در حال حاضر 48 درصد سدها پر هستند واین عدد در تهران به 30 درصد رسیده است. البته باید توجه داشت حدود 10 درصد از حجم ذخایر مربوط به بخش مرده سد است که اصلا قابل استفاده نیست.
به گزارش ندای گیلان به نقل از پول نیوز،میانگین دما در ایران بیشتر شده است . گزارش های مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسیدر حالی از افزایش یک درجه ای میانگین دمای کشور ا نسبت به دراز مدت خبر می دهد که به گفته کارشناس منابع آب هر درجه افزایش دما متوسط تبخیر آب را 5 تا 10 درصد بالاتر می برد.
 
تبخیر آب در ایران که 3 برابر متوسط جهانی است در کنار کاهش 26 درصدی بارندگی ها حالا موجودی منابع آبی ایران را در وضعیت قرمز قرار داده طوری که فهمی کارشناس منابع آب وزارت نیرو به پول نیوز می‌گوید: اگر مدیریت آب بهینه نشود بحران امروزی به یک فاجعه تبدیل خواهد شد.

این مقام مسئول ادامه می دهد : در حال حاضر 48 درصد سدها پر هستند واین عدد در تهران به 30 درصد رسیده است. البته باید توجه داشت که حدود 10 درصد از حجم ذخایر مربوط به بخش مرده سد است که اصلا قابل استفاده نیست.به عبارتی می تواند گفت که موجودی سدهای پایتخت تنها 20 درصد است . از طرفی بخشی از این آب را برای فصل پاییز و سال های بعد نگه داشت . چراکه در سال هایی همچون امسال که پاییز خشکی را داریم باید از ذخایر آبی سال های گذشته استفاده کنیم.

کارشناس منابع آب وزارت نیرو ادامه داد : در حال حاضر موجودی سد استقلال هرمزگان به زیر 10 درصد رسیده است؛ سد ملاصدار تنها 12 و زاینده روز 15 درصد حجمش پر است. این سدها در شرایط نگران کننده ای به سر می برند .

فروپاشی اجتماعی در پی بحران سرزمینی

او بر این باور است که باید بسته به مناطق مختلف برنامه جامع سازگاری با خشکسالی تهیه و اجرای شود. البته مساله اینجاست که در دوره های مختلف برنامه‌های متعددی برای مقابله با کم آبی در ایران تدوین شده اما این برنامه ها در حد مصوبه باقی بماند و هیچ گاه رنگ و بوی عملیاتی به خود نگرفت.

کارشناس منابع آب وزارت نیرو با بیان اینکه ما با بحران سرزمینی مواجه هستیم ، افزود: بحران محیط زیست و فرسایش خاک و جنگل ، ریزگردها و آلودگی هوا همه از یک بحران سرزمینی در ایران حکایت می کند اگر برای حل این بحران به طور جدی برنامه ریزی نکنیم و همه برای مقابله با آن کمک نکند این بحران به زودی بحران اقتصادی و اجتماعی غیر قابل کنترلی را در کشور ایجاد می کند که ممکن است به فروپاشی اجتماعی منجر شود .

دمای کدام استان های بیشتر شد

نگاهی به آمارها نشان می دهد که تمامی استان های کشور غیر از یزر به نوعی روزهای گرمتری را نسبت به سال های گذشته تجربه می کند. در این میان در ماه گذشته در استان‌های گلستان و البرز به ترتیب با ۳.۷ درجه سلسیوس و ۳.۶ درجه سلسیوس افزایش دما بیشترین نوسان دمایی نسبت به بلندمدت این استان‌ها ثبت شده است. دمای تهران در تیرماه سال جاری ۲.۲ درجه سلسیوس نسبت به بلندمدت بیشتر بوده است. اما استان یزد نسبت به متوسط بلندمدت خود، یک دهم درجه سلسیوس کاهش دما را تجربه کردند.