به گزارش ندای گیلان،بهنظر میرسد ماه عسل توافق هستهای میان آمریکا و کره شمالی در سنگاپور بسیار زودتر از آن چه تصور میشد رو به پایان است و همانطور که بسیاری از کارشناسان درباره توافق میان ترامپ و اون ابراز تردید کرده بودند، اکنون نشانههای اختلاف هر روز بیش از گذشته خود را نشان میدهد.پس از توافقی که ترامپ بیش از هرکسی به آن میبالید، پمپئو، وزیر خارجه آمریکا برای گفت وگو درباره جزئیات اجرای توافق وارد پیونگیانگ شد. مذاکره میان دو طرف در فضایی بسته دنبال شد و جزئیاتی از محور گفت وگوهای طرفین منتشر نشد اما جرقه درگیری میان طرفین زمانی روشن شد که پمپئو پس از ترک پیونگیانگ با پیچیده خواندن موضوع مذاکرات از پیشرفت در تمام جنبههای کلیدی و سازنده بودن مذاکرات خبر داده بود. موضوع زمانی جالب شد که کره شمالی در واکنش به این صحبت ها موضع کاملاً متفاوتی اتخاذ کرد و این رویکرد را «گانگسترگونه» خواند که شدید ترین واژه به کارگرفته شده از سوی کره شمالی بعد از دیدار رهبران دو کشور در سنگاپور توصیف شده است. در بیانیه وزارت خارجه کره شمالی تأکید شد: کره شمالی تاکنون با درخواست های یک جانبه آمریکا، اقدامات برگشتناپذیری در نابودی سایت آزمایش هستهای زیرزمینی انجام داده درحالی که آمریکا تنها رزمایشهای مشترک نظامی با کره شمالی را به تعویق انداخته است.این اظهارنظر وزارت خارجه کره شمالی درحالی منتشر شده که نیویورک تایمز در بخشی از گزارش خود درباره مذاکرات آمریکا و کره شمالی خبر داد پمپئو بهصورت خصوصی گفته که شک دارد رهبر کره شمالی تسلیحات هستهای خود را برچیند. در روزهای اخیر نیزاین تردیدها با گزارش نهادهای اطلاعاتی آمریکا مبنی بر این که کره شمالی نهتنها درحال برچیدن تسلیحات هستهای نیست بلکه مشغول توسعه آن هاست، تقویت شده است.اگرچه در بیانیه وزارت خارجه کره شمالی به آن چه که درخواستهای یکجانبه آمریکا مطرح شده اشاره نشده است اما تجربه مذاکرات واشنگتن با کشورهای مختلف از جمله کره شمالی نشان میدهد که مقامات آمریکا همواره تلاش کردهاند با تحمیل خواستههای خود به طرف مقابل برنامه و سیاستهای خود را به پیش ببرند.
یکی از مهم ترین علل شکست و ناکامی قراردادها و پیمانهای آمریکا به خصوص با کرهشمالی در سالهای 1994 و 2006 نیز همین موضوع بوده است. این در حالی است که از دیدگاه کره شمالی مفاد توافقنامه دیدار اخیر سران این کشور و آمریکا در سنگاپور کاملا مشخص است اما آمریکا با طرح مسائلی همچون حقوق بشر، عدم لغو تحریمهای کره شمالی پیش از خلع سلاح کامل هستهای و تاکید بر جمع آوری تجهیزات هستهای کرهشمالی و تایید بازگشتناپذیر بودن آن درتلاش است خواستههای خود را بدون دادن هر گونه امتیازی به پیونگیانگ به آن تحمیل کند.نگاهی به عملکرد دولتهای گذشته آمریکا در اجرای پیمانهایی که خود امضا کرده است نشان میدهد که به هیچ یک ازعهدنامههای خود در قبال کشورها پایبند نبوده و دونالد ترامپ نیز با خارج کردن این کشوراز پیمانهای بینالمللی مانند برجام، خود را فردی غیرمتعهد و غیرقابل پیش بینی معرفی کرده است.بنابراین طرح درخواستهای بیشتر از آن چه که در مذاکرات ترامپ و اون امضا شده است از زیادهخواهیهای آمریکا درقبال کرهشمالی حکایت دارد تا به گونهای به انتقادهای گسترده از آن چه توافق تحقیرآمیز ترامپ در دیدار با رهبر کرهشمالی تلقی میشود، پاسخ دهد.
وضعیتی که در صورت مقاومت کرهشمالی میتواند شرایط شبه جزیره کره را به پیش از دیدار آنان در سنگاپور بازگرداند.هرچند، انتقاد کرهشمالی از طرح درخواستهای جدید آمریکا از پیونگیانگ موضوع تازهای نیست و کرهشمالی چندین بار در مذاکرات قبلی نیز آن را تجربه کرده است که مهم ترین آن درخواست آمریکا برای اعزام کارشناسان هستهای خود به کرهشمالی برای راستیآزمایی برنامههای هستهای این کشور بود که پیونگیانگ آن را رد کرد و به شکست توافقهای گذشته منجر شد.با وجود این، واقعیت این است که آتش جنگ لفظی در حالی دوباره میان پیونگ یانگ و واشنگتن شعله ور شده است که ترامپ روی موفقیت سیاست های خود در قبال کره شمالی و واداشتن این کشور به خلع سلاح اتمی حساب ویژه ای باز کرده است. وی در توئیت های مکرر، خود را قهرمان خلع سلاح اتمی کره شمالی و نجات بشریت از مواجهه با جنگ اتمی در شرق آسیا معرفی کرده است. رفع خطر برخورد نظامی با کره شمالی دارای سلاح اتمی برای دونالد ترامپ و جمهوری خواهان که در آستانه برگزاری انتخابات میان دوره ای کنگره هستند، برگ برنده ای در برابر دموکرات ها خواهد بود. اما اگر پروژه خلع سلاح اتمی کره شمالی و آشتی میان واشنگتن و پیونگ یانگ به شکست بینجامد، علاوه بر لطمه شدید حیثیتی به شخص رئیس جمهوری آمریکا، چه بسا جمهوری خواهان در انتخابات ماه نوامبر متحمل شکست سنگینی شوند و کنگره را به حزب رقیب واگذار کنند. به همین دلیل نیز ترامپ با وجود فاصله عمیق میان مواضع دو طرف، همچنان خوشبینانه از روند خلع سلاح اتمی کره شمالی سخن به میان می آورد؛ موضوعی که از دید سناتور کونز دور نمانده است:«نگرانی من این است که نشست سنگاپور در ماه گذشته چیزی بیش از یک نمایش تلویزیونی که در آن طرفین با یکدیگر دست دادند، نبوده باشد.
روابط کره شمالی و آمریکا؛شوی تلویزیونی یا دستاورد بزرگ؟
پرینتآتش جنگ لفظی در حالی دوباره میان پیونگ یانگ و واشنگتن شعله ور شده است که ترامپ روی موفقیت سیاست های خود در قبال کره شمالی و واداشتن این کشور به خلع سلاح اتمی حساب ویژه ای باز کرده است
http://www.nedayegilan.ir/?p=92226
برچسب ها
نوشته های مشابه
ثبت دیدگاه
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
Saturday, 23 November , 2024