معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه صادرات عسل در سال جاری کاهش یافته است، گفت: صادرات محصولات لبنی به روسیه به زودی انجام می‌شود اما هنوز توافق برای صادرات محصولات پروتئینی به روسیه نهایی نشده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ندای گیلان به نقل از خبرگزاری فارس، حسن رکنی معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی امروز در نشست خبری در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس در مورد کاهش صادرات عسل و اینکه گفته می‌شود این کاهش به دلیل تغییر استاندارد عسل از اجباری به تشویقی بوده است، گفت: بله، صادرات عسل نسبت به سال گذشته کاهش یافته است اما موضوع مهمی که در صادرات عسل و یا هر کالایی مدنظر قرار می‌گیرد مزیت صادراتی آن است.

وی افزود: بنابراین باید در نظر گرفت که آیا در عسل صادراتی قیمتی که در دنیا خریدار دارد مزیت بیشتر است یا قیمتی که آن کالا در داخل خریداری می‌شود.

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: ممکن است بنا به هر علتی نوسان قیمت در داخل اتفاق بیفتد و طبیعی است که این نوسان وقتی به نفع کشوری نیست صادرات کاهش می‌یابد.

رکنی با بیان اینکه در حال حاضر جمع‌بندی دقیقی در مورد وضعیت صادرات عسل نداریم، اظهار داشت: البته سازمان استاندارد عسل را از اجباری به تشویقی تبدیل کرده ولی برنامه‌ای برای الزام تبدیل استاندارد تشویقی عسل به اجباری در حال حاضر وجود دارد اما ممکن است با اجباری کردن استاندارد عسل صادرات تحریک شود.

وی همچنین تصریح کرد: رفع تحریم‌ها در کاهش قیمت نهاده‌ها حتماً مؤثر است و با توجه به شرایطی که پیش آمده به نظر می‌آید یک تعدیل قیمتی ناشی از صرفه‌جویی در ارتباطات بانکی داشته باشیم که البته ممکن است نتیجه آن 6 ماه دیگر مشهود شود.

* وزارت جهاد کشاورزی فاقد ابزار نظارتی بر قیمت‌ها است

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی در ارتباط با اجرایی نشدن قیمت مصوب 1440 تومان شیر خام تصریح کرد: اعتقاد ما بر این است برای استمرار تولید هر محصولی آن تولید باید اقتصادی شود.

رکنی بیان داشت: در طرح انتزاع بخشی از وظایف وزارت صنعت به جهاد کشاورزی منتقل شد اما ابزار نظارتی همراه آن به وزارت جهاد کشاورزی منتقل نشد.

وی با اشاره به اینکه اول تیر ماه سال 93 قیمت شیر در جلسه تنظیم بازار 1440 تومان تصویب شد و از آن تاریخ تاکنون این قیمت عملیاتی نشده است، گفت: در این رابطه دستگاه ناظر باید پاسخگو باشد، ما در وزارت جهاد کشاورزی دستگاه نظارتی نداریم البته سازمان حمایت از مصرف‌کننده و تولیدکننده در این رابطه قول‌های مساعدی داده ولی هنوز موضوع به نتیجه نرسیده است.

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: با تصویب قیمت 1440 تومان برای شیر خام در تیر ماه سال گذشته نیازی به اختصاص یارانه به تولید این محصول نبود بنابراین تخصیص یارانه در برنامه دولت پیش‌بینی نشد.

* توافقات ایران و روسیه برای صادرات مواد پروتئینی نهایی نشده است

رکنی همچنین در مورد صادرات محصولات پروتئینی به روسیه اظهار داشت: روسیه بازار بزرگی برای مصرف اقلام پروتئینی به شمار می‌رود و با توجه به نزدیکی به کشور ایران و همچنین مناقشاتی که با کشور ترکیه برای وی حاصل شده فرصت صادراتی خوبی را برای صادرات محصولات دامی کشورمان به روسیه فراهم شده است.

وی تصریح کرد: بنابراین کار ما برای صادرات محصولات پروتئینی به روسیه در وهله اول عرضه محصول باکیفیت و انجام یکسری مراودات و انعقاد پروتکل‌ها بین دو کشور است.

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی گفت: زیرساخت‌های لازم برای صادرات به روسیه فراهم است و گروه‌های کارشناسی که از سوی این کشور برای بازدید از کشتارگاه‌ها و واحدهای بسته‌بندی و … به ایران مراجعه کرده‌اند وضعیت مورد تأییدشان بوده است.

رکنی تصریح کرد: اما ظاهراً برای صادرات پروتکل‌هایی بین کشور روسیه و سازمان دامپزشکی کشورمان باید منعقد شود که هنوز این پروتکل‌ها به مرحله نهایی نرسیده است.

وی با اشاره به اینکه محموله‌های آبزیان به کشور روسیه صادر شده است، بیان داشت: صادرات محصولات لبنی قریب‌الوقوع به این کشور انجام می‌شود اما در مورد صادرات پروتئینی و یا مرغ نیازمند گفت‌وگوی بیشتر هستیم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به صادرات تخم‌مرغ اظهار داشت: در ماه گذشته قابلیت 20 هزار تن صادرات تخم‌مرغ را داشتیم اما برای تنظیم بازار و مدیریت صادرات این محصول حدود 6 هزار تن صادر شد.

وی همچنین در پاسخ به این سؤال که گفته می‌شود صادرات گوشت قرمز منجر به گرانی گوشت در بازار شده است، اظهار داشت: صادرات دام از دو سال پیش تاکنون انجام می‌شود و در یک سال گذشته یک میلیون و 800 هزار رأس دام صادر شده است.

رکنی با اشاره به جمعیت 68 میلیونی دام سبک تصریح کرد: بر اساس قوانین بالادستی موظف به تعدیل جمعیت دام در یک برنامه 10 ساله هستیم.

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه کاهش 10 میلیون رأسی دام مدنظرمان است، اظهار داشت: از آنجا که بخشی از مواد اولیه و نهاده‌ها از محل واردات تأمین می‌شود بنابراین درصدد هستیم تا دام پربازده وارد شود و به ازای آن دام‌های کم بازده را از چرخه تولید خارج کنیم که در زمینه این موضوع واردات دام سبک پربازده را با بخش خصوصی آغاز کرده‌ایم.

وی افزود: برنامه‌های ما روی دام‌های بومی و کاهش جمعیت نسبی آن و در بخش دام‌های اصلی به دنبال افزایش جمعیت در بخش دام سنگین و سبک هستیم و در نظر داریم تا 13 درصد از جمعیت دام سنگین ما غیر از نژاد هلشتاین است.

رکنی گفت: بیش از 70 درصد تولید دام در کشورهای دیگر وابسته به مرتع است اما از آنجا که کشورمان خشک است هزینه نهاده برای تولید بالاست و بنابراین در صادرات گوشت قرمز با توجه به هزینه تمام شده آن مزیت نداریم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: در حال حاضر قیمت هر کیلو دام زنده 11 هزار و 500 تومان است و 3 سال پیش نیز قیمت هر کیلو دام زنده 11 هزار و 500 تومان بود.

وی با بیان اینکه اگر چه در چند ماه اخیر قیمت دام زنده افزایش داشته است اما در مقایسه با 3 سال گذشته تغییری نداشته و این نشان می‌دهد که افزایش قیمتی در این محصول نداشته‌ایم.

رکنی با اشاره به زنجیره تولید گوشت مرغ و همچنین تخم‌مرغ اظهار داشت: سال گذشته 11 درصد تولید مرغ و تخم‌مرغ در زنجیره تولید انجام شد و امسال 15 درصد از تولید این محصولات در زنجیره قرار گرفت.

ادامه دارد …