زنان ايران با افق روشن تر و آينده اميدواركنندهای در مقايسه با يك دهه گذشته مواجهند.
روز جهاني زن فارغ از اينكه با چه انگيزه و چه اتفاقاتي به اين روز نام گرفته است، موقعيت مناسبي است براي اينكه كشورهاي مختلف به بررسي جايگاه و مقايسه زنان با آنچه كه در دنيا مي گذرد بپردازند و قاعدتا تلاش هايي در چهار دهه اخير در كشورهاي دنيا براي اطباع جايگاه زنان صورت گرفته، به دليل پيوند و الزامي است كه ارتقاي جايگاه زنان و ايجاد فرصت هاي برابر براي آنان با روند توسعه يافتگي كشور دارد.
يكي از شاخص هاي اصلي توسعه يافتگي در كشورها اين است كه براي آحاد جامعه منجمله زنان فرصت هاي برابر در فرآيند و روند توسعه يافتگي ايجاد شود.
در كشور ما هم با توجه به رويكردي كه سند چشمانداز جمهوري اسلامي دارد از ابتداي انقلاب توجه به مسئله زنان همچنين حضور زنان در نهادهاي تصميم گيرنده و ايجاد فرصت براي آنان وجود داشته است به همين دليل زنان توانسته اند با وجود اين فرصتها و جريانسازي در عرصه هاي اجتماعي و سياسي نقش پررنگي داشته باشند.
اما اگر به تعداد حضور زنان در برخي عرصهها نگاهي بيندازيم متوجه مي شويم كه حضور زنان در دهههاي اخير با شكاف جنسيتي مواجه بوده است. ناگفته نماند كه اين شكاف روزبه روز در حال افزايش است.
منظور از شكاف جنسيتي به اين معناست كه مردان در عرصه هاي اقتصادي و فعاليت هاي سياسي شركت دارند.
در سه سال گذشته زنان با تلاش هايي كه داشتند سعي كردند اين شكاف را كمتر كنند اگر در كشور شاهد كاهش شكاف ميان زنان و مردان در عرصه هايي كه نام بردیم نباشيم توسعه يافتگي در كشور به وجود نخواهد آمد.
بايد براي حضور زنان بيش از قبل تلاش كرد در غير اين صورت كشور به توسعهيافتگي و توازن پايدار دست پيدا نخواهد كرد.
همان طور كه مشاهده مي كنيد در كشورهاي مختلف از پتانسيل زنان استفاده ميشود ،چرا كه مسئولان به اين موضوع آگاه هستند كه زنان از ظرفيتهاي بالايي برخوردارند و ميتوانند با مسئوليتپذيري بيشتري در عرصههاي سياسي فعاليت كنند.
نه تنها از ظرفيت زنان در كشورهاي اروپايي استفاده میشود بلکه برخي كشورهاي منطقه كه از لحاظ توسعه يافتگي به نسبت ايران عقبترند به اين نتيجه رسيدهاند كه از توانايي و قابليت زنان براي پيشرفت جامعه استفاده كنند.
اما با تلاشي كه زنان در دولت جديد داشته براي اينكه خود را به جامعه اثبات كنند بايد در عرصه هاي مختلف حضور داشته باشند و امروز مي توانيم بگوييم كه زنان ايران با افق روشن تر و آينده اميدواركنندهای در مقايسه با يك دهه گذشته مواجهند.
مشاركت سياسي زنان و توجه به زنان براي حضور در تصميمگيريهاي كشور به گفتمان غالب تبديل شده است به نحوي كه مي توان گفت با حضور هشت نماينده زن كه به مجلس ورود پيدا كردهاند نمونه بارزي از اين گفتمان غالب است همچنين اين تعداد زن از تهران در تاريخ مجالس ايران ركورد را شكسته است.
ايران مانند ديگر كشورهای جهان بايد از ظرفيتهاي زنان براي حضور در مناصب هاي دولتي و غيردولتي استفاده كند چرا که در غير اين صورت جامعه به زوال كشيده مي شود و به توسعه و پيشرفتي كه در مسير براي خود ترسيم كرده هيچگاه نمي رسد.
روزنامه ی قانون
Friday, 22 November , 2024