به گزارش ندای گیلان،جواد انوری صبح امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت هفته فرهنگ مالیاتی در سالن اجلاس اداره کل مالیاتی در رشت با اشاره به جایگاه مالیات در کشور اظهار کرد: بیشترین درآمد کشور از محل مالیات است.
وی با بیان اینکه رویکرد اقتصاد جهان مالیات است و این مالیات است که عدالت اقتصادی را اعمال میکند، افزود: تأمین اقتصاد پایدار، تامین عدالت اجتماعی و ساماندهی فعالیتهای اقتصادی از جمله پیامدهای پرداخت مالیات است.
مدیرکل امور مالیاتی استان گیلان با تأکید بر اینکه مالیات اقتصاد را مدیریت میکند، افزود: امروزه در بسیاری از کشورها برای تأمین امنیت، آموزش و پرورش، بهداشت و عمران از مالیات استفاده میشود.
انوری با بیان اینکه مالیات تکیه بر منابع درونزای اقتصادی است که به منظور ایجاد توسعه پایدار و مدیریت اقتصادی اعمال می شود، تصریح کرد: اگرچه نگاه پیشینیان به مالیات سنتی و درآمد محور بود اما در نظام مالیاتی کنونی ابزار مالیات جهت شفاف سازی اقتصادی، مفاسد اقتصادی و برقراری عدالت اجتماعی استفاده میشود.
وی در پاسخ به اینکه برخی از صنوف و مشاغل از جمله پزشکان از استقرار پایانه فروش امتناع میکنند، گفت: همه واحدهای صنفی باید طبق قانون از پایانههای فروش استفاده کنند و این الزام قانونی در راستای شفافیت مالیاتی است.
مدیرکل امور مالیاتی استان گیلان با تأکید بر الزام استفاده از پایانه فروش بانکی در مشاعل پزشکی افزود: کلیه مشاغل پزشکی، دندانپزشکی، دامپزشکی از ابتدای سال ۹۸ ملزم به استفاده از پایانه فروشگاهی هستند و تمام مشاغلی که از وزارت بهداشت و دامپزشکی و نظام پزشکی مجوز دارند ملزم به اجرای قانون هستند.
انوری با اشاره به اعمال اصلاح قانون مالیات از سوی مجلس بیان کرد: مالیات بر ارزش افزوده مالیاتی غیر مستقیم است که مسیر آزمایشی خود را طی میکند و اصلاحیه آن نیز در حال اعمال است.
وی با تأکید بر اینکه اگر میخواهیم مالیات در هر بخشی نهادینه شود مردم باید آثار دریافت مالیات را لمس کنند، گفت: از سال ۸۷ تا پایان سال گذشته هزار و 200 میلیارد تومان مالیات به دهیاران و شهرداران پرداخت شده و انتظار ما این است که رسانهها نتیجه پرداخت مالیات به این نهادها را دنبال کنند و خواسته حداقلی ما مبنی بر نامگذاری خیابانی به اسم مالیات در شهر و یا روستاها را دنبال کنند.
مدیرکل امور مالیاتی استان گیلان با اشاره به آثار پرداخت مالیات در توسعه همه جانبه جامعه تصریح کرد: از زمان اجرای قانون تخصیص ۰.۲۷ درصدی مالیات برای توسعه ورزشهای روستایی دو هزار و ۷۴۷ میلیارد تومان برای توسعه ورزشهای همگانی تخصیص یافته است و اگر این خدمات مالیات به مردم ارائه شود یقینا مردم مشارکت بیشتری خواهند کرد.
انوری با اشاره به تحقق منابع درآمدی مالیات در گیلان بیان کرد: در سال گذشته یک هزار میلیارد تومان مالیات که ۵۲ درصد از ارزش افزوده و ۴۸ درصد مالیات مستقیم بود، در استان محقق شده است.
وی در پاسخ به اینکه رفتار مالیات با شرکتهایی که با توقف در تولید به دلیل بدهی مالیات بر عملکرد مواجه شدهاند چگونه خواهد بود، گفت: تقسیط بلند مدت و بخشودگی حداکثری مالیات دو ابزاری حمایتی مالیات در راستای رونق تولید است.
Friday, 22 November , 2024