کنایه جهانگیری به نجفی: همه مدیران تحت فشار هستند بخشی از اتفاقات اخیر بازار ارز، سیاسی است | با اعتماد مردم، کسی دنبال خرید ارز نخواهد بود به گزارش ندای گیلان به نقل از خبرگزاری ها، اسحاق جهانگیری (معاون اول رئیسجمهور) در جلسه شورایعالی استانها با اشاره به مشکلات ارزی کشور گفت: آیا فکر میکنید […]
کنایه جهانگیری به نجفی: همه مدیران تحت فشار هستند
بخشی از اتفاقات اخیر بازار ارز، سیاسی است | با اعتماد مردم، کسی دنبال خرید ارز نخواهد بود
به گزارش ندای گیلان به نقل از خبرگزاری ها، اسحاق جهانگیری (معاون اول رئیسجمهور) در جلسه شورایعالی استانها با اشاره به مشکلات ارزی کشور گفت: آیا فکر میکنید مشکلات و مسائل ارزی همه ریشه اقتصادی دارد؟ ما در سال ۹۶ نزدیک به ۹۴ میلیارد تومان به خاطر صادرات وارد داشتیم و حداکثر نیاز ما برای واردات ۵۴ میلیارد تومان است. از سوی دیگر خدمات هم بین ۲۵ تا ۳۵ میلیارد دلار هزینه میبرد. در نتیجه بین ۱۸ تا بیست میلیارد دلار درآمد اضافه داریم که باید به ذخایر ارزی اضافه شود.
وی ادامه داد: باتوجه به این آمار باید بگوییم که بخشی از اتفاقات در زمینه ارز سیاسی است، نه اینکه کسی مداخله کرده تا قیمت افزایش یابد بلکه به این معنا که برخی مردم را نگران آینده کرده و همین باعث میشود مردم حس کنند برای اطمینان باید ارز خریده و برای اطمینان در خانه نگه دارند. همین نگرانی در مردم باعث شده با خرید ارز در خارج از کشور ملک خریداری کنند درحالی که فقط با اجازه آن کشور میتوانند وارد ملک خود شوند. اما همین امر برایشان اطمینان ایجاد میکند. مسئله ارزی کشور راهکار سادهای دارد و آن افزایش اعتماد عمومی است، با افزایش اعتماد مردم دیگر کسی به فکر خرید ارز نمیافتد.
اهم اظهارات جهانگیری را در ادامه بخوانید:
* برخی قدرتهای بزرگ و کشورهای منطقه متحد شدهاند که به ایران آسیب برسانند. در برخی کشورهای غربی برای آسیب به ایران اتاق فکر ایجاد شده است، شرایط کشور بسیار حساس است. یک لحظه تصمیم و فکر اشتباه سرنوشت مردم را تغییر خواهد داد، به همین دلیل نیازمند تفاهم، انسجام و همبستگی هستیم.
* ولیعهد جوان آل سعود در همه جای دنیا میچرخد و علیه ایران فضاسازی میکند. البته آنها کوچکتر از این هستند که کاری انجام دهند. امروز برجی جریانات تندرو در امریکا و غرب به همراه منافقین و برخی کشورهای منطقه میخواهند به ما آسیب برسانند.
* کشور با چالشهای جدی روبهروست و با نقطه مطلوب فاصله داریم، حق مردم ایران است که یک کشور توسعه یافته داشته باشند اما در داخل کشور در زمینه مسائل سیاسی اختلافی وجود دارد و یک عده نان خود را در این میبینند که این اختلافات باقی بماند.
* پس از انتخابات و پس از توافقات ژنو شاهد بودیم که قیمت ارز کمی پایین آمد و با افزایش اطمینان، مردم به این نتیجه رسیدند که دیگر نیازی به نگهداری ارز ندارند. من از شش ماه گذشته مدام در محافل مختلف میگویم اگر دلسوز مردم، جامعه، جمهوری اسلامی و انقلاب هستید با هم گفتوگو کرده و امید مردم به جامعه را افزایش دهید با گفتوگو میتوان بخش عمدهای از چالشها را از فهرست مشکلات کشور حذف کرد و این امر نیاز به گفتوگو دارد.
* نباید به فهرست چالشهای کشور که در حال حاضر آب، صندوقهای بازنشستگی و بیکاری در صدر آن هستند، مشکل جدیدی اضافه شود و با افزایش امید و سرمایه اجتماعی میتوانیم به راحتی این فهرست را کاهش دهیم.
* اگر نجفی نمیخواست استعفا دهد هیچکس نمیتوانست او را وادار به استعفا کند. برخی میگویند نجفی به علت فشارها استعفا داد اما همه مدیران تحت فشار هستند. نجفی به واقع خودش از سمت شهرداری کنارهگیری کرد و علت آن کسالت و بیماری جدیدش بود.از شورای شهر تهران درخواست میکنم سریعتر برای تهران، شهردار انتخاب کنند. شهردار قوی که دولت بتواند از او حمایت کرده و با او همکاری کند.
*{درخصوص سپنتا نیکنام (منتخب شورای شهر یزد) که مانع از حضور او در جلسات شورا شدهاند}: موضع دولت در قبال پرونده سپتنا نیکنام روشن است و کسی حق ندارد به رای مردم یزد بیاحترامی کند.
*وقتی آقای خاتمی تصمیم گرفت انتخابات شورا را برگزار کند برخی گفتند چرا اختیار دولت را کاهش داده و به نهادی میدهید که دولت روی آنها نظارت ندارد اما تاسیس شوراها یکی از ارکان مجموعه قانون اساسی بود که باید اجرا میشد و برگزاری انتخابات شوراها و تاسیس آنها برکات بسیار زیادی داشت که بیتردید این برکات بیشتر هم خواهد شد.
*بسیاری از مشکلاتی که در کشور همچنان باقی است به علت گفتوگو نکردن و ترس از گفتوگو است و با گفتوگوی میان مسئولان میتوان بسیاری از مشکلات باقیمانده را حل کرد. شورا تکیهگاه مردم است و باعث میشود مردم حس کنند در مدیریت نقش دارند. وقتی که شورا موفق باشد مردم، نظام و دولت خوشحال خواهند بود و همین امر اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی را افزایش میدهد.
* امروز کشور نیازمند اعتماد و سرمایه اجتماعی است،موفقیت شورا به معنای موفقیت دولت، نظام و مردم است و در همین راستا تلاش میکنیم شوراها با موفقیت کار خود را انجام دهند چراکه با افزایش اعتماد افق جدیدی به روی مردم باز شده و امید به آینده افزایش مییابد.
*موفقیت همه نظامهای سیاسی ارتباط مستقیمی با سرمایه اجتماعی دارد. در حال حاضر درست است که کشور با مسائل عدیدهای روبروست اما ظرفیتها فراوان بوده و داشتن امید به آینده راز و رمز برای پیشبرد اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی است. باید همه نهادها و ارگانها باهم متحد شده و به این ترتیب میتوانیم از مسائل عبور کنیم.
27214
Saturday, 23 November , 2024