به گزارش ندای گیلان به نقل از تابناک،با انتصاب مصطفی سالاری استاندار گیلان به عنوان مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی کشور گمانه زنی ها برای گزینه بعدی وزارت کشور در این پست آغاز شده است و بحث بومی یا غیربومی بودن استاندار گیلان مجددا به فضای رسانه ای کشیده است.
مقوله بومی یا غیربومی بودن استاندار و مدیران کل استان گیلان همیشه یك دغدغه جدی برای بسیاری از مردم و چهره های سیاسی استان بوده است و البته غالب این حساسیت, حس ناسیونالیستی یا قومیتگرایی بوده است.
16 آذر 96 بود که اسماعیل جبارزاده معاون سیاسی وزیر کشور در گفت و گویی اظهار کرد: در دولت قبل انتصاب استانداران به صورت بومی انجام شد اما معایبی در این زمینه وجود داشت که بر اساس ارزیابیهای انجام شده تصمیم گرفتیم در دولت دوازدهم برای استانها, استاندار بومی انتخاب نکنیم.
وی با اشاره به معایب انتخاب استانداران بومی ادامه داد: ممکن است همه استانها بر اساس شرایط خود، با مشکلاتی مواجه باشند، متاسفانه در برخی استانها بخشی از انرژی استاندارها صرف رسیدگی به حواشی مختلف میشود در صورتی که استاندار مسئولیت هماهنگی امور استان را بر عهده دارد.
جبارزاده بیان کرد: زمانی که برای استانها، استاندار غیربومی انتخاب میشود قاعدتا نقاط ضعف استاندار بومی وجود نخواهد داشت و نگاه به وی هم برای انجام امور هماهنگی توسعهای به عنوان نماینده دولت خواهد بود نه به عنوان نماینده یک قوم، طایفه و یک قبیله.
با این حساب, گروه های سیاسی و ذی نفوذ در گیلان میبایست متناسب با سیاست های دولت دوازدهم نسبت به معرفی استاندار بعدی اقدام کنند که از این رو در جلسه روز گذشته ی شورای هماهنگی جبهه اصلاحات گیلان ،سه گزینه اصلی استانداری از سوی اصلاح طلبان معرفی شدند.
بر اساس شنیده ها در جلسه شورای هماهنگی جبهه اصلاحات گیلان که با حضور هفده عضو از ۲۵ عضو برگزار شد ، اعضا با ۱۶ رای ارسلان زارع سرپرست فعلی استانداری را گزینه مورد حمایت خود برای تصدی پست استانداری گیلان معرفی کردند.
گفته میشود به زودی در این خصوص بیانیه ای از سوی شورای هماهنگی جبهه اصلاحات گیلان صادر خواهد شد.
اگرچه شاید نتیجه این رای گیری خوشایند برخی از چهره های نزدیک به گزینه های بومی نباشد اما دست کم نشان داد که شورای هماهنگی جبهه اصلاحات گیلان کمی رو به جلو حرکت کرده و گزینه معقول و متناسب با شرایط دولت را برگزیده است.
گزینه ها کدامند؟
شنیده شده «فریدون همتی» استاندار فعلی هرمزگان و «ارسلان زارع» معاون سیاسی فعلی استانداری گیلان بعنوان گزینه های احتمالی جایگزینی دکتر سالاری هستند هر چند خبرهایی از انتصاب علیزاده معاون عمرانی اسبق استانداری گیلان و قاسم رمضانپور معاون امور مجلس و توسعه منطقهای سازمان برنامه و بودجه کشور بعنوان استاندار گیلان بگوش می رسد.
قاعدتا برای انتخاب استانداران دولت با چالشهای بسیاری روبهرو خواهد شد چرا که گروهها و احزاب سیاسی مختلف، برای معرفی گزینههای مورد نظر خود دست به رایزنی خواهند زد. این در حالی است که در برخی استانها، مشکلات و چالشهایی جدی وجود دارد که باید استانداران با توجه به آن چالشها انتخاب شوند. استانداران نماینده دولت و نظام در استانهای کشور هستند.
بنابراین باید با تمام طیفها در تعامل باشند تا استان خود را به سمت پیشرفت سوق دهند. در این میان بسیاری معتقدند که برای انتخاب استانداران باید از افراد مجرب و بومی استفاده شود، چرا که وقت زیادی از دولت کنونی باقی نمانده و استانداران جای خطا نخواهند داشت.
اما در مقابل این نظریه بسیاری معتقدند که باید از استانداران جوان استفاده شود، چرا که فرد جوان با روحیه جوان میتواند به درستی به کارها بپردازد اما فردی که کهولت سن دارد هرچند که تجربه داشته باشد، توان دوندگی برای حل مشکلات استان را نخواهد داشت. با توجه به شعارها و وعدههای حسن روحانی بسیاری معتقدند استاندار باید همسو با دولت باشد نه اینکه با فشار جریانهای مخالف دولت انتخاب شود.
اگر استاندار همسو با دولت نباشد نمیتواند برنامههای دولت را پیاده کند و فقط با توجه به خواستههای گرایش خود فعالیت خواهد کرد. مردم با اتکا به جریان اصلاحات به دولت یازدهم و دوازدهم رأی دادهاند و انتظار دارند که این دولت با توجه به رأی آنان مدیران خود را انتخاب کند.
Monday, 24 February , 2025