سالاری با استقبال از پیشنهاد ایجاد کمربندی دور تالاب انزلی افزود: در صورت ایجاد کمربندی بر دور تالاب انزلی ، علاوه بر اتصال روستاهای ساحلی به یکدیگر ، هم دسترسی گردشگر و نظارت بر تالاب تسهیل می شود
مصطفی سالاری در نشست تلفیقی کمیته احیای تالاب و کمیته گردشگری دریایی که با حضور 2تن از نمایندگان مجلس در استان، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری، فرمانداران شهرستان های حاشیه تالاب انزلی و سایر مدیران استانی برگزار شد، اظهار کرد: نباید منتظر باشیم که همه مشکلات با تخصیص کامل اعتبارات و منابع مالی رفع شود و باید مشکلات تالاب انزلی و رودخانه های زرجوب گوهر رود، به تدریج اصلاح و در نهایت احیا شود.
وی با ارزشمند دانستن فعالیت های اجتماعی در راستای فرهنگ سازی، افزود: در آغاز طرح بوم گردی نیز شاهد بودیم که برخی روستاها در برابر اجرای این طرح حتی مقاومت می کردند اما امروز، مردم خودشان پیشگام هستند و این امر بیانگر آن است که در صورت معرفی درست این قبیل کارها به مردم نتیجه خوبی حاصل می شود.
استاندار گیلان تاکید کرد: در برخی موارد که نیاز باشد زیرساخت ها از سوی دولت فراهم شده و مردم می توانند با دریافت تسهیلات بانکی و ساخت سازه های گردشگری با حفظ موازین زیست محیطی فعالیت خود را آغاز کنند و ما نیز از فعالیت هایی که منع زیست محیطی نداشته باشد، استقبال و حمایت می کنیم.
سالاری با اشاره به تخصیص 70 میلیارد ریال اعتبار برای احیای تالاب و توسعه گردشگری در استان تصریح کرد: قایق های برقی ، موتوری و اقامتگاه ها، رستوران های شناور و سایر موارد از جمله فرصت هایی است که می تواند برای حاشیه نشینان تالاب انزلی درآمد زا باشد و یقینا اگر مردم در هربخشی ذینفع شوند، خودشان جلوی تعرضات را می گیرند.
وی با بیان اینکه در طرح های مرتبط با گردشگری دریایی باید فعالیت های طبیعت گرایانه مورد توجه باشد، گفت: باید مصالح بکار رفته در سازه های گردشگری دریایی کاملا طبیعت گرا باشد و سازه های ناهمگن و غیر مرتبط با تالاب و زیست محیطی ایجاد نشود چرا که مردم نیز آن را نمی پسندند.
استاندار گیلان با تاکید براینکه محیط زیست از دغدغه های امروزی مردم است خاطر نشان کرد: پیگیری های لازم در خصوص اصلاح محدوده اراضی تالاب انزلی و تطبیق آن با کنوانسیون رامسر انجام شود.
سالاری با استقبال از پیشنهاد ایجاد کمربندی دور تالاب انزلی افزود: در صورت ایجاد کمربندی بر دور تالاب انزلی ، علاوه بر اتصال روستاهای ساحلی به یکدیگر ، هم دسترسی گردشگر و نظارت بر تالاب تسهیل می شود و در صورتی که اینگونه موارد با تعریف درست حقوقی برای استفاده مردم مهیا نشود، با پدیده تالاب خواری مواجه می شویم.
وی با اشاره به اینکه بر اساس پیش بینی سازمان هواشناسی، آب دریای خزر تا چند دهه پیشروی ندارد، تاکید کرد: در صورت واگذاری مالکیت زمین های حاشیه تالاب به مردم به صورت فصلی از سوی دولت، از بسیاری از تصرفات جلوگیری می شود.
استاندار گیلان تاکید کرد: در راستای ایجاد رضایتمندی مردم از استقرار در کنار تالاب، تفکیک اراضی و احراز مالکیت ها با کمک مشاوران انجام شود. دکتر سالاری با اشاره به اینکه در توزیع اعتبارات میزان و نوع عملکرد افراد و دستگاه ها ملاک است تصریح کرد: هر کسی که برای ارائه خدمات به مردم و توسعه پایدار با ایجاد فضاهای گردشگری در نقاط ساحلی و مستعد استان پیشگام شود، مورد حمایت قرار می گیرد اما باید درآمد زایی و جذب گردشگر در آن کارها لحاظ شود.
وی با تاکید بر لزوم تسهیل کارهای مردم برای تشویق و ترغیب آنان تصریح کرد: نباید در پیرامون تالاب و آب بندان های روستاها و نقاطی که شرایط خوبی برای درآمد زایی دارند، افرادی بیکار داشته باشیم.
استاندار گیلان با تاکید بر لزوم تسریع در ایجاد شناگاه ها با جذب اعتبارات لازم گفت: در ستاد ساماندهی سواحل با شناسایی بناهایی که بدون مجوز و به صورت ناهمگن ساخته شده ، می توان با اعطای تسهیلات به مردم آنها را ترغیب کرد که سازه های خود را به شکل بهتری درآورند و از این راه این سازه ها را نیز ساماندهی کرد.
دکتر سالاری با تاکید براینکه مردم باید بدون دغدغه و استرس در چارچوب قانون کشور درامد کسب کنند افزود: آمادگی آن وجود دارد که در صورت معرفی طرح از سوی منطقه ازاد انزلی برای کارهای معیشت زا و فعالیت هایی که با محیط زیست منافاتی نداشته باشد، حمایت شود.
Thursday, 28 November , 2024