پانزده عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد در بیانیهای ضمن محکوم کردن خشونتها در استان راخین میانمار از دولت این کشور خواستند فورا در جهت کاهش درگیریها اقدام کن
به گزارش ندای گیلان؛در این بیانیه که عصر چهارشنبه (۱۳ سپتامبر – ۲۲ شهریور) در جلسه شورای امنیت در نیویورک قرائت شد آمده: “اعضای این شورا از گزارشها درباره خشونت فزاینده نیروهای امنیتی در استان راخین به شدت نگرانند و خواستار آنند که دولت میانمار در جهت کاهش درگیری ها فورا اقدام کند؛ خشونت هایی که به آواره شدن ۳۷۰ هزار نفر انجامیده است.”
در این بیانیه همچنین از دولت میانمار خواسته شده برای برقراری دوباره نظم و امنیت در این منطقه، حفاظت از جان شهروندان و بازگرداندن ثبات به اوضاع اقتصادی-اجتماعی تلاش کند.
شورای امنیت همچنین از بنگلادش برای فراهم کردن شرایط اسکان آوراگان و کمک به آنها قدردانی کرده و از دولت میانمار خواسته در جهت امداد و کمک انساندوستانه و بدون تبعیض به بیش از ۳۰۰ هزار نفر از بیجاشدگان اقدام کند.
بیانیه شورای امنیت سازمان ملل هم عصر چهارشنبه و تنها ساعاتی بعد از آن منتشر شد که آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل در اظهاراتی تند گفت مسلمانان روهینگیا با یک “فاجعه” انسانی در میانمار روبرو هستند.
در همین حال، امروز ۱۰ برنده جایزه صلح نوبل و دو برنده نوبل پزشکی، به همراه تعدادی از شخصیتهای دیگر، در نامهای به شورای امنیت سازمان ملل متحد خواهان “مداخله فوری” این شورا و “استفاده از همه ابزارهای ممکن” برای حل “فاجعه انسانی” در میانمار شدهاند.
امضاکنندگان این نامه از جمله شیرین عبادی، برنده نوبل صلح، از شورای امنیت خواستهاند تا زمانی که فرصت برای حل بحران وجود دارد، با تصمیمی “جسورانه و قاطع” برای حمایت از اقلیت مسلمان روهینگیا مداخله کند.
شیرین عبادی، از امضا کنندگان نامه سرگشاده به شواری امنیت، پیش از این هم از موضع خانم سوچی انتقاد کرده است. دزموند توتو و ملاله یوسفزی از دیگر امضاکنندگان نامه هستند.
این چهرههای سرشناس فعال در زمینه حقوق بشر به گزارشهای متعدد از خشونتهای ارتش میانمار علیه اقلیت مسلمان روهینگیا اشاره کرده و گفتهاند صدها کشته، صدها هزار آواره، مواردی از تجاوز، به آتش کشیدن روستاها و بازداشتهای خودسرانه، شرایط دردناکی را ایجاد کردهاند که هر روز هم بدتر میشود.
همزمان از راخین خبر میرسد که ارتش میانمار برای مقابله با گروه شورشی “ارتش آزادیبخش روهینگیای آراکان” عملیاتی وسیعی در این ایالت آغاز کرده و گزارشها حاکی از همراهی شبهنظامیان بودایی با نیروهای نظامی است.
اقدامهای نظامیان میانمار علیه اقلیت روهینگیا چنان بوده که زید رعد الحسین، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل، آنها را “نمونه کلاسیک پاکسازی قومی” دانسته است.
شیرین عبادی و چند برنده دیگر جایزه نوبل، در نامه خود به شورای امنیت سازمان ملل گفتهاند که دولت میانمار باید بداند که کمکهای مالی بینالمللی مشروط به تغییر سیاست در قبال اقلیت روهینگیا است و تبلیغات علیه این اقلیت و برافروختن تنفر و خشونت علیه آنها باید متوقف شود.
آنگ سان سوچی، رهبر دولت میانمار، از برندگان پیشین جایزه صلح نوبل است و به همین دلیل بسیاری از او خواستهاند که خشونتها در ایالت راخین را محکوم کند.
اما خانم سوچی رسانههای جهان را به ارائه تصویری نادرست از وقایع میانمار متهم کرده است. او امروز پنجشنبه ۱4 سپتامبر اعلام کرد که به دلیل وضعیت داخلی میانمار از شرکت در نشست مجمع عمومی سازمان ملل منصرف شده است.
روز چهارشنبه سخنگوی دولت میانمار اعلام کرد که “مشاور ارشد دولت” برای سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل به نیویورک سفر نخواهد کرد و به جای او، معاون رئیس جمهوری در این اجلاس حضور خواهد داشت.
آنگ سان سوچی عنوان “مشاور ارشد دولت” میانمار را دارد اما به عنوان رهبر حزب اکثریت در پارلمان، قدرت اصلی در دولت غیرنظامی این کشور محسوب میشود.
سخنگوی دولت میانمار در مورد دلیل اتخاذ این تصمیم توضیحی نداد اما منابع نزدیک به آنگسان سوچی گفتهاند که وضعیت داخلی کشور باعث شده تا وی از سفر به نیویورک منصرف شود.
Monday, 25 November , 2024