به گزارش ندای گیلان ، سعید سرکار روز پنجشنبه در آیین افتتاحیه دوازدهمین نمایشگاه بین المللی فناوری نانو در نمایشگاه بین المللی تهران در جمع خبرنگاران افزود: دوازدهمین نمایشگاه فناوری نانو را در حالی برگزار می کنیم که در نمایشگاه های قبلی بیشتر حضور نهادها ترویجی و بخش های دانش آموزی پررنگ بوده و هدف نیز ترویج نانو فناوری میان مردم، مسئولین و بازیگران آموزش ترویج و تحقیقات بود اما امروز علاوه بر توسعه علمی در این عرصه، به تجاری سازی دستاوردها نیز رسیده ایم .
وی بیان کرد: نتیجه این اقدامات این بوده که ما برای سومین سال رتبه چهارم خود را در کمیت و کیفیت تولید علم حفظ کرده ایم، البته قطعا به این رتبه قانع نیستیم و هدف رفتن به رتبه های بالاتر است ولی باید توجه داشته باشیم که سه کشور بالاتر از ایران چین، هند و آمریکا هستند که جمعیتشان بیشتر از ایران است. با این حال ایران توانسته بالاتر از کشورهای اروپایی، کره جنوبی و ژاپن قرار گیرد.
سرکار یادآور شد: در حوزه تولید علم متوقف نشده ایم و به دنبال توسعه علمی و فناوری بوده ایم ضمن این که رسوخ فناوری در صنعت نیز بوجود آمده و آنچه که امروز شاهد آن هستیم استفاده شرکتهای صنعتی از فناوری نانو برای ارتقا کیفیت محصولات خود و افزایش رقابت پذیری و توسعه بازارها است تا آنجا که امروز بیش از ۱۵ حوزه صنعتی از فناوری نانو استفاده می کنند.
وی ادامه داد:سال گذشته ۸۵ شرکت در این نمایشگاه حضور داشتند و امسال این تعداد به ۱۲۵ شرکت افزایش یافته که نشان از رشدی ۵۰ درصدی دارد. همچنین بیش از ۱۹۰ غرفه در این نمایشگاه ایجاد شده که باعث شده سالن ملل نیز به این مجموعه اضافه شود.
دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو افزود: اولویت ما بحث توسعه صادرات است و تمرکز بر این است که علاوه بر توانمند سازی صنعت، شرکتها بتوانند محصولات خود را به کشورهای دیگر صادر کنند. خوشبختانه شاهد این هستیم که محصولات نانو به بیش از ۴۵ کشور دنیا صادر می شود و ما شاهد شکوفایی روز افزون این مجموعه هستیم.
وی به فعالیتهای صورت گرفته در بخش سلامت نیز اشاره کرد و گفت: بیش از ۸۰ محصول در این حوزه داریم که بسیار تاثیر گذار بوده و توانسته هزینه های درمان را کاهش دهد. همچنین عرصه دیگری که به خوبی وارد زندگی مردم شده بخش ساختمانی است که حدود ۱۰۰ فناوری و محصول را شامل می شود.
سرکار به تاکید رهبر معظم انقلاب در مورد استفاده از فناوری نانو در کشاورزی اشاره کرد و ادامه داد: اهمیت این موضوع در آنجاست که غذای مردم وابسته به کشاورزی است و یک صنعت فراگیر است. از همین رو پیرو فرمایشات رهبری روی کاربرد فناوری نانو در حوزه کشاورزی، آبیاری، افت کش های غیر سمی و کودها که با مقدار اندک اثرگذاری بالایی دارد تمرکز کرده ایم و توجه ویژه ای نیز به بسته بندی نانو برای ماندگاری بالاتر محصولات کشاورزی شده است.
وی تاکید کرد: در حوزه نانو الیاف، پوشش ها، تجهیزات نانو تکنولوژی به کشورهای کره جنوبی و چین صادرات داشتیم. همچنین مواد نانو به اروپا صادر می شود.
به گفته دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو اکنون بر روی مسائل آب و تصفیه پساب صنعتی و کاربرد نانو فناوری کار می شود که در این حوزه مشتریان بسیار خوبی داریم و با چین فعالیت گسترده انجام شده است.
وی یکی از فعالیت های انجام شده در این حوزه را آموزش برای دوره های دانش آموزی دانست و گفت: آموزش تئوریک نبود ولی شامل فعالیت های کاربردی می شد تا دانش آموزان بتوانند با انجام آزمایش های نوین با این فناوری آشنا شوند.
سرکار افزود: در حال حاضر بیش از ۸۵ آزمایشگاه نانو در سراسر کشور با کمک معاونت علمی ریاست جمهوری و وزارت آموزش و پرورش شکل گرفته و این امر موجب شده تا این سطح آموزش در پیش از دانشگاه انجام شود.
وی ادامه داد: این الگو از سوی بسیاری از کشورها مورد استقبال قرار گرفت و این در حالی است که حتی در کشورهای پیشرفته شاهد آموزش نانو در مقطع دانشگاهی هستیم و این موجب شد تا چینی ها چند آزمایشگاه با الگوی ایرانی داشته باشند و حتی تجهیزات آزمایشگاهی ساخت ایران در چین راه اندازی شود تا آنجا که تا کنون ۵ آزمایشگاه در چین راه اندازی کرده ایم و امیدواریم ۵ آزمایشگاه دیگر نیز به قرار دارد برسد.
Saturday, 18 January , 2025