محمد عباسی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان گفت: از ابتدای فصل گرما تاکنون ۱۴ نفر در گیلان به بیماری تب کریمه کنگو مبتلا شدند که پیرمردی ۷۰ ساله رودسری، فروشنده دام بعد از بستری در بیمارستان لنگرود جان باخت.
وی با اشاره به اینکه در بیشتر مواقع بیماری تب کریمه کنگو در مراحل ابتدایی ابتلا با دارو درمان میشود افزود: این فروشنده دام به دلیل ابتلا به بیماری دیابت و نارسایی کلیوی و همچنین اعتیاد تحمل درمان با دارو را نداشت و در گذشت.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه در فصل گرما ۲۳ نفر مشکوک به ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو در گیلان شناسایی شدند تصریح کرد: پزشکان ابتلای ۱۴ نفر در مناطق مختلف گیلان را به این بیماری تشخیص و تایید کردند که با دارو درمان شدند.
محمد عباسی با اشاره به فصل گرما و ایجاد شرایط مناسب برای شیوع تب کریمه کنگو به کسانی که با دام سروکار دارند توصیه کرد: از دستکاری و له کردن کنههای موجود در بدن دام، تماس با دام آلوده، خون و ترشحات لاشه آن خودداری کنند.
وی به شهروندان هم توصیه کرد: از خرید و مصرف گوشتی که در خارج از کشتارگاهها ذبح شده است خودداری و این محصول دامی را از مراکز توزیع تحت نظارت دامپزشکی و بهداشت، تهیه کنند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان تاکید کرد: شهروندان گوشت را بعد از ۲۴ ساعت و دل، جگر و قلوه دام را بعد از ۴۸ ساعت نگهداری در دمای معمولی یخچال مصرف کنند.
تب کریمه کنگو بیماری مشترک بین انسان و حیوان است.
تب، درد شکم، گرفتگی عضلات و علائم سرماخوردگی از علائم ابتدایی این بیماری است که اگر به موقع برای درمان اقدام نشود سبب خون ریزی میشود.
Saturday, 18 January , 2025