به گزارش ندای گیلان،رییس سازمان چای کشور از پرداخت مبلغ 415 میلیاردریال تسهیلات کم بهره ازمحل اعتبارات بانک های توسعه وتعاون وقرض الحسنه مهر وهمچنین صندوق حمایت ازتوسعه صنعت چای در نیمه دوم امسال به کشاورزان چایکار وصاحبان صنعت خبرداد.
حبیب جهانساز افزود:درنیمه دوم امسال مبلغ 155 میلیارد ریال اعتبار از محل صندوق حمایت ازتوسعه صنعت چای به8500نفر وهمچنین مبلغ 82 میلیارد ریال از محل اعتبارات به بانک های توسعه وتعاون وقرض الحسنه مهربه 795 نفر با سود چهاردرصد به کشاورزان چایکار استانهای گیلان ومازندران پرداخت گردیده است .
وی گفت:ازابتدای نیمه دوم امسال مجموعا مبلغ 237 میلیارد ریال تسیلات کم بهره به 9295 نفر از چایکاران استانهای شمالی در سطحی معادل 7558 هکتارباغ چای در زمینه های بهزراعی ،اصلاح احیای باغات چای،مکانیزاسیون وتجهیزات آبیاری تحت فشار پرداخت گردیده است.
رییس سازمان چای کشور خاطرنشان کرد : همچنین در نیمه دوم امسال مجموعا مبلغ 178 میلیارد ریال تسهیلات به 119 واحدچایسازی درسطح استانهای گیلان ومازندران باهدف خرید ماشین آلات چایسازی،تعمیر وبازسازی ماشین آلات،بهداشتی نمودن کارخانجات باسود7 درصد به آنها پرداخت شده است.
وی گفت:این تسهیلات مبلغ46 میلیارد ریال از محل صندوق حمایت ازتوسعه صنعت چای به 50 واحدچایسازی وهمچنین مبلغ132 میلیاردریال به 69 واحدچایسازی باسود7درصد پرداخت گردیده است.
رییس سازمان چای کشورتاکیدکرد: آندسته ازکشاورزان چایکار ومدیران واحدهای چایسازی که تمایل به بهره مندی از این تسهیلات را داشته تا15 اسفندماه سالجاری با مراجعه به ادارات وسازمان چای فرصت بهره مندی از این تسهیلات را دارند.
جهانساز با تأکید بر اینکه مطالبات چایکاران دو استان گیلان و مازندران تا نیمه مهرماه تسویه شده است خاطرنشان کرد: با توجه به آمارها و گزارشات موجود در سازمان چای کشور امسال در مجموع معادل ۱۲۶ هزار و ۷۵۳ تن برگ سبز چای به ارزش ۳۴۳ میلیارد و۴۰۰ میلیون تومان از چایکاران خریداری شده است.
وی پرداخت ۳۳۳ میلیارد تومان معادل ۹۵ درصد مطالبات چایکاران دو استان شمالی گیلان و مازندران را مورد اشاره قرار داد و خاطرنشان کرد: امسال با توجه به تصمیم و اعلام دولت قیمت خرید تضمینی هر کیلوگرم برگ سبز چای درجه یک ۳ هزار و ۶۰۰ تومان و درجه دو ۲ هزار و ۲۰۰ تومان از چایکاران تعیین شد.
رئیس سازمان چای کشور وجود ۶۰ هزار خانوار چایکار در ۲ استان شمالی گیلان و مازندران را مورد توجه قرار داد و با بیان اینکه این دو مرکز دارای ۲۵ هزار هکتار باغ چای هستند افزود: با توجه به اینکه هماینک در نیمه دوم سال هستیم سازمان چای زمینهسازی برای عملیات بهزراعی باغات را در دستور کار خود دارد.
جهانساز دنبال کردن بحثهای آموزشی و برگزاری کلاسهای ویژه بازآموزی برای چایکاران گیلانی و مازندرانی را از اهداف سازمان چای اعلام کرد و گفت: در سالهای گذشته آموزش به چایکاران کمرنگ شده بود اما سازمان چای بهویژه در سالهای اخیر تلاش خوبی برای ارتقاء سطح آگاهی چایکاران انجام داده است.
وی لزوم انتقال دانش فنی به چایکاران را برای بهرهوری بیشتر در تولید و برداشت کیفی برگ سبز چای بسیار ضروری خواند و عنوان کرد: اجرای طرح بهزراعی باغات چای، روی آوردن به روشهای نوین آبیاری، مبارزه با آفات و بیماریها و علفهای هرز گیاهی از جمله مؤلفههای مهمی است که بهدنبال تحقق هر چه بیشتر آن هستیم.
Friday, 22 November , 2024