امام خامنه ای فرمود: ما میتوانیم با دنیا ارتباط گستردهای داشته باشیم و به ملتها و دولتها کمک کنیم و از کمک آنها هم بهرهمند شویم.
به گزارش ندای گیلان،محورهای سخنان رهبر معظم انقلاب در مراسم تنفیذ حکم دوازدهین دوره ریاست جمهوری بدین شرح است:
تصادف و تقارن این مراسم و جلسه با ولایت حضرت علی ابن موسی الرضا (ع) برای دلهای مشتاق ایران مایه تفال و تبرک است.
امروز: اهمیت این جلسه از دو نظر است: یکی اینکه آغاز یک دورهی مدیریت جدید کشور است که این امیدواری وجود دارد که انشاءالله مسئولانی که همراه با رئیسجمهور محترم و منتخب وارد میدان عمل خواهند شد، با ابتکارات و توانمندیهای بیش از گذشته ملت را خرسند کنند و همین خواستهها و مطالبی که رئیسجمهور محترم بیان کردند، اینها را برآورده کنند.
جهت دوم این است که این جلسه نماد مردمسالاری است. این دوازدهمین جلسه از این قبیل -از اول انقلاب تا امروز- است؛ یعنی ملت ایران دوازده مرتبه از آغاز انقلاب در انتخاب مدیران طراز اول کشور نقشآفرینی کردهاند؛ این خیلی مسئلهی مهمی است.
انقلاب اسلامی آمد و مردم را از حاشیه به متن آورد و مردم صاحب اختیار شدند، این 12 بار است که نتیجه گزینش مردم برای قوه مجریه مشخص میشود.
یاد کنیم از امام بزرگوارمان که برکات عزم راسخ ، ایمان عمیق و بصیرت بیپایان آن مرد بزرگ این دستاوردها را به ملت ایران داد.
ما باید افتخار کنیم در دورانی قرار داریم که خداوند مرد بزرگی را برگزید که توانست این اقیانوس را به تلاطم در آورد، این مسئله کوچکی نیست که توانست جهت حرکت مردم و ملت ایران را تغییر دهد.
پنج مجلس خبرگان و پنج شورای شهر و روستا را تشکیل داده.اینها همه از برکت انقلاب است.
نسل جدید ما فراموش نکند؛ ما دوره قبل از انقلاب دیکتاتوری را، در حاشیه بودن مردم و بی اعتنایی به مردم در امر حکومت را با همه وجود دیدیم.
مردم قبل از پیروزی انقلاب هیچ نقشی در مدیریت کشور و تعیین مدیران نداشتند. روسا، سلاطین و پادشاهان می آمدند؛ می رفتند و مردم فقط تماشاچی بودند.
انقلاب اسلامی آمد مردم را از حاشیه به متن آورد.مردم صاحب اختیار شدند. این دوازدهمین باری است که نتیجه گزینش مردم از اول انقلاب برای مدیریت قوه مجریه مشخص می شود.
در این دوران قریب 40 سال یک سلسله به هم پیوسته مسئولان هستند که هر کدام به سهم خود تلاش و ایفای نقش کردند
امروز محصول کار مجموعه دست اندرکاران جمهوری اسلامی در اختیار مسئولانی است که از امروز با رسمیت مشغول کار می شوند.
کسانی که مسئولیت پیدا می کنند باید بر این سرمایه ملی بیفزایند و آن را تحویل مدیران بعد دهند.
در این 4 دهه ملت و دولت کارهای بزرگی انجام دادند. زیربناهای علمی و فکری و اجرایی فراوانی در کشور به وجود آمده که قبل از انقلاب وجود نداشت. این زیربناها سکوهای پرش این ملت هستند برای آینده.
نسل های جدید با تفکر انقلابی و سرشار از انگیزه تربیت شده اند. در تصمیمگیری های بین المللی دقت داشته باشید دشمن تمام توان خود را به کار گرفته تا نظام جمهوری اسلامی را نابود کند.
یکی از نکاتی که اصرار دارم تکرار کنم و نگذارم از ذهن کسی بیرون برود حضور دشمن و ترفندهای دشمن است.
امام علی میفرمایند: اگر شما در سنگر خوابتان برد، در سنگر مقابل که دشمن شماست ممکن است چشم بیداری علیه شما فعالیت کند. نباید مراقبت را فراموش کرد، مسئولان مخاطب اول این سخن هستند. دشمن کارهای مختلفی انجام میدهد اما مسئولان ما آبدیده شدند.
آنچه که ما عرض میکنیم این است که توانستند به حمد الله با دنیا همکاری کنند، مسئولان این کشور در طول این دهه؛ علیرغم اینکه دشمنان همواره خواستند ملت ایران را منزوی کنند ملت منزوی نشده است و با دنیا همکاری کرده و با نظام استکبار و سلطه مقابله جدی کرده است.
ما تحریم شدیم و این تحریم موجب شد که چشم ما بر روی امکانات خودمان باز شود.امروز علی رغم میل و خواست دشمن از لحاظ سیاسی و امنیتی قوی هستیم. اموز جمهوری اسلامی با وجود این همه تحریم و دشمنی قویتر از گذشته است.
خیلی از ظرفیتها را دار بودیم اما نمیدانستیم و از آنها غافل بودیم، وقتی تحریم شدیم به خود آمدیم و ظرفیتهای موجود داخلی را پیدا کردیم و از آنها استفاده کردیم.
دشمنیهای صریح دشمن ما را مقاومتر کرده، برخی به صراحت دشمنی میکنند، بعضیها دشمنیهایشان با دست چدنی در دستکش مخملی است.
ما امروز به مراتب قویتریم از سالهای اول؛ راههای مقابله با دشمن را بلدیم. امکانات هم بیشتر داریم و از دشمن و ترفندهای دشمن هیچ هراسی نداریم. ما کمبودهای فراوانی داریم، این را از نظر دور نمیدانیم و انکار نمیکنیم. انکار هم نکنیم که ظرفیتهای بسیاری در اختیار ماست.
ما میتوانیم از ظرفیتهای بهرهبرداری نشده استفاده کنیم.مسئولان کشور خصوصا مجموعهای که بهزودی تشکیل میشود، سکاندار نظام پر ظرفیتی است.
نظام جمهوری اسلامی و کشور عزیز ما یک نظام پرظرفیت و پر استعداد است و این استعدادها را باید شناخت و دانه به دانه از آنها بهرهبرداری کرد.
مسئولان با تکیه بر هویت انقلابی، کار جهادی، حمایت مردمی، انبوه سرمایههای مادی و معنوی میتوانند کشور را پیش ببرند و من سه جهت گیری را توصیه میکنم؛ اول پرداختن به مشکلات معیشتی و اقتصادی مردم در اولویت قرار دارد.
پرداختن به مسائل داخلی، پرداختن به مشکلات مردم و مسئله معیشت و اقتصاد که باید در طول این چهار سال به حد قابل قبولی برسد. جهتگیری دوم تعامل گسترده با دنیاست. این درست نقطه مقابل آن است که دشمنان ما و سلطه گران عالم به دنبال آن هستند، ما میتوانیم با دنیا ارتباط گستردهای داشته باشیم و به ملتها و دولتها کمک کنیم و از کمک آنها هم بهرهمند شویم.
دربرابر هر سلطهطلبی با صلابت و قدرت ظاهر شوید، آن سلطهطلب هرکس که میخواهد باشد، امروز از همه متجاوزتر و وقیحتر رژیم ایالات متحده آمریکاست.
چهار دهه تجربه فعالیت بینالمللی به ما نشان میدهد که هزینه تسلیم در برابر قدرتهای زورگو به مراتب بیشتر از هزینه ایستادگی در برابر آنهاست. تسلیم شدن در برابر قدرتهای زورگو، ملتها را بیچاره میکند و راههای پیشرفت آنها را دور میکند و هزینههای سنگینی هم به دنبال خواهد داشت.
Friday, 22 November , 2024