی ایران به مقر داعش در دیرالزور و در پاسخ به حملات تروریستی اخیر تهران، واکنش‌های بسیاری را از فعالان سیاسی گرفته تا نمایندگان مجلس، ائمه‌جمعه، اعضا دولت به دنبال داشت.
برای دفاع از آرمان‌ها، انگشت ما روی ماشه و پای ما آماده رفتن است
سردار امیرعلی حاجی‌زاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه در تحلیل حملات اخیر گفت: موشک‌ها از ایران شلیک شد، بر فراز عراق عبور کرد و در سوریه فرود آمد و توسط پهپادهایی که از اطراف دمشق به پرواز درآمده بود، بر فراز دیرالزور اصابت‌ها را به صورت همزمان برای ما در ایران مخابره می‌کرد. به اعتقاد او، اگر تروریست‌ها به شرارت ادامه دهند، نتیجه پرهزینه‌ای برایشان رقم خواهد خورد. دشمنان باید بدانند تهران، لندن و پاریس نیست و این یک کار کوچکی بود که انجام شد و اگر دست از پا خطا کنند، ضربات مهلک‌تر بر سر آنها فرود خواهد آمد. امیرسرتیپ احمدرضا پوردستان، جانشین فرمانده کل ارتش تاکید کرد: دنیا بداند، برای دفاع از آرمان‌ها و ارزش‌ها، انگشت ما روی ماشه و پای ما آماده رفتن است؛ دفاعی که دیگر به مرزهای جغرافیایی کشور محدود نیست و هر جا که تهدید باشد میدان عمل ماست. او با اشاره به «و ما رمیت اذ رمیت و لکنّ الله رمی»، خاطرنشان کرد: دفاع، دیگر به مرزهای جغرافیایی کشور محدود نیست و هر جا که تهدید باشد میدان عمل ماست. سردار سرلشکر محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح نیز با تاکید بر اینکه نظام سلطه فعلاً توان درگیری با ایران را ندارند، گفت: البته ما هم قصد درگیر شدن با آن‌ها را نداریم، اما در رقابت دائمی با آن‌ها در حوزه‌های مختلف از جمله حوزه موشکی قرار داریم.
حمله موشکی با تصمیم شورای‌عالی امنیت ملی و تایید رهبری ممکن می‌شود و نیازی به اجازه مجلس ندارد
عملیات اخیر سپاه که «لیله‌القدر» نام داشت و سپاه پاسداران 6 فروند موشک بالستیک میان‌برد، به اهداف مختلفی در بُردهای 650 تا 700 کیلومتر شلیک کرد، واکنش بسیاری از نمایندگان مجلس دهم را به همراه داشت، نمایندگانی که خود روز حادثه تروریستی در صحن مجلس حضور داشته و شاهد آن بودند.
محمدرضا عارف، نماینده مردم تهران و رئیس فراکسیون امید در حساب کاربری اینستاگرام خود نوشت: ملت بزرگ ایران با حمایت از نیروهای نظامی و امنیتی خود اجازه تجاوز به متجاوزان را نخواهد داد. اقتدار نظامی جمهوری اسلامی ایران نشان از پشتوانه قوی مردمی است که جز با وحدت و همدلی خانواده انقلاب میسر و قابل دوام نیست.

حمله موشکی سپاه پاسداران به مقر داعش در پاسخ به عملیات کور تروریستی این گروهک از رهگذر همین اتحاد و با هم بودن میسر شد و پاسخی بود به بدخواهان ایران اسلامی که در آرزوی ایجاد تنش و درگیری در داخل کشور ما نباشند. محمدعلی وکیلی، عضو هیات‌رئیسه مجلس دهم نیز در توئیتر خود نوشت: حمله موشکی ایران به مقر تکفیری‌ها پیام روشنی به حکام متوهم سعودی است که بدانند در هنگام نیاز هزاران موشک قلب منافع آنها را در منطقه هدف خواهد گرفت. علی مطهری، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه این اقدام، عکس‌العملی نسبت به تحرکات تروریست‌ها در تهران بود، اظهارکرد: ما این حق را داشتیم که به مرکز فرماندهی آنها حمله کنیم.

وی با بیان این که حمله موشکی سپاه، پیام دیگری نیز به همراه داشت، تصریح کرد: پرتاب موشک از ایران به سمت تروریست‌ها این پیام را برای عربستان، رژیم صهیونیستی و آمریکا داشت که ما در صورت نیاز اقدام متناسب و به موقع کرده و از توان موشکی خود استفاده می‌کنیم و اینگونه نیست که در داخل ایران بخواهند اقداماتی انجام دهند و فرار کنند، بلکه ما در محل استقرار آنها پاسخ خواهیم داد.

مطهری افزود: ادامه چنین اقداماتی از جانب ایران به طرف مقابل بستگی دارد، اما این عملیات پاسخ عملیات تروریستی در تهران بوده و ما حق داشتیم تروریست‌ها را در هرکجای دنیا تعقیب کنیم. جلال میرزایی، عضو شورای مرکزی فراکسیون امید نیز ضمن بیان اینکه این عملیات نشان داد عزم جمهوری اسلامی ایران برای مقابله با استفاده ابزاری از تروریسم در منطقه و به‌خصوص در عراق و سوریه جدی است، گفت: این اقدام نیاز به مجوز مجلس نداشته است. چرا که بنابر قانون تصمیم‌گیری اولیه در این رابطه برعهده شورای‌عالی امنیت ملی است و اجرای آن نیز با تایید رهبری میسر خواهد بود.

میرزایی تصریح کرد: باتوجه به آن‌که مقام معظم رهبری مسئولیت فرماندهی کل نیروهای مسلح را نیز برعهده دارند و فرمان بسیج نیروها و چنین اقداماتی برعهده ایشان است، پس از تایید رهبری انجام این عملیات ممکن خواهد بود.محمود صادقی، عضو هیات رییسه فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی با اشاره به اقدام بجای سپاه در راستای اثبات اقتدار و امنیت ایران و خشکاندن ریشه تروریسم، نسبت به افزایش هماهنگی منطقه‌ای برای مبارزه با ترویسم درپی این حمله موشکی ابزار امیدواری کرد.

وی با اشاره به حمله موشکی شب یکشنبه سپاه پاسداران به مواضع تروریست‌های داعش در منطقه دیرالزور سوریه، گفت: حمله موشکی واکنش بجایی علیه تروریست‌های از جانب سپاه پاسداران بود.

نماینده اصلاح‌طلب مردم تهران خاطرنشان کرد: باید اقتدار و امنیت ایران که همیشه در منطقه مثال‌زدنی بوده، در عمل به منصه ظهور می‌رسید.

او با ابراز امیدواری نسبت به پایان یافتن اقدامات تروریستی در منطقه گفت: ان‌شاءالله اقدام اخیر سپاه به تضعیف ریشه‌های تروریسم بیانجامد و در ادامه نیز منجر به افزایش هماهنگی و همکاری بیشتر با سایر دولت‌های منطقه‌ای برای حل ریشه‌ای معضل ترویسم در منطقه شود.

محمدرضا تابش، نایب رئیس فراکسیون امید مجلس هم با صدور پیامی ضمن تقدیر از واکنش مقتدرانه نظام توسط سپاه پاسداران، آن‌را نشان‌دهنده عزم جزم نیروهای مسلح و ملت شریف ایران برای مقابله با تروریسم خواند. در متن پیام نماینده اردکان در مجلس آمده: واکنش مقتدرانه نظام، توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به حملات تروریستی اخیر داعش در تهران که با موشک‌های میان‌برد زمین به زمین از پایگاه‌های موشکی داخل خاک ایران، مقر تروریست‌ها در منطقه دیرالزور سوریه را هدف قرار داد، اقدامی ستودنی است که عزم جزم نیروهای مسلح و ملت شریف ایران را برای مقابله با تروریسم و هر آنچه امنیت ایران عزیز را به خطر بیاندازد، نشان می‌دهد و پیام روشنی است به قدرت‌های پیدا و پنهان حامی تروریست‌ها و دنباله‌های حقیر و زبون منطقه‌ای آنها که ناامن کردن جمهوری اسلامی امنیت آنها را نیز به خطر خواهد انداخت.

حشمت‌الله فلاحت پیشه، عضو کمیسیون امنیت ملی در خصوص تغییرات احتمالی در سیاست‌های ایران در پی حمله موشکی سپاه به مواضع داعش گفت: جمهوری اسلامی تا الان برای مردم سوریه و عراق و برای مقابله با فتنه داعش وارد درگیری‌های منطقه شده بود، اما الان برای امنیت ملی خودش ورود پیدا کرده و این تغییر تاکتیکی و استراتژیکی مهمی است. فلاحت‌پیشه یادآور شد: این حمله سه نتیجه خواهد داشت؛ یک نتیجه کوتاه‌برد که متوجه خود داعش است.

این گروه تروریستی این سیلی اول را خورد، یعنی ایرانی‌ها دیگر منعی برای مقابله فرامستشاری علیه آنها ندارند. او نتیجه میان‌برد این حمله را متوجه عربستان و رژیم صهیونیستی دانست و گفت: این‌ها می‌خواستند جنگ را به ایران بکشانند.

الان به شدت دچار ناامنی می‌شوند و می‌دانند وقتی موشک میان برد ایران به مرزهای آنها می‌رسد، موشک دور برد ایران حتما می‌تواند آثار منفی‌تری برای امنیت آنها داشته باشد و نباید بیش از این دشمنی را با ایران ادامه دهند. این عضو کمیسیون امنیت ملی نتیجه دور برد حمله موشکی سپاه را متوجه آمریکا دانست و گفت آمریکایی‌ها باید بدانند همان‌طور که ایران نهایت دیپلماسی را در برجام نشان داد، امروز هم نهایت جنگ را در دفاع از امنیت ملی خود نشان می‌دهد و هیچ تعارفی ندارد.
نظامی یکپارچه و یکصدا در مبارزه با تروریسم
علی‌اصغر احمدی، معاون سیاسی وزیر کشور در پی حمله موشکی سپاه به مواضع تروریست‌ها در سوریه با صدور پیامی تاکید کرد: این اقدام بیانگر عزم همه مسئولان و دلسوزان نظام است که در اصول انقلابی وامنیت ملی یکدل و یکصدا هستند. به گفته وی، اقدام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در حمله موشکی به پایگاه داعش رونمایی از قدرت انقلاب اسلامی و صلابت ملت ایران است و پیام واضح و روشن به تروریست‌ها وحامیانشان است که بدانند با تمام وجود از هویت انقلابی و تمامیت ارضی ایران دفاع خواهیم کرد.
پرویز اسماعیلی، معاون ارتباطات و اطلاع رسانی دفتر رئیس‌جمهوری در یادداشتی به حمله‌ی موشکی سپاه به داعش واکنش نشان داد گفت که بالاخره بعضی‌ها در منطقه باید می‌فهمیدند که ما فقط موشک تست نمی‌کنیم، لازم باشد استفاده هم خواهیم کرد؛ آتش به اختیار ماست.
گفته بودیم که انتقام می‌گیریم
بسیاری از فعالان سیاسی نیز در حمایت از حملات موشکی اخیر که به گفته عبدالباری زیباری، رئیس کمیسیون پارلمانی روابط خارجه عراق با هماهنگی و اطلاع اتاق هماهنگی میان ایران، عراق، روسیه و سوریه بود، پیام‌های خود را خطاب به دشمنان جمهوری اسلامی منتشر کردند. در این میان می‌توان به احمد حکیمی‌پور، دبیر کل حزب اراده ملت اشاره کرد.

به گفته نماینده شورای شهر چهارم، این اقدام نشان داد ایران کشوری نیست که در دفاع از منافع و امنیت ملی با کسی یا کشوری شوخی داشته باشد؛ اگر دشمنان بخواهند برای منافع و امنیت ملی ایران توطئه و برنامه‌ریزی یا کشور را تهدید مستقیم کنند با جواب کوبنده روبه‌رو می شوند و در واقع دلاورمردان ایرانی منبع تهدید را درهم می‌کوبند.

دبیرکل حزب اراده ملت همچنین گفت: این پاسخ پیامی به کشورهایی است که در فکر تهدید منافع و امنیت ملی ایران هستند و متوجه شوند که نمی‌توانند با جمهوری اسلامی ایران با زبان تهدید صحبت کنند. آیت‌الله عباسعلی سلیمانی، عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: اینکه عزیزان سپاه ما بخواهند تیری به موضع داعش شلیک کنند، چیز جدیدی نیست.

ما مدت‌هاست در جبهه مقابله با داعش حضور جدی داریم. ضمن اینکه آن عربده مستانه‌ای که در حال حاضر آمریکا علیه جمهوری اسلامی در ایجاد تحریم‌های جدید سر می‌دهد و می‌خواهد محتوای برجام را به هوا دهد، نشان دادیم برای مقابله با استکبار در هر کجا آمادگی داریم. نماینده ولی فقیه در استان سیستان وبلوچستان افزود: پرتاب این موشک به پایگاه داعش می‌تواند اقتدار جمهوری اسلامی را به نمایش بگذارد و دسترسی به کانون‌های اصلی فساد را نیز مطرح کند. محمدرضا باهنر، فعال سیاسی اصولگرا نیز به انتقام موشکی سپاه پاسداران از تروریست‌ها واکنش نشان داد. وی در صفحه توئیتر خود با اشاره به حمله موشکی سپاه به مقر فرماندهی تروریست‌های تکفیری در دیرالزور سوریه نوشت: وَفارَالتَنّور؛ حمله محدود اما کوبنده … این یک هشدار بود. گفته بودیم که انتقام می‌گیریم. عزت‌الله ضرغامی، رئیس اسبق سازمان صداوسیما در توئیتر خود در واکنش به حمله موشکی سپاه نوشت: شلیک مرگبار موشک‌های سپاه به تجمع داعش قلب همه ایرانیان، به ویژه خانواده شهدای حادثه تروریستی ۱۷ خرداد را شاد کرد.

حسین هاشمی، استاندار تهران نیز‌ گفت: این یک هشدار جدی به همه کسانی بود که می‌خواهند امنیت ما را بر هم بزنند. وی در حاشیه جلسه شورای برنامه‌ریزی استان تهران در جمع خبرنگاران گفت: حملات موشکی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یک هشدار جدی بود برای کسانی که می‌خواهند امنیت ما را بر هم بزنند؛ بنابراین این کار سنجیده و دقیق انجام شد که تروریست‌ها و همه کسانی که حامیان آن‌ها هستند بدانند اگر بخواهند با این کشور و مردم این کشور طور دیگری برخورد کنند با قوی‌ترین شکل ممکن با آن‌ها برخورد خواهد شد.
واکنش رسانه‌های خارجی به حملات موشکی جمهوری اسلامی ایران به مقر داعش در دیرالزور
شبکه تلویزیونی سی‌ان‌ان ضمن انتشار این خبر که حمله موشکی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به مواضع گروه تکفیری صهیونیستی داعش روز یکشنبه روی داد، اعلام کرد که این نخستین حملات گزارش شده از خاک ایران به خاک سوریه از زمان شروع جنگ داخلی این کشور از ۲۰۱۱ به این سو است. نشریه فرانسوی فیگارو نیز نوشت: ایران برای نخستین بار از خاک خود و با موشک مواضع داعش را در خاک سوریه هدف قرار داد. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران یک‌شنبه مواضع داعش را در دیرالزور با چندین فروند موشک هدف قرار داد. منطقه دیرالزور عمدتا در اختیار گروه تروریستی داعش است.
ایران در عراق و سوریه در کنار دولت‌های این کشورها در مبارزه با گروه‌های شورشی قرار گرفته است اما این نخستین بار است که ایران از خاک خود مواضع گروه داعش را هدف قرار می‌دهد. نشریه آمریکایی «ضد جنگ» نیز با تیتر نخستین استفاده از موشک در ایران پس از 30 سال، این خبر را منتشر کرد. حمله موشکی ایران به پایگاه‌های داعش در دیرالزور در رسانه‌های سوری نیز بازتاب داشت، در این میان می‌توان به روزنامه الوطن، خبرگزاری رسمی سوریه (سانا)، روزنامه تشرین، روزنامه زمان‌ الوصل اشاره کرد.

از دیگر سو، این اقدام ایران در سطح منطقه و جهان و به ویژه در بین کشورهای عربی و رسانه‌های آنها که بعضی از آنها از جمله عربستان سعودی، امارات متحده عربی، بحرین، و غیره از حامیان معنوی و مادی گروه‌های تکفیری در عراق و سوریه هستند، واکنش‌هایی را در برداشت؛ اسکای نیوز عربی، اسپوتنیک عربی، روزنامه الرای، روسیا الیوم و شبکه الجزیره قطر در این دسته قرار دارند و به نظر می‌رسد که در ساعات اولیه حملات در شوک بزرگی قرار داشتند. نشریه صهیونیستی هاآرتص، هیل، سی.ان.ان، نیویورک‌ پست، سی.ان‌.بی.سی، بلومبرگ، فاکس‌نیوز، وال‌استریت ژورنال، آسوشیتدپرس، خبرگزاری فرانسه، راشاتودی و بسیاری دیگر از خبرگزاری‌های آمریکایی و اروپایی این خبر را بر صفحه‌های نخست سایت‌اینترنتی و یا در صفحه اول روزنامه‌ها پوشش دادند.