به گزارش ندای گیلان، وزرای ایران و جمهوری آذربایجان پس از بازدید از چند پروژه مشترک به نشست و گفتگو با یکدیگر پرداختند.
در این نشست محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی با مطلوب ارزیابی کردن شبکه حمل و نقل جاده ای در گیلان و نقاط مرزی این استان با کشور آذربایجان، به ارتباط خوب دو کشور اشاره کرد.
وی با بیان اینکه در سالهای اخیر تفاهم نامه و اسناد همکاری مشترک متعددی بین دو کشور ایران و آذربایجان به امضا رسیده،اظهار داشت: ارتباط موثر و دیدگاه های مشترک روسای جمهوری دو کشور آینده خوبی را در مسیر توسعه ترسیم می کند.
اسلامی با ابراز امیدواری از نتایج این ارتباطات،افزایش ساعت کار گمرک را گامی در جهت بهبود روند فعالیت های مشترک دو کشور خواند و افزود: بخش خصوصی تمایل به افزایش ساعت کار گمرک دارد و این موضوع در اسرع وقت مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.
وزیر راه و شهرسازی به موضوع افزایش پروازهای تهران-باکو-آستاراخان به عنوان اقدامی موثر در توسعه مراودات دو کشور ایران و آذربایجان اشاره کرد که باید در دستور کار قرار گیرد.
وی تصریح کرد: پیشنهاد می شود تا برنامه پروازی ایران و آذربایجان تقویت شود تا شاهد تعاملات بیشتر دولت ها و مردمان دو کشور باشیم.
اسلامی امکان توسعه شبکه حمل و نقل دریایی را از ظرفیت های ممتاز سواحل گیلان دانست و افزود:تقویت این بخش رونق اقتصادی را به همراه دارد،لذا ایجاد پایانه های مشترک در بنادر باید مورد توجه دو کشور قرار گیرد.
وزیر راه و شهرسازی در پایان یادآور شد: در 5سال اخیر روابط سیاسی ایران و آذربایجان در سایه تعاملات روسای جمهوری دو کشور گسترش یافته ،چنانکه نشست های مشترک آنان اقدامات توسعه محور بسیاری را کلید زده است.
شاهین مصطفییف وزیر اقتصاد جمهوری آذربایجان نیز در ادامه با تقدیر از تلاش مسئولان کشور ایران اظهار داشت:امروز30نفر در قالب هیئت رسمی در این جلسه حضور دارند که اشتیاق فعالان اقتصادی آذربایجان برای افزایش مراودات با ایران را نشان می دهد.
وی با اشاره به مشترکات تاریخی،فرهنگی و سیاسی دو کشور تصریح کرد: روابط ایران و آذربایجان همواره دوستانه بوده است.
مصطفییف خاطرنشان کرد: در سفر آخر دکتر روحانی به آذربایجان مذاکره مطلوبی برای دو کشور صورت گرفت و اسناد مهمی به امضا رسید.
وی خاطرنشان کرد: در سالهای اخیر بسیاری از مشکلات که مدت ها حل نشده باقی مانده بود با مذاکرات و تدابیر روسای جمهوردو کشور تسهیل شد که همین امر توسعه روابط در ابعاد مختلف را به دنبال داشت.
مصطفییف مسایل مربوط به حمل و نقل و نیروگاه ها نمونه ای از این امر خواند و گفت: گسترش مبادلات و بهبود روابط دیپلماسی دو کشور از دیگر نتایج این گفتگوها بوده است.
وزیر اقتصاد جمهوری آذربایجان با تاکید بر اینکه روابط بین دو کشور در همه بخش ها توسعه یافته، خاطرنشان کرد: مبادله تجاری بین دو کشور در ۱۱ ماهه گذشته میلادی نسبت به مدت مشابه سال قبل ۷۳ درصد افزایش را نشان می دهد.
مصطفییف بیان کرد: این رشد73درصدی در شرایط پر تنش تحریم ها محقق شده و نشان می دهد که مبادله کالا و خدمات به ایران جایگاه مهمی در آذربایجان دارد.
وی افزود: در 5سال اخیر بیش از50 سند و قرارداد همکاری بین دو کشور امضا گردید و اجلاس کمیسیون مشترک بین ایران و آذربایجان برگزار شده و اکنون آمادگی برای برگزاری اجلاس دیگر در ماه مارس را داریم.
وزیر اقتصاد جمهوری آذربایجان با بیان این مطلب که در حوزه نفت،گاز،برق و دیگر حامل های انرژی همکاری خوبی با ایران داریم،تصریح کرد:در بحث بهداشت و درمان هم اقدامات خوبی به انجام رسیده و اکنون داروهای ساخت ایران در آذربایجان به فروش می رسد.
مصطفییف خاطر نشان کرد: در بخش گردشگری نیز همکاری های خوبی صورت گرفته و اعطای ویزا در آذربایجان برای سفر به ایران تسهیل شده است.
وی به محور کشاورزی و تعاملات لازم در این بخش اشاره کرد و به مساله توسعه شبکه حمل و نقلی به عنوان یک استراتژی مهم برای کشور آذربایجان تاکید کرد.
وزیر اقتصاد جمهوری آذربایجان با اشاره به روند اجرای پروژه های حوزه حمل و نقل میان دو کشور، کریدور شمال به جنوب را محوری پر اهمیت در دنیا دانست و افزود: قراردادهای لازم برای تکمیل این پروژه به امضا رسیده است.
وی یادآور شد: کشور آذربایجان در خاک خود فعالیت های لازم برای اجرای این طرح را انجام داده و برای تسریع در اتمام پروژه آمادگی دارد تا اقدامات حمایتی دیگری را نیز به انجام برساند.
مصطفییف با اشاره به اینکه خط راه آهن تا مرز ایران آمده و پل ریلی نیز ساخته شده افزود: بر اساس توافق های صورت گرفته باید یک مجموعه ترمینال در آستارا ساخته شود که امید است با نظارت وزیر محترم راه و شهرسازی روند ساخت آن تسریع یابد،زیرا مدیریت زمان و دوری از بروکراسی اداری رسیدن به توسعه برای دو کشور را هرچه زودتر محقق می کند.
وی با ابراز خرسندی از تکمیل راه آهن قزوین رشت و افتتاح آن در دوماه آینده گفت: در جریان سفر دکتر روحانی به آذربایجان سند راه آهن رشت آستارا امضا شده بود که آذربایجان تمایل به اجرای تعهدات سهم خود دارد.
مصطفییف اظهار داشت: با وجود اینکه روند اجرای این پروژه آغاز نشده اما 260هزارتن محصول بین دو کشور حمل شده،لذا تکمیل فاز به فاز این پروژه موجب افزایش سهم درآمدهای اقتصادی در این محور است.
وزیر اقتصاد جمهوری آذربایجان با بیان اینکه کریدور شمال به جنوب تنها مختص به راه آهن نیست،بر اهمیت تکمیل شبکه هوایی،برق رسانی و خدمات جاده ای در این کریدور تاکید کرد.
توسعه شبکه پروازی،ایجاد محور حمل و نقل دریایی و ادامه پروژه های مشترک تا مرز دیگر کشورها از تاکیدات وزیر اقتصاد جمهوری آذربایجان در این نشست بود.
Sunday, 24 November , 2024