عاقبتی میزان صادرات فرآوردههای دامی گیلان در 9 ماه امسال را از نظر وزنی 3 هزار و 700 تن عنوان کرد و گفت: ارزش ریالی این صادرات بالغ بر 384 میلیارد ریال و درآمد ارزی آن 10 میلیون و 800 هزار دلار بوده است
سهراب عاقبتی انگیزه فعالیت سازمان دامپزشکی را کنترل بیماریهای دامی دانست و اظهار کرد: فراوانی بیماریهای دامی و تعدد بیماریهای مشترک بین انسان و دام و رخداد بیماریهای نوپدید، سازمان دامپزشکی را به نهادی حاکمیتی با فعالیت گسترده و متنوع در عرصه ملی و بینالمللی تبدیل کرده است.
وی به صادرات خام فرآوردههای دامی از گیلان اشاره کرد و افزود: دامپزشکی در نظارتهای بهداشتی صادرات فرآوردههای دامی نقش داشته زیرا پویایی و نشاط تولید کننده در گرو صادرات محصولات تولیدی آن است.
مدیرکل دامپزشکی گیلان با بیان اینکه محصول دام، طیور و آبزیان باید شرط لازم برای صادرات را داشته باشد، تصریح کرد: در صادرات این محصولات رعایت الزامات بهداشتی ملی و بینالمللی امری ضروری است.
وی با اشاره به اینکه اقلام متنوعی از گیلان صادر میشود، ادامه داد: این اقلام شامل بچه ماهی پرورشی، تخممرغ نطفهدار گوشتی، ماهی خوراکی تازه، مرغ منجمد، خاویار پرورشی، پا و پنجه مرغ، جوجه یک روزه گوشتی و… است.
عاقبتی میزان صادرات فرآوردههای دامی گیلان در 9 ماه امسال را از نظر وزنی 3 هزار و 700 تن عنوان کرد و گفت: ارزش ریالی این صادرات بالغ بر 384 میلیارد ریال و درآمد ارزی آن 10 میلیون و 800 هزار دلار بوده است.
وی مقصد صادرات فرآوردههای خام دامی گیلان را جمهوری آذربایجان، عراق، کانادا، دبی، کشورهای اتحادیه اروپا مانند بلژیک، فرانسه، آلمان و… عنوان کرد.
مدیر کل دامپزشکی گیلان رتبه این استان در بخش صادرات فرآوردههای خام دامی در حوزه آبزیان را دارای رتبه نخست کشوری ذکر کرد.
وی درباره بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان اظهار کرد: بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، در 9 ماه اخیر سال 2015 حدود 25 کشور درگیر این بیماری شدند که نشانه اهمیت بالای این بیماری است.
عاقبتی خاطرنشان کرد: دامپزشکی کشور طرح جامعی را علیه بیماری مذکور در حال اجرا دارد که همزمان با آغاز فصل مهاجرت پرندگان است زیرا در این فصل ویروس بیماری میتواند منتشر شود.
وی ویروس آنفلوآنزا را دارای جهش ژنی دانست و یادآور شد: این مسئله مبارزه با بیماری مذکور را سخت میکند و به همین دلیل پایش هر ساله با آغاز فصل مهاجرت پرندگان در پاییز انجام میشود.
این مسئول به نمونهداری از پرندگان مهاجر در گیلان اشاره کرد و متذکر شد: سه مرحله نمونهبرداری انجام شده که مرحله نخست از بازارهای عرضه و باغهای پرندگان، مزارع پرندگان و پرورش اردک و غاز صورت گرفت.
وی انجام 820 نمونه سرمی و 600 سوآپ کلاهک «راه تشخیصی برای بیماری» را از جمله اقدامها عنوان کرد و افزود: نتیجه تمام نمونهها منفی شد و در مرحله بعدی نیز از طیور بومی استان نمونهبرداری صورت گرفت.
عاقبتی با بیان اینکه در گیلان 10 میلیون قطعه طیور بومی وجود دارد، یادآور شد: هر ماه 6 میلیون جوجهریزی در گیلان انجام میشود که از آنها 850 نمونهبرداری سرمی و 40 نمونه سوآپ کلاهک صورت گرفت که نتیجه تمام آنها منفی بوده است.
وی انجام مرحله سوم نمونهبرداری را از واحدهای صنعتی طیور بومی ذکر کرد و متذکر شد: که از این واحدهای صنعتی طیور 550 نمونه انجام شد که نتیجه آنها منفی بود.
مدیرکل دامپزشکی گیلان خاطرنشان کرد: با انجام نمونهبرداریهای مذکور مشخص شد که تاکنون آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در گیلان منفی بوده و این بیماری در طیور استان وجود ندارد.
Wednesday, 27 November , 2024