“فرشید مرادی ” بر ضرورت حمایت مسئولین از ظرفیت ها وپتانسیل های منحصر به فرد لرستان در خصوص پرورش اسب وعملی کردن ایده توریسم ورزشی – سوارکاری در استان تاکید کرد. به گزارش ندای گیلان از لرستان ؛ مرادی در گفت وگوی اختصاصی با برنا با تاکید براینکه توسعه وراه اندازی توریسم ورزشی – سوارکاری […]
“فرشید مرادی ” بر ضرورت حمایت مسئولین از ظرفیت ها وپتانسیل های منحصر به فرد لرستان در خصوص پرورش اسب وعملی کردن ایده توریسم ورزشی – سوارکاری در استان تاکید کرد.
به گزارش ندای گیلان از لرستان ؛ مرادی در گفت وگوی اختصاصی با برنا با تاکید براینکه توسعه وراه اندازی توریسم ورزشی – سوارکاری در استان از اهداف اصلی ما است ،اظهار کرد: شرایط اقلیمی وپتانسیل های لرستان این ظرفیت را در اختیار ما قرار داده است تا بتوانیم با برنامه ریزی منسجم این ایده را عملی کنیم .
وی افزود: با توجه به شرایط اقلیمی استان لرستان میتوان به خوبی در این راستا فعالیت کرد ازجمله شرایط آب وهوایی پلدختردرفصولی از سال ایجاب می کند که این شهرستان یکی از بیس های باشد لذا در صدد هستیم روی عملی کردن ایده توریسم سوارکاری این منطقه کار کنیم .
رییس هیئت سوارکاری لرستان با بیان اینکه در تعطیلات نوروزی امسال با برنامه ریزی که در این خصوص در خرم آباد داشتیم استقبال مردمی خوبی از این ایده شد.
مرادی با اشاره به پتانسیل های اقلیمی وشرایط آب وهوایی وویزگی های طبیعی لرستان در حوزه اسب وسوارکاری ، افزود: اگراسبی را که الان با 20 یا 30میلیون تومان دارد کار می کند در حوزه توریسم ورزشی – سوارکاری استان به کار بگیریم همین اسب می تواند در عرض یک ماه که درطبیعت لرستان گشت وگذارمی کند حداقل 20 میلیون تومان برای صاحب اسب درآمدزایی داشته باشد به همین دلیل لرستان در این خصوص جای کار دارد و مسئولین باید در این راستا با هیئت سوارکاری استان همکاری کنند.
*راه اندازی رشته سوارکاری جانبازان ورشته ولتیژدر استان
مرادی در پاسخ به این پرسش که سوارکاری در لرستان درچه شاخه هایی فعال هست ؟ تصریح کرد: در مسابقات اسب دوانی وسوارکاری استقامت که یکی از بهترین رشته های ما محسوب می شود فعال هستیم؛ همچنین سال قبل یک دوره مسابقه رشته “درساژ” را شروع کردیم که اگرچه در سطح خیلی حرفه ایی نبود ولی برای استارت حرکت خوبی بود.
مرادی در ادامه از فعال کردن رشته سوارکاری برای جانبازان خبرداد وگفت تقریبا دو سال است که در حیطه سوارکاری یک رشته تحت عنوان رشته سوارکاری جانبازان ایجاد شده است و ما جزء اولین افرادی هستیم که وارد این بحث شده ایم ویکی از همکارانمان را فرستاده ایم وآموزش های لازم را دیده است وصحبتهایی هم با کمیته جانبازان شده است که قصد داریم در این رابطه فعالیت کنیم .
وی ادامه داد: همچنین درصدد فعال کردن یک رشته دیگر از سوارکاری به نام ” سوارکاری ولتیژ” هستیم که این رشته ترکیبی است از سوارکاری وژیمناستیک وکسی که درواقع بیس ژیمناستیک وسوارکاری را دارد یک سری حرکات آکروباتیک ویک سری حرکات ژیمناستیک را روی اسب انجام می دهد .
مرادی با بیان اینکه “رشته سوارکاری ولتیژ”رشته بسیار پرطرفداری است ،یادآورشد: مقدمات فعالیت این رشته را نیز فراهم کرده ایم وسوارکارها نیز در حال فراگرفتن آموزشهای لازم هستند تا با فعالیت در رشته های مختلف سوارکاری حرفهای زیادی برای مسابقات کشوری داشته باشیم .
*فعالیت 17 باشگاه سوارکاری در لرستان
رییس هیئت سوارکاری لرستان در بخشی دیگر از گفته های خود از فعالیت 17 باشگاه سوارکاری در لرستان خبرداد و گفت: باشگاه های سوارکاری در استان ما دو دسته هستندکه یکسری پرورش دهنده اسب ودسته ایی دیگر هم به عنوان باشگاه های آموزشی مطرح هستند ولی به خاطر شرایط مالی که در بین باشگاه ها وجود دارد بعضا این باشگاه ها از مسیر اصلی خودشان خارج شده اند و باعث شده که در هردو حیطه پرورش اسب وآموزش باهم فعالیت داشته باشند ؛در حال حاضر نیزتقریبا نزدیک به 17 باشگاه در سراسر استان داریم ولی فقط 5 تای آن ها به طور رسمی کار آموزش سوارکاری را انجام می دهند .
*توسعه فعالیت های آموزشی هیئت استان
مرادی با اشاره به بحث آموزش سوارکاری در استان ،خاطر نشان کرد:مشکلی که قبلا داشتیم و البته این مشکل نیز فقط مختص به لرستان نیست بلکه کل کشوردچار آن هستند بحث کم بودن مربیان آموزش دیده در سراسر کشوراست ودر لرستان نیز به دلیل خاموشی وبه کمارفتن بحث سوارکاری آن در طی هشت سال ،متاسفانه در این خصوص دچار ضررشدیم .
وی با بیان اینکه در حال حاضر در کل لرستان فقط 5 نفر دارای کارت رسمی مربی گری هستند که در رده بسیار عالی نیز قراردارند،گفت: به خاطر جبران این قضیه سال گذشته دو کارگاه آموزشی وهمچنین دو کارگاه تقویتی برگزار کردیم وازخیلی از افرادی که در حیطه سوارکاری فعالیت داشته وبه اصطلاح سوارکاربودند دعوت کردیم تا دراین کارگاه ها شرکت کنند ودرواقع این کارگاه ها حرکتی تقویتی برای آزمون مربی گری است که در خرداد ماه برگزار خواهد شد.
مرادی با اشاره به برگزاری مسابقات متعدد در استان نیز گفت: هدف اصلی از برگزاری این مسابقات این است که بتوانیم یک رقابت را بین باشگاه ها ی استان ایجاد کنیم که براساس این رقابت ها هم افراد نسبت به باشگاه هاس سوارکاری استان اطلاعات کاملی پیدا کنند و بدانند که باشگاه های سوارکاری در کجا مستقر هستند وچه آموزش هایی را ودرچه سطحی ارائه می دهند وهم مربیان را به یک شکلی به بچه ها می سپاریم .
وی با بیان اینکه قصدمان این است که بحث سوارکاری را وارد مدارس کنیم وحیطه آموزش وپرورش کنیم ،افزود:برای پشیبرد بحث آموزش سوارکاری از چند مدرسه غیر انتفاعی دعوت کردیم تا افرادعلاقه مند را جذب کنیم .
*وجود 150 تا 200 اسب شناسنامه دار در لرستان
مرادی در خصوص میزان اسب های شناسنامه داردر لرستان ،بیان کرد: باتوجه به اینکه اسب ها در لرستان در شاخه های مختلف کار می کنند نمی توانیم به صورت کلی بگوییم که مثلا 200 یا 300 اسب داریم ولی بخشی از این اسب ها در مسابقات اسب دوانی شرکت می کنند وبخشی نیز درمسابقات سواری واستقامت شرکت می کنند وبخشی نیز درموضوع آموزش مورد استفاده قرار می گیرند اما در مجموعه بین 150 تا 200 راس اسب شناسنامه دار در استان داریم که جزء اسبهای خیلی مطرح است .
*لرستان رگ وریشه بهترین اسب های ایران
وی با بیان اینکه رگ وریشه بهترین اسبهای ایران به لرستان برمی گردد ،ادامه داد: چون پرورش اسب در لرستان از همان 40 سال قبل شروع شده است وپرورش دهنده هایی مانند آقای سید عابدین نورالدینی در استان داشته ایم که یکی از بهترین پرورش دهندگان اسب در کشوراست در حال حاضر نیز خیلی از استانهایی که ادعا دارند وبه این قضیه بها می دهند رگ وریشه ای اسب هایشان به اسب های لرستان می رسد ؛به عنوان مثال یزد که از سال 70 و71 شروع کرده اند والان حدود 500 باشگاه درجه یک دارد اولین سابقه اسبهایشان به لرستان واسبهایی که دراین استان پرورش یافته اندبرمی گردد.
*صاحب 5 کرسی در فدراسیون هستیم
مرادی با اشاره به جایگاه سوارکاری لرستان در فدراسیون ،یادآورشد: در طول این دوسالی که فعالیت هیئت شروع شده است 5 کرسی درجه یک در رشته های مختلف که خیلی ها تلاش می کنند درسطح فدراسیون به آن دست یابند ،گرفته ایم .
وی افزود: در سوارکاری استقامت ،کمیته ورزشی اسب عرب ،دربحث اسب دوانی وهمچنین در رشته جشنواره زیبایی که یکی از مطرح ترین رشته های سوارکاری در کشور است صاحب کرسی هستیم .
رییس هیئت سوارکاری لرستان بیان کرد: هیچ مسابقه ایی در ایران وجود ندارد که یک لرستانی در آن شرکت کند ومقامی کسب نکند به طوریکه دو نفر از بهترین چابک سواران ایران به نام اردشیر پورمانیان از مطرح ترین مربیان وچابکسواران مسابقات اسب دوانی کشور وعلیرضا سپهوند که درمسابقات کشوری که اخیرا در اهوازبرگزارشده بود وبه عنوان پر امتیازترین سوارکارشناخته شد ازهیئت سوارکاری لرستان هستند؛ دررشته جشنواره زیبایی داوران بسیار مطرح وشاخصی مانند “سامان مرادی فر” راداریم وهمچنین در بحث اسبدوانی و سیستم روتینگ وبرنامه ریزی برای شرکت اسبها نیز مهندس فرزاد مرادی که یکی از بهترین روتینگ کاران اسبدوانی کشوردر هیئت لرستان فالیت دارند.
مرادی با بیان اینکه درچندسال اخیردر رشته سوارکاری استقامت قدرت بلامنازع کشور هستیم ،از حضور چهارملی پوش لرستانی در سوارکاری کشو ر خبردادوگفت:هم سوارکاران وهم اسب های ما از پر امتیاز ترین های کشور هستند آنچنانکه یکی از بهترین اتفاقات کشور که در طول دو سال اخیر رخ داده است وجود اسبی به نام ژاندارک مرادی در لرستان است که به عنوان پرامتیازترین اسب کشور انتخاب شد وامسال نیز یک اسب به نام “کوهیار کاسیت” که متعلق به خانم زمانی است به عنوان پر امتیازترین اسب کشور انتخاب شدند.
*جایگاه مطلوب بانوان در سوارکاری لرستان
وی با اشاره به جایگاه بانوان در سوارکاری لرستان ،تصریح کرد: باتوجه به پتانسیلی که در خانواده های عشایری لرستان در خصوص اسب وجود دارد معمولان بانوان لر با اسب غریبه نیستند ودرهمان روزهای اول زندگی خودبا اسب ارتباط برقرارمی کنند؛ از طرفی بانوان لرستان سالهای سال وتقریبا بیش از 20 سال است که دراین رده فعالیت های مختلفی دارند اماتقریبا نزدیک به چهارسالی است که به شکل رسمی یا حرفه ایی فعالیت دارند ؛البته قبلا به شکل مسابقات محلی بانوان در یک خط راسته مسابقات کورسی را برگزار می کردندولی تقریبا در طی چهارسال اخیر است که وارد مسابقات حرفه ایی شده اند والان نیز حرف اول را در مسابقات سوارکاری استقامت کشور می زنند به طوریکه امسال خانم گلناز مرادی فربه عنوان پر امتیازترین سوارکار کشوردر بین آقایان وبانوان انتخاب وهمچنین به عنوان اولین بانویی که وارد تیم ملی سوارکاری استقامت شده بودند در کشور معرفی شد .
مرادی وضعیت سوارکاری بانوان لرستان را مطلوب عنوان کرد ویادآورشد:خانمها مالزیری ،حاجیلو ، امان الهی ، زمانی و فلاح نژاد نیز ازجمله بانوان سوارکاری هستند که در این حیطه فعالیت داشته وصاحب عنوان هستند .
ریس هیئت سوارکاری لرستان خاطر نشان کرد: باتوجه استعدادها و قابلیتهایی که از بانوان لرستانی دررشته سوارکاری مشاهده کردیم یکی از برنامه های ما این است که حتما در حیطه بانوان فعالیت بیشتری داشته باشیم .
*هیئت سوارکاری لرستان از قدیمی ترین هیئت های کشور است
وی در ادامه به قدمت هیئت سوارکاری در لرستان اشاره کردو گفت: ما جزء اولین هیئت های سوارکاری در کشور هستیم یعنی سال 1360 مجموعه سوارکاری دره گرم ساخته شده بود؛ در آن زمان فقط دو مجموعه در کل کشور وجود داشته است ،یکی در ترکمن ودیگری در تهران ولی سومین مجموعه سوارکاری در خرم آباد بوده است .
مرادی با بیان اینکه هیئت سوارکاری لرستان جزء قدیمی ترین هیئت های کشور بوده است وتقریبا در سال 58 هیئت سوارکاری لرستان رسما شکل وشمایل داشته است ،یادآورشد:هیئت سوارکاری در لرستان جزء معدود هیئت هایی بوده است که در کنار هیئت خوزستان وگنبد فعالیت داشته است وهیئت سوارکاری در استانهای دیگرماهیتی نداشته است ؛ به همین دلیل بعداز انقلاب اسبهایی که از زمان قبل از انقلاب مانده بودند وکسی نمی توانستند از آنها استفاده کند وجایی هم برای نگهداری آنها وجود نداشت به خرم آباد ارسال کردند.
رییس هیئت سوارکاری لرستان با تاکید براینکه تاریخ سوارکاری واسب در لرستان شگفت انگیز است ،خاطر نشان کرد: در طی این دوسال حداقل سعی کرده ایم با فراهم کردن یک بیس به گونه ایی حرکت کنیم تا در سالهای آتی رشد بیشتری داشته باشیم لذا باید فرهنگ سازی شود ومسئولین نیز حمایت کنند.
*جایگاه اجتماعی واقتصادی اسب
مرادی در خصوص نقش اسب وجایگاه ورزش سوارکاری در زندگی امروزی گفت: اسب موجودی است که هیچ انسانی از آن متنفر نیست وامروزه خیلی از مسائل روحی و روانی مثل افسردگی و اوتیسم به وسیله اسب درمانی مورد درمان قرار می گیرداکنون نیزمحیطی فراهم کرده ایم تا خانواده ها حضور پیدا کنند و خیلی ها به صورت خانوادگی به باشگاه های ما می آیند وآموزش می بینند.
رییس هیئت سوارکاری لرستان با اشاره به نقش اقتصادی پرورش اسب نیز بیان کرد: علاوه بر تاثیر توریسم ورزشی – سوارکاری اسب در توسعه اقتصادی هر اسب به طور مستقیم سه شغل وبیش از 15 شغل نیز به شکل غیر مستقیم در مواردی چون مهتر ،مربی ،سوارکار ،دامپزشکی اسب ،علوفه و…ایجاد می کند .
فرشید مرادی با بیان اینکه بیس ووضعیت جغرافیایی وشرایط مطلوب جغرافیی لرستان را بی نظیر ومنحصر به فرد توصیف کرد واظهار کرد: الان یکی از مشکلات یزد که که 6 هزار راس اسب داردشرایط آب وهوایی آن بر اسب هایشان است ؛به عنوان مثال اسب لرستان را 100 میلیون تومان می خرند ولی اسب یزد را 50 میلیون تومان دلیل هم این است که آب وهوای یزد خاکی است وخاک در دل و روده اسب می نشیند ودر دراز مدت مشکل ایجاد می کند ویا خوزستان به خاطر گرمای خیلی زیاد 6 ماه در سال عملا تعطیل هستندکه باید به استانی دیگر بروند وهزینه اجاره وتامین آذوقه وکارگر …را نیز پرداخت کنند تا بتوانندازاسبهایشان نگهداری کنند ولی لرستان یک بهشت برای پرورش اسب وورزش سوارکاری است که افراد علاقه مند ومسئولین می توانند درهر نقطه از استان شرایط سوارکاری را ایجاد کنند وخیلی راحت می توان در این استان پرورش اسب را راه اندازی کرد.
گفت وگو : رضا جودکی نژاد
Wednesday, 22 January , 2025