مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب گیلان، اعلام کرد که تکمیل ۱۱ طرح فاضلاب استان به اعتباری بالغ بر ۳۷۰ هزار میلیارد ریال نیاز دارد، اما تخصیص فعلی تنها بخش کوچکی از این مبلغ را پوشش داده است.

به گزارش ندای گیلان از رشت،علیرضا غیاثی در گفت و گو با ایسنا درخصوص جزئیات طرح های فاضلاب دارای کد اجرایی در شهرهای مختلف استان گیلان با بیان اینکه مجموع اعتبارات مورد نیاز برای تکمیل ۱۱ طرح فاضلاب در دست اجرا در استان، بالغ بر ۳۷۰ هزار میلیارد ریال است، اظهار کرد: اعتبارات تخصیص یافته به طرح های مذکور از ابتدا تاکنون ۱۱ هزار و ۲۸۶ میلیارد ریال بوده که به همین میزان نیز مطابق اولویت های تعریف شده در طرح ها هزینه شده است.

وی افزود: همچنین اعتبار مصوب سال جاری ۱۱ طرح ایجاد تاسیسات فاضلاب دارای کد اجرایی شهرهای استان گیلان(شهرهای رشت، بندرانزلی، صومعه سرا، فومن، تالش، آستارا، سیاهکل، آستانه اشرفیه، لاهیجان، لنگرود و رودسر)، هفت هزار و ۳۴۰ میلیارد ریال محاسبه شده که تاکنون در سال ۱۴۰۳ صرفا ۷۹۲ میلیارد ریال تخصیص داده شده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب گیلان در ادامه به تفکیک، به جزئیات مالی طرح های فاضلاب استان اشاره کرد و با تشریح وضعیت مالی طرح ایجاد تاسیسات فاضلاب شهر آستانه اشرفیه عنوان کرد: اعتبار مصوب برای این طرح در سال ۱۴۰۳، ۵۳۹ میلیارد ریال است، اما تاکنون در سال جاری هیچ اعتباری تخصیص نیافته و برای تکمیل و اجرای این طرح ۱۹ هزار و ۹۰۰ میلیارد ریال مورد نیاز است.

غیاثی با اشاره به طرح ایجاد شبکه فاضلاب شهر بندرانزلی، گفت: اعتبار مصوب این طرح در سال ۱۴۰۳، هزار و ۶۰۳ میلیارد ریال است، اما تاکنون در سال جاری صرفا ۲۲۰ میلیارد ریال تخصیص یافته که تماما نیز در پروژه های طرح هزینه شده است.

وی همچنین نیاز اعتباری این طرح جهت تکمیل را ۴۵ هزار میلیارد ریال اعلام کرد.

مدیرعامل آبفای گیلان در ادامه با اشاره به طرح ایجاد شبکه فاضلاب شهر تالش، تصریح کرد: اعتبار مصوب برای این طرح در سال ۱۴۰۳، ۴۵۱ میلیارد ریال لحاظ شده است، اما تاکنون در سال جاری هیچ اعتباری تخصیص نیافته و برای تکمیل و اجرای طرح به ۲۱ هزار و ۸۴۰ میلیارد ریال نیاز داریم.

وی افزود: اعتبار مصوب طرح ایجاد تاسیسات فاضلاب شهر رودسر در سال ۱۴۰۳، ۴۹۲ میلیارد ریال است؛ این طرح نیز در سال جاری تاکنون هیچ اعتباری دریافت نکرده و برای تکمیل و اجرای این طرح ۲۹ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال مورد نیاز است.

این مقام مسئول با بیان اینکه اعتبار مصوب طرح ایجاد شبکه فاضلاب شهرستان رشت دو هزار و ۴۷۷ میلیارد ریال است، ادامه داد: تاکنون در سال جاری صرفا ۳۷۰ میلیارد ریال تخصیص یافته است که تماما نیز در پروژه های اولویت دار تعریف شده هزینه شده است و جهت تکمیل و اجرای طرح ۱۲۶ هزار میلیارد ریال مورد نیاز است.

غیاثی درخصوص طرح ایجاد شبکه فاضلاب شهرستان لنگرود افزود: اعتبار مصوب این طرح در سال ۱۴۰۳، ۱۸۰ میلیارد ریال است و تاکنون هیچ اعتباری در سال جاری تخصیص نیافته است و جهت تکمیل و اجرای طرح به ۳۶ هزار میلیارد ریال نیاز داریم.

مدیرعامل آبفای گیلان با اشاره به طرح ایجاد شبکه فاضلاب شهرستان لاهیجان، اعتبار مصوب این طرح در سال ۱۴۰۳ را ۱۶۴ میلیارد ریال دانست و عنوان کرد: تخصیص این طرح در سال جاری صرفا ۱۸ میلیارد ریال بوده که تماما صرف پرداخت دیون طرح و هزینه کرد در پروژه های طرح شده است و جهت تکمیل احجام اجرایی تعریف شده این طرح به ۲۰ هزار میلیارد ریال نیاز داریم.

وی با بیان اینکه به طرح ایجاد شبکه فاضلاب شهرستان فومن نیز تاکنون در سال ۱۴۰۳، هیچ اعتباری تخصیص نیافته است، گفت: اعتبار مصوب این طرح در سال جاری ۱۲۳ میلیارد ریال است و برای تکمیل آن به ۱۹ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال نیاز داریم.

غیاثی با اشاره به اینکه برای تکمیل طرح ایجاد شبکه فاضلاب شهرستان صومعه‌سرا به ۱۲ هزار میلیارد ریال نیاز داریم، تصریح کرد: اعتبار مصوب این طرح در سال ۱۴۰۳، ۴۱۰ میلیارد ریال بوده؛ این طرح نیز در سال جاری، تاکنون هیچ اعتباری دریافت نکرده است.

مدیرعامل آبفای گیلان نیاز طرح ایجاد تاسیسات فاضلاب آستارا را برای تکمیل، ۲۸ هزار میلیارد ریال اعلام کرد و متذکر شد: اعتبار مصوب این طرح در سال ۱۴۰۳، ۷۹۲ میلیارد ریال است و تاکنون تخصیص طرح در سال جاری، ۱۸۳ میلیارد ریال بوده است.

وی درخصوص طرح ایجاد تاسیسات فاضلاب شهر سیاهکل نیز اعلام کرد: اعتبار مصوب این طرح در سال جاری ۱۰۷ میلیارد ریال بوده که متاسفانه تاکنون تخصیصی داده نشده و نیاز اعتباری طرح جهت تکمیل ۱۲ هزار میلیارد ریال است.

غیاثی با تاکید بر اهمیت و ضرورت وفاق و همدلی و انتظار حمایت‌های بیشتر از سوی نمایندگان، دولت و مسئولان، اظهار کرد: امیدواریم با تخصیص اعتبارات لازم و رفع مشکلات اجرایی، بتوانیم این طرح های مهم را که مربوط به ارتقای بهداشت عمومی و بهبود شرایط زیست محیطی استان گیلان است، به سرانجام برسانیم و خدمات بهتری به مردم در استان ارائه دهیم.