در کنار تولید محصولات مهم کشاورزی و باغی نظیر برنج، چای، بادام، زیتون، کیوی و مرکبات در گیلان، این استان محل مستعد رویش و کشت گیاهان دارویی از جمله گل گاوزبان است.

به گزارش ندای گیلان، شرایط اقلیمی، آب و هوای مدیترانه‌ای، مرغوبیت و حاصل خیزی خاک گیلان سبب شده تا این استان به بهشت فعالیت‌های کشاورزی و باغی کشور تبدیل شود.

در کنار تولید محصولات مهم کشاورزی و باغی نظیر برنج، چای، بادام، زیتون، کیوی و مرکبات در گیلان، این استان محل مستعد رویش و کشت گیاهان دارویی از جمله گل گاوزبان است.
آنطور که مسئولان جهاد کشاورزی آمار دادند، گیلان به جهت در اختیار داشتن بیشترین سطح زیر کشت گیاه دارویی گل گاوزبان، به قطب تولید این محصول معروف است و از اشکور شهرستان رودسر هم به پایتخت گل گاوزبان ایران یاد می‌شود، عنوانی که به واسطه دشت‌های آبی‌اناری، برازنده اشکور رحیم‌آباد رودسر است.
طبق گفته کارشناسان گیاه شناسی و دارو سازی، گل‌های خشک شده این گیاه، مصارف درمانی دارند و بیشتر به‌شکل دمنوش استفاده می‌شوند.
این دمنوش علاوه بر مداوای سرما خوردگی، مرهمی قوی برای درمان سرفه‌های ناشی از این بیماری است. همچنین این دمنوش برای مبتلایان به آلرژی‌های فصلی بسیار مفید است.
به نقل از رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان  “بیش از ۶۵۰۰ بهره‌بردار گیاه دارویی گل گاوزبان در شهرستان‌های رودسر، املش، آستارا، سیاهکل، تالش، رودبار و رضوانشهر به کشت و کار این محصول مشغول هستند.”
به گفته وی، گل گاوزبان سازگار با شرایط اقلیمی استان گیلان گونه ایکیوم (Echium) است که از گونه‌های دارای خواص دارویی بالا است.
ظرفیت مغفول مانده و اقتصاد زای گیاهان دارویی در گیلان، فرصت مناسبی برای سرمایه‌گذاری خرد و کلان در استان است که البته تحقق این امر با شعار سال تحت عنوان سرمایه گذاری برای تولید نیز هم‌خوانی دارد که انتظار می‌رود متولیان امر با سرمایه‌گذاری ویژه در راستای افزایش سطح زیر کشت محصولات گیاهان دارویی به ویژه گل گاوزبان و همچنین ویژندسازی و صنعتی سازی این محصولات اهتمام ویژه داشته باشند.

  • منبع خبر : بهرام قربانپور