رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان با تاکید بر لزوم افزایش حمایت سیستم بانکی از فعالیتهای صنعتی و تولیدی در استان، گفت: متاسفانه وسعت عرصههای صنعتی در گیلان بسیار اندک است.
به گزارش ندای گیلان: علی منتظری با اشاره به فعالیت ۲۶۰۰ واحد کوچک و بزرگ صنعتی با ۸۵ هزار نفر بیمه شده تأمین اجتماعی فعالان این بخش در گیلان، از افتتاح و آغاز بهره برداری از ده هزار میلیارد ریال طرح صنعتی جدید تا پایان سال خبر داد و افزود: بدلیل وجود شرایط مناسب اقلیمی و نیز به واسطه فضای تعاملی مناسب و ایجاد زیرساختهای خوب در استان برای سرمایه گذاریهای صنعتی، طی چند سال اخیر شاهد استقبال سرمایه گذاران در ایجاد طرحهای بزرگ صنعتی در گیلان هستیم. وی افزود: هم اکنون بیش از ۷۰ درصد مدیران صنعتی در گیلان، بومی استان نیستند که این نشان از استقبال سرمایه گذاری در گیلان است.
وی در ادامه با اشاره به لزوم افزایش حمایت سیستم بانکی از فعالیتهای صنعتی و تولیدی در استان تصریح کرد: در سرمایه گذاریهای صنعتی حجم زیادی از منابع ارزی و ریالی باید صرف راه اندازی و تداوم تولید بشود که در صورت عدم حمایتهای کافی از سوی سیستم بانکی به طور یقین سرمایه گذار به تنهایی نمیتواند از عهده هزینهها برآید.
منتظری از وجود بیش از ۱۱۰۰ طرح صنعتی نیمه تمام در استان خبر داد و تصریح کرد: بخش عمده سرمایه گذاریها در این طرحها صورت گرفته و سرمایه و مبلغ ناچیزی نیاز است تا این طرحهای نیمه تمام به بهره برداری برسند.
منتظری با تأکید بر فرمایشات مقام معظم رهبری و همت دولت در حمایت از تولید گفت: برای حفظ استقلال و داشتن اقتصادی سالم و پویا، باید سهم سرمایه گذاری در حوزه تولید را افزایش دهیم تا با توسعه صنعت و ایجاد اشتغال پایدار، اقتصاد ما فعالتر و شکوفاتر شود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان بهبود فضای کسب و کار در استان و کسب رتبه نخست کشوری در هفت دوره پیاپی در شاخص فضای کسب و کار گفت: با تعامل خوب و سازنده استاندار گیلان، تسهیل در امور مربوط به صدور مجوزهای خاص، همراهی و همگامی بخش دولتی با سرمایه گذاران، وجود زیرساختهای مورد نیاز برای توسعه کسب و کار در استان، خوشبختانه توانستیم به این موفقیت نائل شویم. وی تصریح کرد: استان گیلان دارای پتانسیلهای فراوانی است که میتواند استان شاخص کشوری در زمینههای مختلف تولید، صنعت، کسب وکار و… باشد.
منتظری در ادامه بر استفاده از ظرفیتهای تولیدات صنعتی صادرات محور استان تأکید کرد و افزود: هم اکنون به طور میانگین ۴۰ واحد صنعتی در گیلان، محصولات تولیدی خود را به خارج از کشور صادر میکنند اما به واقع ۲۰۰ واحد صنعتی مستقر در استان ظرفیت و توانمندی آنرا دارندکه با صادرات تولیدات خود، وارد بازارهای بین المللی شوند.
وی با اشاره به اینکه افزایش صادرات تابع شرایط اقتصادی و سیاسی و نیز افزایش کیفیت کالا است، خاطر نشان کرد: در تلاش هستیم تا در یک برنامه کاری مطمئن و کارا با بهرهمندی مناسب از شرایط مطلوب بوجود آمده در کشور و حمایت از تولید صادرات محور، بحث رقابت در بازارهای خارجی را در سطح ۵۰۰ واحد صنعتی مستقر در استان را ایجاد کنیم.
منتظری در ادامه سهم اندک زمین و عرصههای صنعتی در گیلان را یکی از مهمترین مواردی دانست که باید به طوری جدی به آن پرداخته شود، وی تصریح کرد: میانگین عرصه صنعتی در کشور یک درصد است که سهم گیلان از این میزان بسیار اندک و در حد ۲ دهم درصد است.
وی با تأکید بر لزوم حفظ سهم اراضی صنعتی کنونی با همکاری و تعامل سازنده بخشهای مختلف مانند جهاد کشاورزی و منابع طبیعی و نیز افزایش سهم عرصههای صنعتی در گیلان برای افزایش سهم تولید، ایجاد زمینههای لازم برای اشتغال جوانان و جلوگیری از مهاجرت قشر تحصیلکرده گیلانی گفت: توسعه و گسترش سهم عرصههای صنعتی در زمینهای بلااستفاده موجود در گیلان هیچ گونه مانعی در حفظ و صیانت از محیط زیست استان ایجاد نمیکند زیرا با استقرار و تمرکز صنایع و ایجاد امکانات زیربنایی و زیرساختی در شهرکهای صنعتی، اثرات ناشی از فعالیتهای صنعتی بر طبیعت قابل مدیریت و کنترل خواهد بود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان، ایجاد توازن در سهم فعالیتهای مختلف اقتصادی را یکی از ضروریات استان عنوان کرد و افزود: تخصیص زمین با کاربری صنعتی پیش نیاز توسعه صنعتی در استان است و حداقل انتظاری که فعالان بخش تولید و صنعت از ما دارند این است که حداقل یک درصد از مساحت استان به صنعت اختصاص یابد تا از میانگین کشوری عقب نمانیم.
وی با اشاره به سفر اخیر حجت الاسلام و المسلمین انصاری معاون رئیس جمهور در امور مجلس که در هفته دولت به وقوع پیوست، گفت: دعوت از ایشان به همت و تدبیر استاندار گیلان صورت گرفت تا با تبیین و شناساندن جایگاه صنعت در گیلان، نگاه دولت و مجلس به رشد صنعت و ایجاد زمینههای لازم در این زمینه بیش از گذشته در استان فراهم شود.
Saturday, 23 November , 2024