مديرعامل شركت غله و خدمات بازرگاني منطقه 7 کشور گفت:در گیلان با معضل استفاده از آرد غیرمتناسب با نوع پخت نان مواجه‌ایم

به گزارش ندای گیلان،رمضان كامران با اشاره به مصوباتی که در جلسات ارتقاء كيفيت نان که همواره با حضور كارشناسان دستگاههاي مختلف اجرايي ، نظارتي، كارخانجات آردسازي استان و هيات رئيسه اتحاديه نانوايان برگزار می شود،گفت:جوش شیرین یکی ازافزودنی های غیرمجاز است که نباید از آن در پخت نان استفاده شود این در حالیست که هنوز درصدی از نانوایی‌های گیلان از این افزودنی غیرمجاز استفاده می کنند.

وی با اشاره به اینکه نانوایی‌های تافتون بیشترین تخلفات را در مصرف جوش شیرین در پخت نان دارند، افزود:برخی از نانوایان متخلف علت استفاده از ماده‌های افزودنی های غیرمجاز را درست نشدن خمیر بودن مصرف جوش شیرین عنوان می کنند، این در حالیست که این نانوایان در واقع در پخت صحیح نان مهارت کافی ندارند.

مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه 7کشور ادامه داد:به صاحبان نانوایی های متخلف اخطار داده ایم اگر بلد نیستند بدون افزودن افزودنی های غیرمجاز به پخت نان بپردازند،باید نوع نانی را که می پزند را تغییر دهند و اصلا تافتون یا لواش نپزند.

كامران‌پي در خصوص مبارزه و برخورد جدي با استفاده كنندگان از افزودني‌هاي غيرمجاز در فرايند پخت نان،استان گيلان را بعنوان يكي از استانهاي پيشتاز در اين خصوص دانست و خواستار جديت هر چه بيشتر دانشگاه علوم پزشكي، اتحاديه نانوان و ساير ارگانهاي نظارتي در برخورد با متخلفين شد.

وی با بیان اینکه هر نوع آرد هر نوع نانی که پخته می شود دارای استانداردهایی خاص است،تصریح کرد:در حال حاضر تنها نانی که آرد آن متناسب با نوع نانی که می پرند، آرد نان بربری است.

مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه 7کشور با اشاره به اینکه آرد نان بربری نسبت به آرد نان لواش و یا سنگک روشن تر ازست زیرا از سبوس‌گیری بیشتری برخوردار است،گفت: اغلب نانوایی‌های سنگکی از آرد بربری استفاده می کنند و بنا داریم تا ترتیبی داده شود تا از نانوایی های سنگکی هم آرد متناسب با این نوع از نان پخت شود و مردم سنگک واقعی بخورند.

وی بر ارتقاء كيفيت نان و تاكيد بر استفاده از آرد متناسب با نوع پخت، بر لزوم افزايش ارزش غذايي نان و كيفيت پخت آن و ايجاد رضايتمندي در مصرف كنندگان تاكيد کرد و استفاده از آرد سبوس گرفته در واحدهاي سنگك، لواش و تافتون را يكي از گامهاي مهم در تامين سلامت غذايي و ارتقاء كيفيت نان عنوان کرد.

غرب گیلان نان بهتری نسبت به شرق گیلان دارد

رمضان کامران پی با اشاره به اینکه شهرستانهای غرب گیلان نان کیفی تر و حجیم تری نسبت به شهر ستانهای شرق استان دارند.

مدیرعامل شرکت و خدمات بازرگانی منطقه 7کشور با بیان اینکه کش دادن خمیر موجب نازک شدن نان و کاهش کیفیت نان می شود،تصریح کرد:از اسفند ماه سال جاري كليه واحدهاي فوق بايد با استفاده از آرد متناسب با نوع پخت نان اقدام کنند و در صورت استفاده از آردهاي غير مرتبط با نوع پخت و همچنين افزودني هاي غير مجاز در فرآيند توليد نان،موارد تخلف،جهت تشديد در برخورد قانوني به ارگانهاي نظارتي اعلام مي شود./منبع:ایسنا