رئیس فدراسیون هندبال گفت: متاسفانه بحرینی‌های بدترین شرایط میزبانی را برای ما ایجاد کردند، به گونه‌ای که اتوبوس کارگران بنگلادشی را در اختیار تیم ایران گذاشتند.

به گزارش خبرنگار ورزشی ندای گیلان به نقل از خبرگزاری فارس، تیم ملی هندبال ایران نتوانست جواز حضور در رقابت‌های جام‌جهانی 2017 فرانسه را کسب کند و البته پیش از آن هم نتوانست به صورت مستقیم راهی المپیک 2016 ریو شود و باید در یک تورنمنت دیگر شانس خود را امتحان کند. هندبال ایران در چند ماه اخیر حواشی زیادی به خود دید که البته برای جلوگیری از انتشار حواشی در رسانه‌ها هم راهکارهای جالب توجهی ارائه شد. شاید بهترین مسئولی که بتواند در خصوص حواشی هندبال سخن بگوید رئیس این فدراسیون باشد. به همین دلیل خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس به سراغ سید ابوالحسن مهدوی رفت تا سخنان وی را درمورد اتفاقات اخیر هندبال منتشر کند.

متن مصاحبه خبرگزاری فارس با مهدوی را در زیر می‌خوانید:

فارس: مسابقات چطور بود؟ چرا چند ماه قبل در رقابت‌های انتخابی المپیک نایب قهرمان و پس از آن در مسابقات انتخابی جام‌جهانی پنجم شدیم؟

چند موضوع وجود داشت که شرایط اینگونه شد. در مسابقات انتخابی المپیک برای نخستین بار به دور دوم راه پیدا کردیم که مهمترین دلیل حضور تمام بازیکنان و کادر فنی قدرتمند بود. من هم چندین جلسه با بازیکنان حرف زدم و در سفرها هم همراه تیم بودم به گونه‌ای که رسانه‌ها لقب مارکوپولو به من دادند، اما ای کاش آنها هم مانند سفرهایی که من رفتم بروند و 13 روز در یک اتاق بمانند و تنها برای برگزاری چند جلسه بیرون بیایند. در قطر تیم هماهنگ و منسجمی داشتیم و توانستیم نایب قهرمان شویم. پیش از مسابقات تقریباً مشخص بود که میزبان یعنی قطر قهرمان خواهد شد و هدف ما این بود مقابل آنها با تمام قوا حاضر شویم.

فارس: چرا در رقابت‌های انتخابی جام‌جهانی به میزبانی بحرین سه پله سقوط نسبت به بازی‌های قطر داشتیم؟

در بحرین شرایط کاملاً فرق می‌کرد؛ یکی از عواملی که سه پله سقوط داشتیم مربوط به رفتارهای فدراسیون بحرین در مقابل ایران بود. همچنین در شروع مسابقات هم 5 بازیکن اصلی تیم ملی را در اختیار نداشتیم. با وجود اینکه تیم ملی تدارکات خیلی خوبی داشت روانه مسابقات شد. از بحرینی‌های بابت دو موضوع شکایت خواهیم کرد؛ اول اینکه ویزای بازیکنان ما را به موقع صادر نکردند و دوم اینکه به اشتباه اعلام کردند که تیم پنجم هم می‌تواند به مسابقات جام‌جهانی 2017 فرانسه برود.

فارس: چرا 5 بازیکن را در اختیار نداشتید؟

حیدرپور و نوروزی مصدوم بودند. کومایش‌نژاد گفته بود چون عرفان زیاد از من استفاده نمی‌کند برای تیم ملی بازی نمی‌کنم. بیش از 20 بار تلاش کردیم که با وی صحبت کنیم، اما موفق نشدیم و صحبت‌هایش را در رسانه‌ها خواندیم. ما با پدر کومایش‌نژاد حرف زدیم و گفتیم که بازیکن حق ندارد درمورد سرمربی حرف بزند. من از حق خدم به عنوان رئیس فدراسیون گذشتم و کمیته فنی را مسئول انتخاب سرمربی گذاشته‌ام و معتقدم اگر حتی سرایدار سالن هم سرمربی شود بازیکن باید گوش به فرمان باشد. با الله‌کرم استکی هم حرف زدم و گفتم که در اردوهای آلمان و لهستان باید کنار تیم باشد، اما متاسفانه به هر دلیلی این اتفاق رخ نداد. به الله‌کرم گفتم که اشتباه نکنید و به تیم ملی خود کمک کنید، اما با این حال و در شرایطی که استکی در ایران بود خود را به تیم ملی معرفی نکرد و به این ترتیب هیچ بهانه‌ای از طرف فدراسیون برای وی وجود ندارد. درمورد سجاد استکی هم باید بگویم که به مدت 20 روز هرچه تلاش کردیم نتوانستیم با وی ارتباط بگیریم و بردارش در مقاطع مختلف اعلام کرد که سجاد در قطر، فرانسه و اصفهان است! به هر حال تنها یک روز مانده به اعزام تیم سجاد استکی نامه‌ای به فدراسیون داد که به دلیل مشکلات خانوادگی نمی‌توانم تیم ملی را همراهی کنم.

اگر سرمربی از خودم هم بخواهد که بازی کنم این کار را انجام خواهم داد، چراکه حتماً به صلاح است! من خواسته بازیکنان درمورد سجاد را بررسی کردم و صلاح مملکت دیدم که از حرف خودم بگذرم تا تیم ملی موفق باشد. خوشحالم که گذشت کردم و حاضرم برای موفقیت تیم ملی کشورم حاضرم جانم را هم بدهم.

 

فارس: چرا سجاد استکی در وسط مسابقات به تیم ملی اضافه شد؟

در جریان مسابقات پورقاسمی از ناحیه کمر آسیب دید و حیدری هم مصدوم شد. به همین دلیل بازیکنان خواستند که سجاد استکی به تیم اضافه شود تا شرایط بهتر شود. من با وجود اینکه پیش از این گفته بود بازیکنانی که به تیم ملی پشت کرده‌اند در زمان ریاست من در فدراسیون حق حضور در تیم ملی را ندارند، حرفم را با اصرار بازیکنان و موافقت سرمربی تغییر داد. بحرینی‌ها خلاف مقررات به وی ویزا ندادند؛ ساعت 6 روزی که ساعت 7 همان روز باید برابر بحرین قرار می‌گرفتیم ویزای سجاد صادر شد که کاربردی نداشت و مراتب اعتراض خود را اعلام کرد‌‌ه‌ایم. مسئولان کنفدراسیون هندبال آسیا اعلام کردند که حق با ما است و خواستند که این موضوع را به جد پیگیر باشیم. بحرین با تمام جوسازی‌هایی که داشت توانست ما را شکست دهد. برای کسب عنوان پنجم با حضور سجاد استکی مقابل کره‌جنوبی قرار گرفتیم و توانستیم حریف خود را شکست دهیم.

فارس: دو نکته در مورد بازگشت سجاد استکی با درخواست بازیکنان به تیم ملی جالب توجه است؛ اول اینکه بازیکنان در کار سرمربی و کادر فنی دخالت کرده‌اند و نکته دوم اینکه شما حرف خود را زیر پا گذاشتید. علت این اتفاقات چیست و اینکه اگر بازیکنان درخواست کنند که نفرات دیگری هم به تیم ملی دعوت شوند، آیا این اتفاق رخ خواهد داد؟

برای بازیکنانی که مشکل انضباطی دارند جایی در تیم ملی نداریم. درمورد مسائل فنی اختیار را به کادر فنی داده‌ایم. اگر سرمربی بگوید که فلان بازیکن در ترکیب باشد ما می‌پذیریم، اما در مورد مسائل انضباطی فدراسیون باید تصمیم‌گیری کند. اگر سرمربی از خودم هم بخواهد که بازی کنم این کار را انجام خواهم داد، چراکه حتماً به صلاح است! من خواسته بازیکنان درمورد سجاد را بررسی کردم و صلاح مملکت دیدم که از حرف خودم بگذرم تا تیم ملی موفق باشد. خوشحالم که گذشت کردم و حاضرم برای موفقیت تیم ملی کشورم حاضرم جانم را هم بدهم.

فارس: شما در صحبت‌های خود اعلام کردید که نتوانستید با سجاد استکی و دانیل کومایش‌نژاد ارتباط برقرار کرده و صحبت کنید، در حالی که خبرنگار فارس هر زمانی که اراده کرد توانست با این بازیکنان که در ایران هم حضور نداشتند صحبت کند؛ چطور این اتفاق رخ می‌دهد؟

چندین بار با تلفن فدراسیون و تلفن شخصی با پدر دانیل تماس گرفتیم، اما وی اعلام کرد که دانیل جوابگو نیست. درمورد سجاد استکی هم با الله‌کرم حرف زدیم که وی گفت سجاد در قطر است که بعدها متوجه شدیم که وی به قطر رفته و برگشته است و برادرش در جریان نبود. سجاد اعلام کرد که مشکلات خانوادگی دارد و ما زمانی که متوجه شدیم گفتیم که حاضریم به وی کمک کنیم.

فارس: درمورد الله‌کرم استکی در صحبت‌های خود گفتید که خودش اعلام کرده نمی‌خواهد در شرایط کنونی برای تیم ملی بازی کند، اما پیش از این شما و برخی دیگر از مسئولان فدراسیون گفتند که بندی در قرارداد این بازیکن وجود دارد که اجازه حضور در تیم ملی به وی داده نمی‌شود؛ حال واقعیت کدام است؟

نمی‌دانم؛ الله‌کرم به من نگفت که نمی‌آیم، بلکه از وی خواستم به اردوی لهستان بیاید و در غیر اینصورت جایی در تیم ملی نخواهد داشت و تاکید کردم که اشتباه نکند؛ البته الله‌کرم هم در جواب حرف من اشاره‌ای به حضور یا عدم حضورش نکرد و خداحافظی کرد. چند روز پیش از مسابقات هم الله‌کرم با من تماس گرفت و خواست شرایطی فراهم کند تا وی بتواند در مسابقات قهرمانی آسیا و انتخابی جام‌جهانی حضور داشته باشد و بتواند مقابل عربستان بازی کند، اما دیر شده بود.

فارس: آیا خودتان از عملکرد تیم ملی در مسابقات قهرمانی آسیا و انتخابی جام‌جهانی راضی بودید؟

ما تیم اصلی خود را در اختیار نداشتیم. جایگاه تیم ملی واقعی ما پنجمی آسیا نیست، بلکه همان جایگاهی است که در قطر (نایب قهرمانی آسیا) کسب کردیم. بازیکنان در حد خود تلاش کردند، چراکه تیم ملی کشورشان بوده. از تلاش بازیکنان راضی هستم، اما از نتایجی که کسب شد قطعاً ناراضی هستم. ضمن اینکه قطعاً کومایش‌نژاد و الله‌کرم استکی تا زمانی که من رئیس فدراسیون باشم جایی در تیم ملی نخواهند داشت و بهتر است دعا کنند که من زودتر از فدراسیون بروم تا بتوانند به تیم ملی بازگردند.

فارس: اگر بازیکنان درخواست کنند که الله استکی و کومایش نژاد به ترکیب بازگردند چه پاسخی خواهید داد؟

حتماً جوابم منفی خواهد بود.

فارس: پس چطور درخصوص سجاد استکی پذیرفتید که وی به تیم ملی بازگردد؟

حتماً صلاح مملکت و تیم ملی این بود که از حرف خودم بگذرم و این کار را کردم.

فارس: از عملکرد عرفان اسماعیلاگیچ، سرمربی تیم ملی راضی هستید و آیا وی به کارش در ایران ادامه خواهد داد؟

وی مربی بسیار با کلاس و توانمندی است، اما نتوانست روابط خوبی با بازیکنان ایجاد کند. عمدتاً بازیکنان از وی رضایت نداشتند، اما تا پایان مسابقات مرحله دوم انتخابی المپیک حتماً سرمربی ایران خواهد بود و بعد از آن هم کمیته فنی تصمیم‌گیری خواهد کرد. خودم هم احترام می گذارم به نظر کادر فنی و هر تصمیمی بگیرند می‌پذیرم.

من اگر در وظیفه‌ام کوتاهی کرده بودم حتماً مسئولیت ناکامی را می‌پذیرفتم، اما نهایت تلاش را برای پشتیبانی از تیم ملی انجام داده‌ایم و حالا می‌گویم خواست خدا بود که چند بازیکن مصدوم داشته باشیم و چند بازیکن هم حاضر نشوند به تیم ملی کشور خود کمک کنند.

فارس: میزبانی بحرینی‌های چگونه بود؟

نباید فراموش کنیم که بحرینی‌ها هر کاری توانستند علیه ایران کردند. حتی روز بازی با ایران اتوبوس ایران را تغییر دادند و اتوبوسی که برای کارگران بنگلادشی بود را در اختیار ایران قرار دادند. من خودم در سالن بودم و متوجه این موضوع نشدم وگرنه اجازه نمی‌دادم بازیکنان سوار آن شوند. در ادامه هم تیم ما را از خیابانی پر ترافیک رد کردند تا در دیرترین زمان ممکن به سالن برسیم. در مجموع هر کاری از دست‌شان بر‌آمد کردند و در نهایت هم به هدف خود رسیدند. در مورد ویزا هم که بسیار ما را اذیت کردند. برخی مواقع ایرانی‌ها را به سالن راه نمی‌دادند و در روزهای اول پرچم مقدس‌مان را از راهرو برداشتند. زمانی که سرود ملی ایران نواخته می‌شد چند ردیف اول سر جای خود می‌نشستند و در مجموع هر کاری دلشان می‌خواست کردند.

فارس: در صحبت‌های خود میزبانی، غیبت برخی بازیکنان و حتی کادر فنی را مقصر سقوط ایران دانستید؛ آیا در این بین مدیریت هم جایگاهی دارد یا خیر؟

5 بازیکن ما غایب بودند و یک واقعیت است. من اگر در وظیفه‌ام کوتاهی کرده بودم حتماً مسئولیت ناکامی را می‌پذیرفتم، اما نهایت تلاش را برای پشتیبانی از تیم ملی انجام داده‌ایم و حالا می‌گویم خواست خدا بود که چند بازیکن مصدوم داشته باشیم و چند بازیکن هم حاضر نشوند به تیم ملی کشور خود کمک کنند.

فارس: چرا تیم ملی بی‌سروصدا از مسابقات بحرین به تهران بازگشت؟

باید سر و صدا کنیم؟ من چند ساعت زودتر از سایر بازیکنان آمدم، چراکه باید در جلسه‌ای حضور پیدا می‌کردم. دفعه بعد پر سر و صدا می‌آییم! توقعی هم نداشتیم که مسئولان به استقبال تیم ملی بیایند، البته همان زمانی که در آسیا دوم هم شدیم توقعی نداشتیم.

فارس: چند سفر همراه تیم ملی بودید؟

تا مهر ماه هیچ سفری با تیم ملی نرفتم. سجادی، معاون وزیر به من نامه‌ای نوشت که در برخی سفرها حتماً همراه تیم بروید و من هم به عنوان نماینده وزارت ورزش و با هماهنگی مسئولان حراست وزارتخانه در سفر بحرین تیم ملی را همراهی کردم. سه روز هم به کرواسی رفتم تا از اردو بازدید کنم و در لهستان هم برای بستن قرارداد بسیار مهم با مسئولان این کشور، تیم ملی را همراهی کردم. حضور در کنار تیم ملی فراتر از همراهی تیم ملی بود، چراکه من نماینده وزارت ورزش هم بودم و اگر نبودم قطعاً نماینده دیگری اعزام می‌شد. کارهای مهمی برای آینده هندبال انجام دادیم که از جمله آن عقد قرارداد با مسئولان لهستان و آلمان بود؛ تمام این‌ها سفر هفت روزه‌ای بود که زود برگشتیم.

فارس: در قطر هم تیم ملی را از ابتدا همراهی کردید.

انشالله این سفرها قسمت شما بشود. از سالن به اتاق و از اتاق به سالن بروید یا اینکه در جلسات حضور داشته باشید. به هر حال امیدوارم این سفرها قسمت رسانه‌ها هم بشود. در تمام سفرها نماینده وزارت ورزش بودم و گاهاً کارهای مهمتری هم انجام داده‌ام.

فارس: تکلیف سهمیه آسیا برای جام‌جهانی 2017 فرانسه قطعی شد؟

ما با یک وکیل ورزشی مشورت حقوقی کردیم، چراکه خودمان چیزی در این خصوص نمی‌دانیم. با توکلی، رئیس کمیته داوران آسیا هم صحبت کردم و برخی کارها را به وی سپردم تا انجام دهد. حتی موضوع شکایت به دادگاه لاهه هم مطرح است و آن را پیگیری خواهیم کرد.

فارس: دقیقاً از چه کسی یا چه نهادی می‌خواهید شکایت کنید؟

از فدراسیون جهانی شکایت خواهیم کرد و آنها هم باید از کنفدراسیون هندبال آسیا جواب بخواهند، اما واقعاً هنوز هم چیزی مشخص نیست. بسیار امیدوارم که ایران این سهمیه را بگیرد.

ویزای پدر و مادر علیرضا موسوی هم ربطی به آن 28 بازیکن نداشت، اما هزینه حضور آنها را به تشخیص خودم از فدراسیون گرفتم. اگر مراجع قانونی کارم را غیر مجاز بدانند حتماً خودم پاسخگو خواهم بود.

 

فارس: آیا پدر و مادر سید علیرضا موسوی، لژیونر هندبال ایران را فدارسیون به بحرین اعزام کرده است؟

بله؛ این خبر 100درصد درست است. وی چند سال خانواده خود را ندیده بود و من به او قول دادم که برای آنها ویزا بگیرم و با هزینه فدراسیون پدر و مادرش را به بحرین بفرستم تا بتوانند فرزند خود را ببینند. این کار را فقط برای اینکه بتوانیم از حضور علیرضا موسوی در ترکیب تیم ملی استفاده کنیم انجام دادم و به نوعی خواستم خیال این بازیکن را راحت کنم. این هزینه را لازم دانستم برای تیم ملی انجام دهم.

فارس: آیا ویزای آنها از سهمیه بازیکنان بوده است؟

خیر؛ اینگونه نیست. طبق قانون ما باید یک ماه قبل از مسابقات نام 28 بازیکن را معرفی می‌کردیم و کشور میزبان هم بلافاصله ویزای آن 28 بازیکن را صادر کند؛ در این بین اسامی کادر فنی هم وجود نداشت. کشور میزبان کمی ما را اذیت کرد و در نهایت نزدیک مسابقات ویزای بازیکنان صادر شد. ویزای پدر و مادر علیرضا موسوی هم ربطی به آن 28 بازیکن نداشت، اما هزینه حضور آنها را به تشخیص خودم از فدراسیون گرفتم. اگر مراجع قانونی کارم را غیر مجاز بدانند حتماً خودم پاسخگو خواهم بود.

فارس: گفته می‌شود برای برگزاری مسابقات جام نهاد ریاست جمهوری حدود 3 میلیارد هزینه شده است؛ آیا این موضوع صحت دارد؟

صورتجلسه‌ای داشتیم و هرکسی بخواهد می‌توانم این صورتجلسه را به وی نشان بدهم. موسسه ثامن‌الحجج متعهد شد و میرعلی امضا کرد که هزینه‌های جام نهاد ریاست جمهوری را پرداخت کند و عین جمله وی هم این است که من می‌خواهم افتخار میزبانی زائران امام رضا (ع) را داشته باشم. با عنایت به این صورتجلسه اقداماتی انجام دادیم و با مدیریت منابع دولتی از نظر نیروی انسانی آغاز کردیم. فاکتورهایی که تنظیم شده است مبلغی بالغ بر یک میلیارد و هشتصد و بیست میلیون تومان است که موسسه ثامن تاکنون 540 میلیون تومان از این رفم را پرداخت کرده و سایر مبلغ باقی مانده است. پس از آن هم نتوانستیم با میرعلی صحبت کنیم و شنیدم که مشکلاتی برای موسسه ثامن ایجاد شده است. به قول معروف بدخرحی روی دست‌مان مانده است! امیدوارم که این مشکلات هم حل شود تا بتوانیم بدهی‌های خود را پرداخت کنیم.

انتهای پیام/ک

http://fna.ir/MTEWXZ