به گزارش ندای گیلان،دکتر سهراب عاقبتی روز دوشنبه در نشست خبری در جمع رسانه های گروهی استان در رشت با بیان اینکه امسال شرایط خاص و ویژه ای بدلیل بیماری کوید ۱۹ داریم ، اظهار داشت: به منظور حفاظت شخصی افراد ، امسال باید ضمن عمل به مصوبات ستاد ملی کرونا با فاصله گذاری اجتماعی از ازدحام و تجمعات جلوگیری کنیم.
وی با تاکید بر اینکه نظارت های بهداشتی را در عید قربان برای پیشگیری از بیماری های انسان و حیوان در استان داریم، افزود: ۸۰۰ عامل بیماری زا عفونی قابل انتقال به انسان وجود دارد که منشاء نیمی از آن ها می تواند حیوان باشد.
وی با بیان اینکه کشتار غیرمجاز به عنوان خط قرمز اداره کل دامپزشکی است و به شدت آن برخورد می شود ، تصریح کرد: تاکید داریم که از کشتار غیر مجاز پرهیز و ذبح حتما در کشتارگاه ها انجام شود.
دکتر عاقبتی با اشاره به مشاهده مواردی از بیماری تب کنگو در استان اظهار داشت: ابن بیماری متاسفانه در دام به غیر از تبی مختصر و گذرا هیچ علامت دیگری ندارد اما اگر انسان با دام دارای کنه های تب خونریزی دهنده کنگو ، بدون ابزار حفاظت شخصی تماس پیدا کند، امکان ابتلای آن بسیار محتمل می شود.
وی تب کریمه کنگو را بیشتر یک بیماری شغلی عنوان و تصریح کرد: این بیماری برای عامه خطر ناک نیست چرا که نگهداری گوشت بین دمای صفر تا چهار درجه سانتی گراد و در یخچال به مدت ۲۴ ساعت خطر ابتلا به این بیماری را از بین می برد.
مدیرکل دامپزشکی گیلان یادآور شد: در کشتارگاه ها نیز گوشت به مدت ۲۴ ساعت در سردخانه ها نگهداری و سپس توزیع و عرضه می شود.
دکتر عاقبتی مصرف گوشت بلافاصله پس از ذبح و در خارج از کشتارگاه ها را خطرناک عنوان و تصریح کرد: متاسفانه نگرشی بین عامه مردم وجود دارد که گوشت در ییلاقات با کیفیت بهتریست از این رو گوشت در همان مکان ها ذبح و بلافاصله مصرف می شود که این اقدام خطر ابتلا به بیماری ها مشترک بین دام و انسان را افزایش می دهد.
وی گفت: بیماری هایی که می تواند از این طریق به انسان منتقل شود ، فقط تب خونریزی دهنده کریمه کنگو نیست و امکان سرایت بیماری هایی همچون سل نیز در این کشتارهای غیر مجاز وجود دارد.
مدیرکل دامپزشکی گیلان از شهروندان و گردشگران خواست تا از جاهای خارج از نظارت دامپزشکی و شرعی گوشت خریداری نکنند.
دکتر عاقبتی در ادامه با اشاره به اینکه بدلیل محدودیت های مالی همه استان را نمی توانیم از لحاظ سمپاشی تحت پوشش قرار دهیم ، تصریح کرد: دامداران می توانند برای پیشگیری از ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو از سمومی که قیمت آن قابل توجه نیست برای دام و جایگاه آن هر دو هفته یکبار استفاده کنند.
وی با اشاره به تصمیمات اخذ شده با توجه به شیوع بیماری کرونا گفت: امسال از مراکز خیریه همچون پرورشگاه مژدهی و آسایشگاه سالمندان خواستیم تا استحصال گوشت نذورات صورت نگیرد و نذورات فقط در حد نذر و فقط در حد کشتار باشد.
وی ادامه داد: البته ترجیح می دهیم که همان کشتار نیز در کشتارگاه ها انجام شود.
به گفته دکتر عاقبتی ؛ امسال به منظور رفاه شهروندانی که نذوراتی دارند در کنار کشتارگاه مرکز خرید دام پیش بینی شده تا مردم بتوانند پس از خرید دام در کشتارگاه آن را ذبح کنند که البته این اقدام در کشتارگاه با رعایت اصول بهداشتی و جلوگیری از ازدحام و به صورت نوبت دهی به افراد انجام خواهد شد.
وی اظهار داشت: در همین راستا ، علاوه بر نماینده دامپزشکی، نماینده ای از مراکز بهداشت در عید قربان برای نظارت بر رعایت پروتکل های بهداشتی حضور دارد.
به گفته مدیرکل دامپزشکی گیلان؛ برای امسال ۲۲ اکیپ ثابت و ۲۵ اکیپ سیار این اداره کل در مجموع ۸۹ نفر شامل ۳۰ دکتر دامپزشک، ۴۳ بازرس گوشت و ۱۶ ناظر شرعی در استان بر اقدامات کشتار و نذورات نظارت های لازم را در روز عید قربان انجام خواهند داد .
Friday, 22 November , 2024