به گزارش ندای گیلان،هنوز ۲۰ سالش نشده بود که جانشین گردان شد تا اینکه به خاطر رشادتها و سلحشوریهایش فرمانده لشکر شد. در هشت سال دفاع مقدس همه هستیاش گردان کمیل بود. شهادت ۳۲۳ از نیروها و ۶۰ فرمانده این گردان او را مصممتر کرده بود. هر چند از غافله شهدا جا مانده بود، اما انگار خدا او را برای آینده نگه داشته بود که جایی خارج از مرزهای ایران فاتح دژهای مستحکم دشمنان شود.
وقتی از خودش پرسیدند، چرا شهید نشدید؟ در جواب گفت: نمیدانم، حتماً خدا نخواست، شاید هم ماندم تا بگویم.
هر کسی را به جبهه میبرد، برنمیگشت!
تا جنگ تمام نشد، قصد بازگشت نداشت. کم به مرخصی میرفت، اما فوری خبر مرخصی آمدنش در شهر میپیچید که حقبین آمده است! چون خانوادهها منتظر بودند که کاروانسالار خبری از فرزندان، نزدیکان و بستگانشان بدهد. معروف بود هر کسی را با خودش به جبهه میبرد، دیگر برنمیگردد!
پدرش هم از دستش شکار بود و میگفت: «برای چی برگشتی؟! کی میخواهد جواب این خانوادهها را بده؟ هر بار توی عملیات شرکت میکنید، یک تعداد را به کشتن میدهید، دیگر حق نداری جایی بروی. خانه بمان و جواب خانوادهها را بده.»
چون توی عملیاتهایی مثل کربلای ۲ و کربلای ۵ بیشتر پیکر شهدا در منطقه مانده بود و اکثر خانهها تلفن نداشتند، خانواده رزمندهها به منزل پدریاش حقبین میآمدند تا خبری از عزیزانشان بگیرند.
دومین نفر از سمت چپ: سردار محمدعلی حقبین
فتح در خیبر نبل و الزهرا در سال ۱۴۳۷ قمری
۳۴ سال از اولین حضورش در دفاع مقدس گذشت؛ تا اینکه برای دفاع از حرم عمه سادات وارد سوریه شد. این بار مدت مأموریت نیروهای گیلانی رو به اتمام بود، اما در این فاصله بارها داعش به آنها نامه زده بود که بیایید منتظرتان هستیم و اگر این شهرها را بگیریم، نوامیس آنها را به حراج میگذاریم. این حرف برای یاران حقبین گران آمد.
آن ۱۵۰ نفر مصمم شدند که بمانند و این دفعه کاری کنند کارستان. عملیات با رمز «یا فاطمه زهرا» در دل شب آغاز شد و نیروهای مقاومت پشت سر داعش کمین کردند.
تجلیل حاج قاسم از فاتح نبل و الزهرا
نکته جالب این بود که نیروهای تکفیری حین عملیاتها از شعارهای نیروهای مقاومت برای استتار خود بهره میبردند و خود را مدافع حرم جا میزدند. در این عملیات، نیروهای گیلانی یک کلک رشتی به داعش زدند و برای اینکه شناخته شوند در پایان هر شعاری یک کلمه گیلکی میگفتند که مشخص شود خودی هستند. در نهایت نیروهای تحت امر سردار حقبین با کمترین تلفات توانستند شهرهای نبل و الزهرا را آزاد کنند. دشمن کاملاً مات و حیران بود. حتی مردم این مناطق هم باورشان نمیشد و گمان میکردند دشمن حمله کرده است. بعد با اینکه آذوقهشان بسیار کم بود، اما طبق یک رسم قدیمی با دانههای برنج از مدافعان حرم استقبال کردند.
پس از فتح این مناطق شیعهنشین، روز ۱۳ بهمن ۹۴ سردار حاج قاسم سلیمانی به منطقه عملیاتی آمد و بر پیشانی فرمانده لشکر قدس گیلان بوسه زد و گفت: ما ۴ سال پشت این جبهه گیر کردیم و شما بودید که در خیبر را شکستید
گیل مانای مدافعان حرم
سردار حقبین در جمع مدافعان حرم
درباره سردار
سردار محمدعلی حقبین سال ۱۳۶۱ و در سن ۱۶ سالگی به عنوان امدادگر به عضویت تیپ ۲۵ کربلا درآمد و به تدریج نیروی رزمی شد. سال ۱۳۶۲ در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ثبتنام کرد و به همراه تیپ قدس گیلان به عنوان فرمانده گروهان عمار در عملیاتهای متعدد پاکسازی کردستان و چند ماموریت برونمرزی حضور داشت. از انتهای سال ۱۳۶۴ تا ابتدای سال ۱۳۶۷ جانشین فرماندهان گردان کمیل، شهیدان حسن رضوانخواه و محمد اصغریخواه بود و پس از شهادت اصغریخواه یا حکم فرمانده لشکر قدس، فرمانده گردان کمیل شد و تا سال ۱۳۷۶ فرمانده گردان بود.
سردار محمدعلی حقبین از نمایی دیگر
وی از همرزمان سردار شهید حاج قاسم سلیمانی و از فرماندهان مطرح مقاومت در سوریه و عراق بود. در سال ۱۳۹۸ سردار حقبین مفتخر به دریافت نشان فتح ۳ شد. او در آخرین مسؤولیتی که به عهده داشت، به عنوان مسئول اداره رزمی تخصصی معاونت آموزش کل سپاه فعالیت میکرد. او پس از عمری مجاهدت در راه اسلام و انقلاب بعدازظهر دوشنبه ۳۱ فروردین ماه ۱۴۰۰ در بیمارستان پارس رشت بر اثر ابتلا به کرونا به دیار باقی شتافت.
منبع:فارس
Friday, 22 November , 2024