به گزارش ندای گیلان از رشت، ولی جهانی با بیان اینکه بررسیها و کاوشهای باستانشناسی در گیلان شتاب بیشتری میگیرد، گفت: نجات بخشی آثار، بازنگری به منظور تعیین عرصه و حرایم محوطههای تاریخی و روشن کردن زوایای تاریک از دوران های مختلف زندگی انسان از جمله دلایل اصلی صدور مجوز کاوشهای باستانشناسی در گیلان است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گیلان در ادامه افزود: گاهی کاوشهای نجات بخشی به دلیل فعالیتهای عمرانی و برخورد اتفاقی به آثار و شواهد باستانی است و گاهی نیز به دلیل حفاری های غیرمجاز متجاوزین به محوطهها و به منظور حفاظت از اشیاء فرهنگی اجتناب ناپذیر خواهد بود.
او تعیین عرصه و حرایم محوطهها را نیز از دیگر دلایل اصلی درخواست صدور مجوز از پژوهشگاه وزارتخانه دانست و اظهار کرد: طی سالهای گذشته چه بسا بدون کاوشهای گسترده نسبت به تعیین حریم محوطهها یا بناهای تاریخی اقدام شده و این عامل خود چالشهای زیادی را به همراه داشته است؛ لذا در راستای مرتفع کردن مشکل ساخت و سازها در عین صیانت از مواریث ارزشمند فرهنگی کاوشهای باستانشناسی در دستور کار قرار میگیرد.
جهانی با اشاره بر لزوم روشن شدن زوایای مبهم از دورانهای باستانشناسی در گیلان گفت: تاکنون و با استناد بر کاوشهای باستانشناسی در نقاط مختلف استان به طور مشخص از دورانهای پارینه سنگی، فراپارینه سنگی، نوسنگی، عصر آهن، دورانهای تاریخی و اسلامی اطلاعات ذی قیمتی به دست آمده و بهرغم شواهدی پراکنده از دورانهای مس سنگی و مفرغ در مجموع لازم است برای روشن شدن زوایای پنهان دورانهای مذکور کاوشهای هدفمند و دامنهدار صورت پذیرد.
او در پایان ابراز امیدواری کرد با مساعدت دستگاههای ذیربط و اختصاص اعتبار لازم اهداف اداره کل در بخش مطالعات باستانشناسی بیش از پیش تحقق یابد.
Monday, 25 November , 2024