مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان گفت:بیشترین نرخ بیکاری در شهرستان‌های شفت با حدود 19 درصد، بندر انزلی با 17 درصد و صومعه سرا با 16 درصد مشاهده می‌شود و شهرستان رضوانشهر کمترین نرخ بیکاری را دارد.

به گزارش ندای گیلان،عباس علیزاده شامگاه سه‌شنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: وظیفه‌ای که اکنون بر عهده اداره‌کل تعاون کار و رفاه اجتماعی است تنظیم حوزه کارکردی واحدهای تولیدی با جمعیت جویای نیروی کار است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان ابراز داشت: نرخ مشارکت اقتصادی استان گیلان که در نمونه گیری پاییز امسال اعلام شد ۴۴ درصد بوده براساس سرشماری سال ۹۵ نرخ بیکاری جمعیت بالای ۱۰ سال ۱۱٫۲ درصد است‌.

علیزاده تصریح کرد: بیشترین نرخ بیکاری در شهرستان‌های شفت با حدود ۱۹ درصد، بندر انزلی با ۱۷ درصد و صومعه سرا با ۱۶ درصد مشاهده می‌شود و شهرستان رضوانشهر کمترین نرخ بیکاری را دارد.

 مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان گیلان عنوان داشت: متوسط نرخ بیکاری در استان گیلان در سال‌های ۹۵ تا ۹۸ حدود ۱۱ درصد بوده و نرخ بیکاری افراد بالای ۱۶ سال در استان ۱۰٫۵ درصد است.

وی با بیان اینکه سیاست کلی اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی اتصال نهادهای بازار کار به همدیگر است بیان کرد: یکی از اقدامات در این حوزه رصد اشتغال‌هایی که در استان صورت می‌گیرد است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان گیلان خاطرنشان کرد: همه واحدهای صادرکننده مجوز اشتغال باید اشتغال ایجاد شده خود را در سامانه مربوطه اعلام کنند که برای آن‌ها در طول سال برنامه‌ریزی شود.

وی افزود: امسال ۱۶ هزار و ۶۶۳ شغل برای ثبت در سامانه پیش بینی شده بود و اکنون تعداد ۱۶ هزار و ۳۳۴ شغل ثبت شده است این سامانه برای رصد آمار افراد شاغل بوده و هر فرد با کد ملی خود در این سامانه ثبت نام می‌کند.

 مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان گیلان اظهار داشت: یکی دیگر از سیاست‌های ما تسهیل‌گری در حوزه اشتغال است در این حوزه دولت تسهیلاتی مشخص شده که به این شغل‌ها اختصاص می‌یابد.

 وی گفت: در ارتقاء بهره‌وری کارگاه‌های استان اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی اقداماتی اعم از ایجاد کارگاه‌های آموزشی و ایجاد مراکز مشاوره برای توسعه کار و خدمات را صورت می‌دهد که نیروی کار، سرمایه‌گذاران و تعاونی‌ها می‌توانند در این مراکز حضور یابند.

علیزاده تصریح کرد: یکی از بسته‌های حمایتی تسهیلات ارزان قیمت برای بخش کارآفرینی است در حوزه روستایی و عشایری جهت ایجاد اشتغال پایدار ۳ هزار و ۹۰۰ میلیارد ریال تسهیلات ارزان قیمت ارائه شد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان ابراز داشت: در همین راستا به کمیته امداد امام خمینی (ره)، بهزیستی و بنیاد شهید و امور ایثارگران هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال تسهیلات ارزان قیمت پرداخت شده است.

وی گفت: در حوزه تسهیلات فراگیر برای شرکت‌هایی که در حوزه‌های غیر از روستایی مانند شهرک‌های صنعتی فعال هستند ۹۷۲ میلیارد ریال و در مجموع ۴ هزار و ۸۷۹  میلیارد ریال با پیش بینی بیش‌از ۶ هزار و ۶۰۰ نفر اشتغال تسهیلات پرداخت شده است.

علیزاده افزود: به واحدهای آسیب دیده از کرونا در گیلان بیش‌از ۳ هزار و ۴۶۳ میلیارد ریال تسهیلات برای تثبیت اشتغال بیش‌از ۳۸ هزار نفر در ۵ ماهه گذشته پرداخت شده و گیلان در حوزه جذب تسهیلات حمایتی کرونا و ارائه آن به افراد در کشور دارای رتبه نخست است.

وی گفت: در حوزه مشاغل خانگی وام‌های ارزان قیمت اعطا شده و تاکنون ۶۲ میلیارد ریال برای اشتغال ۶۰۰ نفر پرداخت شده؛ از دیگر اقدامات حمایت از طرح‌های نوآورانه‌ای است که توسط پارک علم و فناوری گیلان به اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی معرفی می‌شود.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان خاطرنشان کرد:  در این راستا تسهیلات زیر ۵۰۰ میلیون تومان با سود ۴ درصد و تسهیلات بیش‌از ۵۰۰ میلیون تومان با سود ۱۰ درصد پرداخت می‌شود.

علیزاده تصریح کرد: در راستای اجرای ماده ۲۷ قانون برنامه ششم با هدف توسعه اشتغال و کاهش مهاجرت از روستا به شهر  وزارت تعاون طرحی را تحت عنوان «روستا تعاون» اجرا کرد.

 مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان بیان کرد: در این طرح در ۱۰ ماه گذشته ۳۷ تعاونی تشکیل داده شد که تعداد اعضای آن‌ها بیش‌از ۵۵۲ نفر بوده و برای بیش‌از ۶۸۲ نفر فرصت شغلی ایجاد شد.

 در این حوزه با تشکیل شرکت‌های تأمین نیاز به جهت کمک به کاهش هزینه‌های تمام شده اعضا، کمک به بازاریابی و کمک به برندینگ و استانداردسازی بیش‌از ۴۰ تعاونی با گرایش‌های مختلف با همت دستگاه‌های صادر کننده مجوز در گیلان ایجاد شد.