به گزارش ندای گیلان از رشت،سیف الله مسرور در نشست ساماندهی و لایروبی رودخانهها و آب بندانهای گیلان با اشاره به اینکه تکلیف مصالح استخراج شده از لایروبی رودخانهها و استخرها باید از طریق مبادی قانونی مشخص شود اظهار کرد: ناظر قانونی این کار هنوز مشخص نیست کدام دستگاه است و چه افرادی باید کار نظارت بر این مصالح را انجام دهند.
«مهدی فلاح میری» دادستان عمومی و انقلاب گیلان نیز در ادامه این نشست با بیان اینکه لایروبی رودخانهها و آب بندانهای استان به نفع کشاورزی است، اما دستگاههای مربوطه مانند آب منطقهای و صمت باید بر اساس موارد قانونی تکلیف پیمانکاران این طرحها را مشخص کنند اضافه کرد: این نظارتها سبب میشود تا مصالح به دست آمده که بیت المال است حیف و میل نشود.
«مسعود کاظمی» معاون امور عمرانی استاندار گیلان نیز با اشاره به اینکه میتوان از آب بندانها دو منظوره استفاده کرد گفت: اگر آب بندانها لایروبی شود میتوان در فصل زراعی برای آبیاری شالیزارها در فصول غیر کشاورزی برای پرورش ماهی از آن استفاده کرد.
مدیرعامل آب منطقهای گیلان نیز با تاکید بر اینکه برای لایروبی آب بندانها و رودخانههای گیلان ۱۵ طرح تعریف شده است افزود: بهره برداری این طرحها ۲ سال طول میکشد و یک میلیون متر مکعب مصالح از این لایروبیها به دست میآید.
وحید خرمی با بیان اینکه استان گیلان ۹ هزار هکتار آب بندان دارد که فقط ۳۶ درصد لایروبی شده است اضافه کرد: در صورت لایروبی ۴۰۰ میلیون متر مکعب آب در خود میتواند ذخیره کند.
Monday, 25 November , 2024