در کشورمان به دلیل عدم آگاهی فضایی برای مطالعه آزاد وجود ندارد لذا جوانان ما احساس نیازی برای مطالعه در خود احساس نمی کنند. در حال حاضر سرانه مطالعه در کشورمان نگران کننده است.
مجموعه ای از عوامل موجب شده تا سرانه مطالعه به وضعت نگران کننده برسد، این عوامل عبارتند از اینکه نخست اراده ای برای ایجاد انگیزه برای کتابخوانی وجود ندارد، این نمایشگاه هم چندان بهره ای ندارد زیرا قیمت کتاب در حال حاضر بالاست.
وی با اشاره به رمان بی نظیر استاد کامیار نیز گفت: عموم مردم از آن استقبال کردند و مقام معظم رهبری نیز از استاد تقدیر کردند . هنوز هم این کتاب مرجع رمان نویسان است، ایشان علاوهبر نویسنده بودن در حوزه دفاع مقدس نیز فعالیت داشته اند و آثار ایشان از پرفروش ترین کتاب ها بوده است. وی گفت: مردم قدر کتاب را می دانند و کتاب خوب را می خوانند اما چالش اصلی این است که عامل اصلی و دلایل اصلی پایین بودن سرانه مطالعه در کشور ما چیست؟ یکی از عاملان اصلی متولیان کتاب هستند، تمام افرادی که در مسیر نشر کتاب هستند می توانند دافعه و جاذبه در کتابخوانی ایجاد کنند.
وی افزود: یک سری حرکات موازی اتفاق می افتد که تاثیر چندانی در ذائقه مردم د ر کتاب و کتابخوانی نمی گذارد. با اینکه سرانه مطالعه در کتابخوانی در کشور ما در شرایط بحرانی است اما در دانلود کتاب در فضای مجازی جز ده کشور اول دنیا هستیم. مردم ما نشان دادند که در حوزه مطالعه انقدر علاقمند هستند که اگر امکان فراهم باشد می تواند در دانلود جز ده کشور اول دنیا باشیم اما در مطالعه کتاب در شرایط بحرانی هستیم.
وی درباره تبلیغات در حوزه کتاب نیز گفت: در مقایسه با کشورهای توسعه یافته قیمت کتاب پایین است اما نسبت به سرانه درآمد مردم قیمت کتاب بالاست. صرفنظر از کتابهای آنتیک و فاخر و تزئینی کتاب های کاربردی امروزه قیمت متعادلی ندارد. این موارد نیازمند این است که نظام اموزشی ما نیاز به اصلاح دارد. یکی از دلایل و نشانه ها نیز این است که فضا حالت دافعه دارد.
مظاهری گفت: مطالعه نتیجه یکسری عوامل است. نظام آموزشی یکی از عوامل ارتقای مطالعه است اما تنها عامل نیست. کسی که بخواهد کتابی را انتخاب کند، توجه به مولف و ناشر کتاب مهم است. مولفین خوب ما با انتشارات خوب در ارتباط هستند. مخاطب به سراغ ناشران خوب و مولفین خوب می روند.
Tuesday, 6 May , 2025