میانگین چاقی در کشور 60 درصد و این پدیده در استان گیلان 68 درصد است و استان گیلان رتبه بلایی در میزان چاقی دارد.
به گزارش ندای گیلان،علینقی کریمی در همایش بسیج آموزشی تغذیه با محوریت” چاقی یا سلامتی، انتخاب با شماست” در سالن اجتماعات معاونت بهداشتی استان گیلان اظهار داشت: پدیده چاقی تهدیدی بزرگ برای سلامتی در جامعه امروز است.
معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به اینکه از چاقی در جامعه امروز بهعنوان کشتارگر خاموش ناممیبرند تصریح کرد: در شرایط کنونی جامعه امروز چاقی یک بیماری مهم بوده و این بیماری نیازمند توجه و درمان است.
کریمی “چاقی یا سلامتی؟ انتخاب با شماست” را شعار ملی بسیج تعذیه در سال 96 عنوان و خاطرنشان کرد: پدیده چاقی یک خطر بزرگ برای سلامتی است و به طور سالانه 2.8 میلیون نفر بهدلیل بیماریهای ناشی از چاقی جان خود را از دست میدهند.
وی با اشاره به اینکه در حل معضل چاقی باید نقش تمامی عوامل از جمله دولت، شرکای جهانی و انجمنهای مردم نهاد را اثرگذار دانست خاطرنشان کرد: با استفاده از شاخص و نمودار BMI میتوان به درستی وزن خود را کنترل کرد.
معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان شاخص BMI را فاکتور مناسبی برای کنترل وزن از سن دو سال به بالا عنوان کرد و گفت: اگر این شاخص در افراد بزرگسال بین 25 تا 29 باشد، این افراد در خطر ابتلا به افزایش وزن هستند.
کریمی با تاکید بر اینکه افرادی که در شاخص BMI رتبه بیش از 30 داشته باشند افراد چاق تلقی میشوند تصریح کرد: پدیده چاقی در جهان از سال 1975 سه برابر شده و آمار مرگ و میر در کشورهایی که با افزایش پدیده چاقی مواجه هستند بیشتر است.
معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با تاکید بر اینکه داشتن جامعه و انسان سالم هدف بزرگ بسیج ملی تعذیه است و این هدف بهطور ویژه دنبال میشود بیان کرد: 41 میلیون کودک بین 5 تا 9 سال در جهان افزایش وزن دارند.
کریمی علل پدیده چاقی را کمتحرکی، عادات بد غذایی، استرس و عوامل ژنتیکی عنوان و خاطرنشان کرد: علل ژنتیکی و تغذیهای، استفاده از غذاهای چرب، استفاده از فست فودها، داروها و مصرف الکل از اهم علل چاقی است.
معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه افراد روزانه هر 20 دقیقه باید یک دقیقه به قدم زدن بپردازند تصریح کرد: 25 درصد کودکانی که قبل از دوران ابتدایی وزن مطلوب دارند ممکن است در سن نوجوانی دچار چاقی شوند.
کریمی با تاکید بر اینکه رعایت رفتار سلامت از سوی والدین و داشتن تحرک بدنی، الگویی مناسب برای کودکان در حفظ سلامت جسمی است بیان کرد: اگر روش تغذیه در کودکان چاق در سنین کودکی تغییر نکند کاهش وزن در سنین بزرگسالی این افراد دشوار است.
وی دیابت سکتههای قلبیو مغزی، انواع سرطان، مشکلات عاطفی و جسمی، بیمارهای قلبی و عروقی و آلزایمر را از پیامدهای پدیده چاقی بیان کرد و افزود: میانگین چاقی در کشور 60 درصد و این پدیده در استان گیلان 68 درصد است و استان گیلان رتبه بلایی در میزان چاقی دارد.
کریمی پدیده چاقی را مبحثی عمومی در سطح کشور عنوان کرد و با بیان اینکه زنگ خطر پدیده چاقی در اکثر استانهای کشور به صدا درآمده است افزود: وضعیت شیوع اضافه وزن در گروه سنی جوانان در سه ماهه اول سال در استان گیلان 47.9 درصد است.
معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با تاکید بر اینکه سالانه 30 هزار نوزاد در استان گیلان متولد میشود خاطرنشان کرد: امید به زندگی در استان گیلان 70 سال بوده و امید است با کنترل بیماریهای ناشی از چاقی این پدیده در استان افزایش یابد.
Sunday, 24 November , 2024