به گزارش ندای گیلان،محمد رضا آبایی مدیرکل بنادر و دریانوردی گیلان با اشاره به نقش مهمی که بنادر در اقتصاد و تجارت کشور ایفاء میکنند، افزود:بنادر دریچه ورودی و دروازههای اصلی تجارت کشور هستند و در حال حاضر ۸۵ درصد تجارت کشور از طریق بنادر و ناوگان حمل و نقل دریایی انجام میگیرد.
وی عنوان کرد: ما در شرایط تحریم تصمیم به وضع قوانین و مقرراتی گرفتیم تا بتوان کالاهایی که هنوز به کشور ارسال نشده را ثبت سفارش کرد.
آبایی گفت: در حال حاضر بنادر ما آمادگی دارد تا با توجه به قوانین مناطق آزاد و ویژه شرایطی را برای صاحبان کالا فراهم کند و فرصت دهد تا آنان روند و مراحل قانونی ورود کالا به کشور را پس از ثبت سفارش و تخلیه انجام دهند.
وی تاکید کرد: این شرایط در کلیه بنادر کشور بویژه در بنادر استان گیلان وجود دارد و بندر انزلی با توجه اینکه در محدوده منطقه آزاد تجاری و صنعتی انزلی قرار گرفته میتواند از این قوانین به نحو مطلوبی برای کلیه تجار استفاده کند.
مدیرکل بنادر و دریانوردی گیلان افزایش ماندگاری کالاهای اساسی در بنادر برای تخصیص ارز مناسب را دیگر راهکار اداره بنادر و دریانوردی برای کمک به اقتصاد در شرایط تحریم عنوان و تصریح کرد: اداره بندر با کاهش هزینههای انبارداری برای کالاهای اساسی در شرایط تحریم به بخش خصوص و تجار کمک میکند.
وی با بیان اینکه تخلیه و بارگیری کالا امسال رشد خوبی داشته است، ابراز امیدواری کرد: در این میان بندرگاه انزلی بیش از پیش ارتقا یابد تا به جایگاه واقعی خود برسد.
این مقام مسئول در ادامه با بیان اینکه محوطه بندری انزلی از ابتدا برای ورود چوب و آهن آلات طراحی شده بوده و به همین لحاظ رعایت موارد بهداشتی در انبارهای آن اهمیت چندانی نداشت، تصریح کرد: با تغییر رویکرد بندر از ورود آهن آلات و چوب به غلات ماهیت محوطه بندری به سمت احداث انبارهای مکانیزه و سیلوی غلات تغییر کرد.
آبایی افزود: اداره بندر جهت نگهداری غلات در بهترین وضعیت موجود با هماهنگی شبکه بهداشت کلیه انبارهای این بندرگاه را ضدعفونی و قرنطینه کرد تا شرایط مساعد تری را برای نگهداشت غلات فراهم کند.
وی با بیان اینکه بندر جهت مبارزه با جانوران موذی در انبارها اقدامات لازم را انجام میدهد، گفت: درصورت بروز هرگونه مشکل و مساله موارد با دقت بررسی میشود.
مدیرکل بنادر و دریانوردی گیلان با اشاره به احداث و بهره برداری از چهار سیلوی نگهداری غلات در این بندر گفت: از این تعداد دو سیلوی۵۰ و ۶۰ هزار تنی به بهره بهرداری رسیده و بزودی دو سیلوی ۳۰ و ۴۵ هزار تنی افتتاح میشود.
او افزود: یک سیلوی ۳۵ هزار تنی نیز تا پایان مرداد ماه سال آتی آماده بهره داری خواهد بود.
این مسئول بنادر استان در بخش دیگری بر رعایت کلیه شیوه نامه های بهداشتی در این بندر تاکید کرد و گفت: تمامی پرسنل ملزم به استفاده از دستکش، ماسک و رعایت فاصله اجتماعی هستند. همچنین خودروهایی که وارد بندر شده و کالاهای که از کشتیها تخلیه میشوند ضدعفونی و با استفاده از سیستمهای بهداشتی مورد ارزیابی قرار میگیرند.
وی با بیان اینکه هرگونه موارد مشکوک گزارش و سیستم قرنطینهای فعال میشود، تصریح کرد: پرسنل شناورهای ورودی و خروجی از بندر و کارکنان اداره بندر هنگام ورود به اداره، تب سنجی میشوند و با انجام این اقدامات پیشگیرانه خوشبختانه تاکنون در این اداره مورد خاصی از ابتلا به کووید ۱۹ گزارش نشده است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی گیلان درخصوص ورود کالاهای خطر آفرین مانند مواد شیمیایی و … نیز اظهار داشت: این بندرگاه براساس کنوانسیونهای بین المللی و دستورالعملهای جهانی عمل میکند و نحوه تخلیه و بارگیری این کلاها طبق دستورالعملهای خاص انجام میشود.
وی افزود: ابتدا کالای خطرناک شناسایی و چگونگی نگهداری، تخلیه و نحوه بارگیری آن بر اساس ابلاغ دستورالعملهای صادره از سوی سازمان مرکزی و با هماهنگی در انبارها انجام میشود.
مدیرکل بنادر و دریانوردی گیلان تاکید کرد: در بندرگاه انزلی قرنطینههای بهداشتی برای کالاهای نباتی، انسانی و حیوانی اعمال و با هماهنگی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان نسبت به سمپاشی و گندزدایی این کالاها اقدام میشود.
Friday, 22 November , 2024