محمود صادقی، نماینده مردم تهران معتقد است مایوس شدن جامعه از احقاق حق و اجرای عدالت در دستگاه قضایی یکی از پیامدهای منفیاش این است که امکان دارد در مردم میل به انتقامجویی شخصی تقویت شود.
به گزارش ندای گیلان،محمود صادقی، نماینده مردم تهران معتقد است مایوس شدن جامعه از احقاق حق و اجرای عدالت در دستگاه قضایی یکی از پیامدهای منفیاش این است که امکان دارد در مردم میل به انتقامجویی شخصی تقویت شود.
سعید طوسی، مربی صوت و لحن قرآن که بهواسطه شکایت چند خانواده از او به دلیل آزار جنسی به فرزندانشان، اسمش به عنوان یک متهم در جامعه مطرح شده بود حالا حکمی را دریافت کرده است که نشان از تبرئه وی دارد. از طرفی خانواده شاکیان که از صدور این حکم ناراضی هستند به دنبال اعتراض و پناه بردن به نمایندگان مجلس هستند، موضوعی که به نظر میرسد تا چندی دیگر وارد فاز جدیدی از پیگیریها شود.
در همین رابطه محمود صادقی، نماینده تهران در مورد حکم تبرئه سعید طوسی که از سوی قوه قضاییه صادر شده و اینکه آیا این رای میتواند باورهای مردم را نسبت به قوه قضاییه تضعیف کند؟ گفت: من در توئیتر خودم اعلام کردم که مایوس شدن جامعه از احقاق حق و اجرای عدالت در دستگاه قضایی یکی از پیامدهای منفیاش این است که امکان دارد در مردم میل به انتقام جویی شخصی تقویت شود. آنها وقتی میبینند یک نهاد رسمی که باید عدالت را رعایت کند از این وظیفه قاصر است از تامین عدالت برگشت میکنند و روی به همان روشهای سنتی و قدیمی میآورند.
وی افزود: یکی از پدران همین افرادی که مورد کودک آزاری قرار گرفته بود میگفت وقتی ما ببینیم اینطوری عمل میشود، به همان روش قدیمی محله خود عمل میکنیم و طرف را میکشانیم در محله و با او تسویه حساب میکنیم. این روند بسیار نگران کننده است زیرا باعث هرج و مرج و بینظمی در جامعه میشود. قاعدتاً در این شرایط اعتبار دستگاه قضا مخدوش میشود و مردم امیدشان از اجرای عدالت از دست میرود.
وی در رابطه با اینکه افرادی که در پرونده سعید طوسی شاکی هستند چقدر میتوانند به نمایندگان کمیسیون اصل نود و همچنین کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس برای گرفتن حق خود تکیه کنند؟ افزود: در حقیقت دستگاه قضایی باید به گونهای عمل میکرد که اصلاً نیازی به ورود قوه مقننه احساس نمیشد. در حال حاضر چون شاکیان پرونده از دستگاه قضا ناامید هستند حال به این دو کمیسیون متوسل شدند. متاسفانه با گذشت چهار ماه همچنان دستگاه قضا به مکاتبات کمیسیون اصل نود و کمیسیون قضایی و حقوقی پاسخ نداده است.
صادقی تصریح کرد: این دو کمیسیون همچنان منتظر پاسخ دستگاه قضا هستند تا مراحل بعدی پیگیریهای خود را دنبال کنند. پیگیری این دو کمیسیون قبل از حکم برائت بود چون مطابق اطلاعاتی که وجود داشت این پرونده را از دادگاه تجدید نظر استان تهران گرفته بودند و گرفتن این پرونده کاری غیرمعمول بود. بیش از یکسال از گرفتن پرونده گذشته بود و خانوادهها نگران شدند و به سراغ نمایندگان رفتند و کمیسیون اصل نود و کمیسیون قضایی و حقوقی مکاتبه خود را با دستگاه قضا شروع کردند. در این فاصله به جای آنکه پاسخ دهند، پرونده برگشت و بعد با یک روند غیرمتعارفی رای تبرئه را صادر کردند. پس از حکم تبرئه خانوادهها دوباره به نمایندگان مراجعه کردند و رای را به کمیسیونها ارائه دادند تا پیگیریهای جدید آغاز شود.
عضو فراکسیون امید مجلس دهم در مورد خلاءهای قانونی که در چنین پروندههایی برای اثبات گناه وجود دارد اضافه کرد: قوانین موجود مجازات مطابق برخی مواد آن که تحریک به تشویق منافی عفت است راهی را گشوده که با استفاده از همین قوانین میتوان به آنها استناد کرد و فرد موردنظر را محکوم کرد، کما اینکه در رای دادگاه بدوی هم به استناد چند ماده از قانون مجازات، رای به حبس چهار سال داده شده بود.
وی افزود: در عین حال قانون در این رابطه نیاز به تقویت دارد. فکر میکنم در لایحه حمایت از حقوق کودکان و نوجوانان در این زمینه باید کار شود و اعمالی که کودک آزاری تلقی میشود ولو اینکه به عمل جنسی منجر نشود مورد توجه قرار گیرد. متاسفانه این ناهنجاری در جوامع مختلف از جمله جامعه ما وجود دارد.
صادقی ادامه داد: اخیراً هم در آمریکا پزشک تیم ژیمناستیک را به 170 سال زندان محکوم کردند منتهی بعد از چند سال که مجال فراهم شد برای اینکه آن دختران بتوانند شکایت بکنند که معلوم شد این اتفاق دامنهدار بوده است. به نظر من این دست موضوعات به چند کمیسیون مختلف مجلس مربوط میشود. به طور مثال کمیسیون فرهنگی نقش بسیار پررنگی را دارد مخصوصاً اینکه این بچهها در کلاس قرآن حضور داشتند و قرآن مقدسترین متنی است که در دست بشر داریم. واقعاً آدم شرماش میآید که بگوید که در چنین فضای معنوی این اتفاقات بوقوع پیوسته است.
این نماینده مجلس تاکید کرد: کمیسیون اجتماعی مجلس هم میتواند ابعاد اجتماعی این موضوع را مورد بحث و بررسی قرار دهد. در کل نیاز است که مجلس در این زمینه ورود جدی به موضوع داشته باشد، یعنی هم بُعد نظارتی بر دستگاههای ذیربط و هم بُعد قانونگذاری جزو اصلیترین وظایف نمایندگان در این راستا است.
صادقی درباره نقش رسانهها در این راستا افزود: به نظر من رسانهها مثل همه جای دنیا میتوانند اینگونه موضوعات را در کمال اخلاق که منجر به اشاعه گناه نشود به عرصه عمومی ببرند و آشکار کردن آن برای مردم بسیار حائزاهمیت است، زیرا وقتی موضوعی پنهان میماند و مردم از آن اطلاع پیدا نمیکنند مسئله حل نمیشود. جامعه ما به گونهای است که شرم دارد که اینگونه مسائل در فضای عمومی مطرح شود.
وی افزود: پنهان ماندن این موضوعات زیرپوست شهر میتواند باعث رشد این ناهنجاری شود. به نظر من پیش از برخورد قضایی و حقوقی باید این ناهنجاریها توسط بخشهای فرهنگی و اجتماعی به حداقل برسد و آخرین راه برای حل این نوع مشکلات باید برخورد دستگاه قضایی باشد. متاسفانه بر اساس آمارهایی که پس از آشکار شدن این موضوع ارائه شده نشان میدهد که مراجعه افراد به کلاسهای قرآنی به شدت کاهش پیدا کرده است یعنی خانوادهها تا حدی احساس ناامنی در رابطه با فرزندان خود برای حضور در این کلاسها پیدا کردهاند. البته این موضوع فقط معطوف به کلاسهای قرآنی نیست بلکه خبرهایی در همین رابطه از سیستم آموزش و پرورش به گوش میرسد.
صادقی در پایان درباره اینکه آیا خانوادهها میتوانند به آینده پیگیریهای خود امیدوار باشند؟ گفت: اینجا از لحاظ سلسله مراتب دادرسی، خانوادهها حق اعتراض دارند و بنا دارند که به حکم تبرئه اعتراض کنند. به نظرم شاکیان باید وکیل خوب و قوی را استخدام کنند زیرا در مراحل قبلی وکیل نداشتند و شاید اگر در گذشته وکیلی را به خدمت میگرفتند روال کار بهتر جلو میرفت. رویداد24
Thursday, 23 January , 2025