سخنگوی دولت بااشاره به اینکه نخستین جلسه ستاد اقتصادمقاومتی پس از رهنمودهای رهبرانقلاب در دیدار با هیئت دولت ، فردا با هدف بازطراحی این ستاد برگزار خواهد شد ، گفت: در جلسه قبل هیئت دولت مسئولیت این ستاد به آقای جهانگیری معاون اول رئیس جمهور سپرده شد.
به گزارش نداي گيلان: محمدباقر نوبخت در نشست هفتگی با خبرنگاران افزود: نخستین جلسه این ستاد با هدف بازطراحی فعالیت های ستاد اقتصاد مقاومتی تصمیم گیری و عملیاتی کردن اهداف متناسب با شاخص ها و انتظارات وسیع رهبر معظم انقلاب برگزار می شود.
سخنگوی دولت با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب در بیانات خود در دیدار با هیئت دولت اعلام کردند که از فعالیت های ستاد اقتصاد مقاومتی در این سطح راضی نیستند و باید بیشتر تلاش شود، گفت: اگر بندهای 24 گانه سیاست های اقتصاد مقاومتی را خلاصه کنیم به این معناست که باید از همه ظرفیت های داخلی برای تولید صادرات محور با بهره گیری از دانش فنی روز استفاده کنیم.
نوبخت افزود: دولت اقتصاد مقاومتی را به عنوان نسخه خوب برای پیشبرد اقتصاد کشور پذیرفته است و بندهای این سیاست های کلی را موثر و قابل استفاده می داند و به این موضوع باور دارد.
وی گفت: دولت پس از ابلاغ سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی ستاد اقتصاد مقاومتی را تشکیل داد و برای همه دستگاههای اجرایی برنامه زمان بندی کوتاه مدت و میان مدت تهیه شد.
تخصیص 10 هزار میلیارد تومان اعتبارات عمرانی تا پایان شهریور
سخنگوی دولت با اشاره به اینکه پرداخت اعتبارات عمرانی تا پایان شهریور به ده هزار میلیارد تومان می رسد ، گفت : بر اساس آمار خزانه داری کشور تا دوازدهم شهریور شش هزار و 800 میلیارد تومان برای طرح های عمرانی ، پول پرداخت شده است.
نوبخت افزود: همچنین دو هزار و صد میلیارد تومان برای مهار کردن آب های مرزی پرداخت شد و پرداخت یک هزار میلیارد تومان اعتبار عمرانی نیز از این هفته آغاز شده است.
وی با اشاره به اینکه بیشتر درآمدهای دولت در نیمه دوم سال محقق می شود ، گفت: سیاست دولت و سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور صرفه جویی در هزینه های جاری و هدایت اعتبارات به سمت طرح های عمرانی است.
سخنگوی دولت افزود: برای خرید تضمینی گندم نیز به جای دریافت پول از خزانه داری از تسهیلات بانک ها استفاده کرده ایم و بدهی دولت به گندمکاران تا پایان این هفته تسویه می شود.
آقای نوبخت با اشاره به اینکه تخصیص اعتبارات جاری به دستگاههای اجرایی عمدا با سخت گیری انجام می شود ، گفت: البته این سخت گیری ها شامل پرداخت های کارکنان نمی شود و هدف ما کنترل هزینه در دستگاههای اجرایی است.
راهبرد اقتصادی دولت برای دو سال آینده
سخنگوی دولت با اشاره به خرسندی رهبر معظم انقلاب اسلامی از دستاوردهای اقتصادی دولت در دو سال گذشته ، رهبرد دولت را برای دستیابی به رشد اقتصادی بالا تا دو سال آینده تشریح کرد.
نوبخت با اشاره به دیدار رهبر معظم انقلاب اسلامی با اعضای هیئت دولت افزود: بازگشت آرامش و ثبات اقتصادی ، مهار نرخ تورم، تغییر روند رشد منفی به رشد مثبت اقتصادی و ارتقای خدمات بهداشت و درمان با اجرای طرح تحول سلامت از موفقیت هایی است که در جمع بندی توفیقات دولت ، رهبر معظم انقلاب اسلامی به آنها اشاره کردند.
وی با قدردانی از رهبر معظم انقلاب اسلامی گفت: دولت خرسند است که رهبر معظم انقلاب با دقت همه کنش های دولت را رصد می کنند و این سبب خرسندی اعضای هیئت دولت است.
سخنگوی دولت با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی ضمن تایید برنامه های دولت ، تعریضی هم در خصوص برخی از فعالیت ها از جمله فعالیت بیشتر برای تک نرخی کردن نرخ تورم و افزایش بیشتر نرخ رشد اقتصادی براساس پیش بینی رشد هشت درصدی اقتصادی در برنامه ششم توسعه داشتند ، گفت : توجه به تولید به ویژه براساس سیاست های اقتصاد مقاومتی نشان از این بود که نظر رهبر معظم انقلاب اسلامی فعالیت بیشتر در این زمینه هاست و دولت باید فعالیت های خود را به طور متمرکز و جهت دار در این زمینه ها به جلو پیش ببرد.
وی با اشاره به راهبرد دولت برای دو سال آینده گفت: دولت با یک رخداد اقتصادی، سیاسی و اجتماعی در این مدت همراه است که فراهم شدن زمینه نقض تحریم های غیرعادلانه و غیرانسانی است که طی چند سال گذشته اوج گرفت.
سخنگوی دولت با تاکید بر اینکه از شرایط پساتحریم باید با برنامه ریزی مناسب استفاده کنیم ، گفت: این شرایط با اجرای برنامه ششم توسعه از آغاز سال 95 همزمان است و باید موضوع برخورداری از شرایط پساتحریم در تدوین برنامه ششم توسعه گنجانده شود.
آقای نوبخت با اشاره به اینکه برنامه های دولت همواره براساس سه وضعیت ادامه روند موجود، شرایط بدبینانه و شرایط خوشبینانه تنظیم شده است ، گفت: برای برنامه ششم با توجه به اینکه همزمان با جمع بندی هسته ای و لغو تحریم هاست ، شرایط خوشبینانه را به عنوان وضعیت مقتضی انتخاب کرده ایم و برنامه ششم در این فضا تهیه می شود ضمن اینکه دولت برنامه دیگر هم برای احتمال تغییر شرایط در دستور کار قرار دارد.
سخنگوی دولت با اشاره به اینکه در شرایط پساتحریم فارغ از اینکه چه میزان منابع آزاد خواهد شد، برای دولت فضای جدید سرمایه گذاری در کشور اهمیت دارد ، گفت: یکی از راهبردهای اصلی دولت بهبود شرایط جذب سرمایه گذاری داخلی و خارجی در کشور است.
آقای نوبخت افزود : ما بعد از تحریم ها می توانیم از فضای مناسب و بهبود کسب و کار که ایجاد می شود شرایطی را فراهم کنیم تا سرمایه گذاران خارجی در داخل کشور مشارکت کنند و سرمایه گذاران غیردولتی داخلی نیز منابع خود را برای سرمایه گذاری بیاورند.
آقای نوبخت خاطرنشان کرد: موضوع جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی از اینکه چندصد میلیارد دلار می توانیم منابع آزادشده داشته باشیم برای دولت مهمتر است.
سخنگوی دولت با اشاره به اینکه شاهد تعدد سفر هیئت های خارجی به کشور هستیم ، گفت: باید از این فرصت به نحو مقتضی برای پیشبرد اهداف براساس منافع ملی استفاده کنیم.
آقای نوبخت افزود: قطعا هیئت های خارجی نیز بر اساس منافع خود به ایران سفر می کنند ، گفت: باید بدانیم که منافع ما چیست و بر همین اساس نیز مذاکرات با هیئت های خارجی را ادامه می دهیم.
سخنگوی دولت با اشاره به اینکه دولت براساس سه محور اصلی با هیئت های خارجی که هم اکنون مقامات عالی کشورهای اروپایی نیز در ایران حضور دارند ، مذاکره می کند ، گفت: رشد 8 درصدی سالانه اقتصادی به منابعی نیاز دارد که در این مذاکرات می توانیم این منابع را به نحو مقتضی جذب کنیم.
نوبخت با اشاره به اینکه معمولا منابع مالی به شکل مستقیم به صورت فاینانس یا به صورت سرمایه گذاری خارجی دریافت می شود ، گفت: ما از استفاده از فاینانس برای تامین مالی خاطره خوبی نداریم و معتقدیم اگر سرمایه گذاری خارجی در کشور انجام شود شرایط بهتری خواهد بود.
سخنگوی دولت افزود: به دنبال آن هستیم که به جای فاینانس و یوزانس ، تامین مالی از طریق سرمایه گذاری مستقیم خارجی ها انجام شود و ما به رشد اقتصادی درون زا نیاز داریم که با فناوری های جدید ایجاد می شود.
آقای نوبخت ورود دانش فنی با هدف رشد و توسعه کشور را از طریق راهبردهای اساسی دولت در مذاکره با هیئت های خارجی بیان کرد و گفت: پس از تامین مالی با سرمایه گذاری خارجی به دنبال دانش فنی هستیم.
وی با تقسیم کشورهای خارجی به سه گروه رقابت پذیری مبتنی بر عوامل تولید، رقابت پذیری مبتنی بر بهره وری و رقابت پذیری مبتنی بر نوآوری گفت : ایران برای دستیابی به رشد اقتصادی
8 درصدی باید با این سه گروه از کشورها مذاکره کند و ما در این مذاکرات برای تمام کشورها دسته بندی مشخص داریم.
سخنگوی دولت عنصر اصلی دیگر در راهبردهای اقتصادی دولت را حرکت در جهت اقتصاد مقاومتی بیان کرد و گفت: برای دستیابی به رشد اقتصادی بالا باید تولید را افزایش دهیم اما نه اینکه این تولید را مصرف کنیم بلکه تولیدات ما باید صادر شود و به همین جهت به بازارهای جدید نیاز داریم.
آقای نوبخت با اشاره به اینکه ورود به بازارهای بین المللی کار مشکلی است ، گفت : یکی از موضوعوع هایی که با هیئت های خارجی که به ایران سفر می کنند مطرح می شود ، آن است که چگونه می توانند به ورود کالاهای تولید شده در ایران در بازارهای بین المللی کمک کنند.
سخنگوی دولت افزود: دولت تقسیم بندی کرده است و کشورهای خارجی مورد مذاکره را به خوبی می شناسد و می داند که این کشورها می توانند در چه جایی و در چه حوزه هایی در ایران سرمایه گذاری کنند.
برنامه ششم توسعه ؛ جامع نگر و مسئله محور است
سخنگوی دولت با تاکید بر اینکه برنامه ششم توسعه جامع نگر و مساله محور است ، گفت: در برنامه ششم بر روی چند مسئله مهم متمرکز می شویم تا در سال های 95 تا 99 بتوانیم ارزیابی کنیم که این مسئله چقدر حل شده است.
نوبخت افزود: در تدوین برنامه ششم توسعه برنامه های گذشته توسعه ای آسیب شناسی و در این برنامه از تجربه گذشته استفاده شده است و به همین دلیل در برنامه ششم بر روی مسائل خاص متمرکز خواهیم شد.
سخنگوی دولت سه موضوع آب ، محیط زیست و ساماندهی صندوق های بازنشستگی را از راهبردهای اصلی و فوری در برنامه ششم توسعه بیان کرد و گفت : در موضوع آب در شرایط اقلیمی با کمبود مواجه هستیم و اگر امروز برای حل این بحران اندیشه و برنامه ریزی نکنیم فردا دیر خواهد بود.
آقای نوبخت درباره وضعیت محیط زیست در کشور نیز گفت: هم اکنون با بحران در دریاچه های ارومیه ، بختگان و هامون و همچنین مشکل ریزگردها مواجه هستیم که نمی توان به صورت عادی به این موضوع ها نگاه کرد و به همین دلیل بخشی از منابع مالی دولت و سرمایه گذاریها برای حل این مشکلات هدایت خواهد شد.
وی همچنین حل مشکل مالی صندوق های بازنشستگی را از دیگر اولویت های برنامه ششم توسعه بیان کرد و گفت : هم اکنون پرداخت شاغلان و بخشی از بازنشستگان از طریق خزانه انجام می شود در حالی که حقوق بازنشستگان را باید صندوق ها تامین کنند.
سخنگوی دولت افزود: صندوق های بازنشستگی در کشور وضع خوبی ندارد و به همین دلیل بر برنامه ششم توسعه برای آنها تدبیر خواهد شد.
http://www.nedayegilan.ir/?p=15336
Saturday, 23 November , 2024