شاید ورود به کارآفرینی و ایجاد یک شغل از نظر بسیاری از جوانان و فارغالتحصیلان کار دشواری باشد، اما یک زن کارآفرین در یک روستای دورافتاده با دریافت تسهیلاتی از کمیته امداد امام خمینی و بسیج در فاصلهای کمتر از ۴ ماه سرمایه خود را چند برابر کرد
بر اساس این گزارش، خانم ثریا پارسافر ۴۳ سال سن دارد که بدون تجربه زنبورداری و تولید عسل به تنهایی در زمانی کمتر از ۵ ماه صاحب ۳۰۰ کیلو عسل میشود؛ این میزان عسل تنها با پشتکار و تلاش این زن محقق شده است.
پارسافر در گفتوگویی، درباره رشته تحصیلیاش میگوید که لیسانس علوم تربیتی آموزش و پرورش دارد و به صورت آزاد به حقالتدریسی اقدام کرده است، اما درآمد بسیار ناچیزی داشت.
این زن کارآفرین بدون کمک خانواده و پس از فوت پدرش تصمیم به پرورش زنبور عسل میگیرد و با دریافت تسهیلاتی از بسیج و کمیته امداد امام خمینی (ره) به میزان ۸ میلیون تومان ۱۵ کُلنی (کندو) پرورش زنبور تهیه کرده و در زمین بایری که پشت خانه روستائیشان وجود داشت شروع به تکثیرشان میکند.
خانم پارسافر ابتدا که تجربهای برای کار در این حوزه نداشت، با تحقیق و پشتکار راهنماییهایی در این زمینه دریافت میکند و در مدت کمتر از ۵ ماه موفق به تولید قابل توجهی عسل شد.
وی درباره کار با زنبورهای عسل و خطراتی که دارد این طور برای خبرنگار فارس روایت میکند که ابتدا از نزدیک شدن به زنبورهای عسل میترسیذم و اوایل کار بیشتر نیش زنبورها ادیت میکردند اما پس از مدتی که از زنبورها شناخت پیدا کردم، بدون وسایل ایمنی به میانشان تردد میکنم.
در سال اول که ۱۵ کُلنی زنبور و سایر ابزارآلات با هزینهای نزدیک به ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تهیه شده بود اقدام به تکثیر آنها کرده و در فرصتی کوتاه به ۳۰ کُلنی تبدیل میشود؛ به گفته وی هر کُلنی به طور متوسط دارای ۵۰ هزار زنبور عسل است که از شهد گلها در کنار کوهها استفاده کرد و از سرشب تا صبح کار میکنند.
وی مهمترین عامل موفقیت خود را تلاش شبانهروزی و استفاده حداکثری از طبیعت برای تولید عسل با کیفیت عنوان کرده و میگوید: برخی شبها کنار این زنبورها ساعتها مینشستم و به نحوه تولید عسلشان نگاه میکردم که بسیار برایم عجیب بود.
زنبورها در ساعتی از روز کیلومترها فاصله میگیرند و پس از استفاده از شهد گلها مجدداً به خانه باز میگشتند و مشغول تولید عسل بودند؛ زمانی که کار را شروع کردم آب و هوا بسیار خوب بود و طبیعت بسیار زیبایی در اطراف روستا وجود داشت.
وی درباره علاقه خود به گل و گیاه و طبیعت میگوید که درباره خواص آنها تحقیقاتی انجام داده است و به همین دلیل به پرورش زنبور عسل و تولید محصول آن پرداخت.
خانم پارسافر میگوید که در ابتدا با ۲،۵ میلیون تومان کار را شروع کردم که در عرض حدود ۴ ماه تقریباً ۴ برابر فروش عسل داشتم و با وجود بالا بودن قیمت، عسلهای خود را که با اهداف بالاتر که همان کیفیت بود، برای مشتریان عرضه کردم.
وی هم اکنون یک مغازه برای خود تهیه کرده و پس از تولید عسل آن را در بازار عرضه میکند. وی علاوه بر این در آزمون استخدامی آموزش و پرورش برای تدریس در مدارس شرکت کرده و به زودی حکم استخدام خود را دریافت خواهد کرد.
این زن کارآفرین از ۲۳ فروردین ماه سال ۹۲، کار خود را شروع کرد و در ماههای مرداد، شهریور و مهر ماه ۳۰۰ کیلوگرم عسل برداشت میکند که هر کیلو عسل خود را به گفته خودش که ۳۵ هزار تومان ارزش داشت به قیمت ۲۵ هزار تومان فروخته است.
Thursday, 23 January , 2025