در برنامه افق رادیو قرآن موضوعاتی مانند ضرورت اعلام سازوکار انتخاب نمایندگان ایران در مسابقات خارجی، اعطای آیین‌نامه مسابقات خارجی قبل از دوره ارزیابی و اعزام قاری براساس توانایی‌اش مطابق با آیین‌نامه کشور مقصد مطرح شد.

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی رادیو قرآن، برنامه «افق» رادیو قرآن روزگذشته، 10 بهمن‌ماه با حضور محمدتقی میرزاجانی، دبیر کمیته اعزام و دعوت از قاریان قرآن کریم، احمد ابوالقاسمی، قاری بین‌المللی و محمدرضا پورمعین، مجری‌، کارشناس برنامه به موضوع نحوه انتخاب و اعزام قاریان و حافظان به مسابقات بین‌المللی قرآن پرداخت.

محمدتقی میرزاجانی، رئیس حوزه ارتباطات شورای عالی قرآن در برنامه افق اظهار کرد: با توجه به برگزاری سی‌وهشتمین دوره مسابقات سراسری قرآن در کرمانشاه که برای نخستین‌بار با تغییراتی همراه بود، دوره انتخاب و ارزیابی قاریان و حافظان حائز رتبه در این مسابقات طی روزهای 14 و 15 بهمن‌ماه در تهران برگزار می‌شود که پس از برگزاری این دوره، قاریان و حافظان برای اعزام به مسابقات بین‌المللی قرآن انتخاب و آماده می‌شوند.

وی افزود: هرسال با توجه به شرایط مختلف و تعداد دعوت‌نامه‌هایی که از کشورهای مختلف دریافت می‌کنیم آمار اعزام به مسابقات بین‌المللی قرآن دیگر کشورها متفاوت است، به عنوان مثال هرسال حدود پنج دعوتنامه در بخش قرائت و حدود 10 دعوت‌نامه نیز در بخش حفظ به دست ما می‌رسد که البته با توجه به شرایط سیاسی، تعداد این دعوت‌نامه‌ها کم و زیاد می‌شود.

میرزاجانی عنوان کرد: تدبیر کمیته اعزام و دعوت از قاریان در سال‌های گذشته به این نحو بود که بعد از برگزاری مسابقات، یک دوره آموزشی کوتاه مدت با حضور برگزیدگان مسابقات کشوری برگزار می‌‌کردیم و در این دوره‌ها، توانمندی قاریان و حافظان کمی دقیق‌تر شناسایی و ارزیابی می‌شد و اطلاعاتی از مسابقات بین‌المللی کشورهای مختلف هم اضافه می‌شد. ما در دوره‌های قبلی، عملاً وارد این عرصه نمی‌شدیم و نتایج این دوره بر انتخاب نماینده ایران در مسابقات ایران و مالزی تأثیر نداشت، بلکه به این صورت بود که نفر اول مسابقات کشوری به مسابقات ایران و نفر دوم قرائت نیز به مالزی اعزام می‌شد اما امسال دیگر این شرایط وجود ندارد.

احمد ابوالقاسمی، قاری بین‌المللی قرآن درباره نحوه انتخاب قاریان و حافظان برای اعزام به مسابقات بین‌المللی قرآن گفت: ما نمی‌توانیم کسی که طبق آیین‌نامه ما تلاوت کرده را به مسابقات دیگری که آیین‌نامه‌شان شبیه آیین‌نامه ما نیست اعزام کنیم و کسی که شبیه آیین‌نامه مسابقات دیگر کشورها می‌خواند در مسابقات بین‌المللی قرآن ایران شرکت دهیم.

این قاری بین‌المللی قرآن ادامه داد: ممکن است یکی از شرکت‌کنندگان در مسابقات کشوری رتبه دهم را به دست آورد اما این توانایی را داشته باشد که در مسابقات قرآن مالزی، اول شود. دوره آموزشی که اواخر هفته جاری برگزار می‌شود کمک می‌کند تا سطح قاریان به خوبی ارزیابی و شخصی که همسو با آیین‌نامه مسابقات قرآن مالزی می‌خواند به مالزی برود و کسی که همسو با آیین‌نامه مسابقات قرآن ایران می‌خواند نیز در مسابقات بین‌المللی قرآن ایران شرکت کند.

ابوالقاسمی با اشاره به ضرورت حمایت از قاریان اعزامی به مسابقات خارجی گفت: ما باید یک حمایت معنوی نیز از دوستان داشته باشیم و نباید براساس نتایج مسابقات بین‌المللی قرآن به شرکت‌کنندگان خودمان امتیاز دهیم؛ چرا که ممکن است کسی 25 سال زحمت کشیده باشد اما نتواند به دلیل مسائلی که در کشورها وجود دارد رتبه برتر را به دست آورد. باید خواندن شخص را با معیارهای خودمان ارزشیابی کنیم حتی اگر دوم یا سوم شد؛ باید ببینیم آن شخص توانسته است شرایط لازم را در تلاوت خود طی کند یا نه، که اگر طی کرده بود و تلاوت خوبی از نظر ما داشت باید همان امتیازاتی که به نفر اول خودمان می‌دهیم به او هم بدهیم. وقتی حمایت از طرف ما صورت بگیرد، قاری ما نه نفَس کم می‌آورد و نه استرس دارد.

در ادامه محمدتقی میرزاجانی از تهیه آیین‌نامه مسابقات کشور‌های مختلف خبر داد و گفت: آیین‌نامه مسابقات بین‌المللی قرآن سایر کشورها از سنوات گذشته هم جمع‌آوری شده بود اما با توجه به دوره آموزشی پیش‌رو و تغییراتی که خواهیم داشت آیین‌نامه این مسابقات از سوی سازمان اوقاف در حال جمع‌آوری است و در اختیار شرکت‌کنندگانی که به مسابقات بین‌المللی اعزام می‌شوند قرار خواهد گرفت.

وی درباره نحوه برگزاری دوره آموزشی ویژه برگزیدگان مسابقات کشوری قرآن، گفت: مرحله اول این دوره 14 و 15 بهمن‌ماه شامل دوره ارزیابی و انتخاب قاریان و حافظان است و ابتدا ارزیابی‌ها با آیتم‌های پیش‌بینی شده صورت می‌گیرد و مشخص می‌شود که کدام شخص باید به کدام مسابقات اعزام شود، همچنین مرحله دوم نیز اختصاصی خواهد بود که به صورت مجزا برای افرادی که در هر مسابقات حضور خواهند داشت برگزار می‌شود و در این مرحله آموزش‌های اختصاصی ویژه مسابقات مورد نظر ارائه می‌شود و تجربیات شرکت‌کنندگان قبلی در سالهای گذشته برای این افراد نیز بیان می‌شود و همچنین آیین‌نامه مسابقات در اختیار آنها قرار می‌گیرد.

در ادامه حامد ولیزاده، رتبه ممتاز سی‌وهشتمین دوره مسابقات قرآن در بخش قرائت، میهمان تلفنی برنامه افق بود که در بخشی از سخنان خود اظهار کرد: ای کاش سازوکار اعزام به مسابقات بین‌المللی و اینکه قرار است به چه نحوی اعزام شوند قبل از مسابقات اعلام می‌شد که چند درصد مسابقات کشوری تأثیر دارد و چند درصد دوره آموزشی تأثیر دارد؟ اما در حال حاضر کلی سؤال در ذهن ما وجود دارد و اطلاع نداریم که دقیقاً چه اتفاقی می‌افتد و چه کسی به مالزی می‌رود و چه کسی در ایران شرکت می‌کند.

وی ادامه داد: ای کاش این دوره، با این سازوکار زودتر از اینها برگزار می‌شد؛ چرا که مسابقات بین‌المللی قرآن ایران و مالزی به زودی برگزار می‌شود و شرکت‌کنندگان زمان کمی در اختیار دارند، اما اگر این دوره آموزشی زودتر برگزار می‌شد فرصت برای آماده‌سازی خیلی بیشتر بود. بهتر بود آیین‌نامه تمام مسابقات بین‌المللی جهان قبل از دوره اعلام و برای ما ارسال می‌شد تا دوستان براساس آیین‌نامه‌های مختلف تلاوت می‌کردند و خود را در این دوره آموزشی نشان می‌دادند.

احمد ابوالقاسمی در ادامه صحبت‌های حامد ولیزاده، گفت: باید برگردیم به 20 سال پیش؛ در آن سال که من اعزام شدم چنین شرایطی وجود نداشت و حتی تا چند روز قبل از مسابقات نمی‌دانستم که قرار است به مالزی بروم و به یکباره گفتند باید مالزی بروی و شرایط خیلی سخت بود. اولین سال است که آقای ولی‌زاده در مسابقات کشوری ما اول شده است و نگران این است که آیا در مسابقات بین‌المللی حضور خواهد داشت یا حضور نخواهد داشت؟ ممکن است آقای ولی‌زاده حتی برای مسابقات بین‌المللی قرآن ایران انتخاب شود چرا که تجربه حضور در مسابقات مالزی را نیز دارد.

میرزاجانی در پاسخ به سؤالات و درخواست‌های ولیزاده گفت: همه اتفاقات در این دوره آموزشی مورد نظر می‌افتد و در واقع این دوره را باید ملحق به مسابقات کشوری بدانیم. در این دوره، نسبتی از امتیازات مرحله کشوری تأثیر داده نمی‌شود و نکته دیگر درخصوص فرصت این دوره است که با تدبیر مرکز امور قرآنی، زمان‌بندی مسابقات تغییر می‌کند و به عقب کشیده می‌شود که این دغدغه نیز برای سال آینده وجود نخواهد داشت.

احمد ابوالقاسمی هم در پایان اظهار کرد: تجربه شخصی بنده می‌گوید که اگر تصمیم با من باشد دیگر عزیزان را به هیچ مسابقه بین‌المللی قرآن اعزام نمی‌کنم؛ چرا که در حال حاضر طی شرایطی که در مسابقات قرآن دنیا وجود دارد ما با اعزام بهترین‌های خود به مسابقات بین‌المللی، مهر تأیید به مسابقات آنها می‌زنیم در حالی که می‌توانیم اصلاً اعزام نکنیم؛ چه اشکالی دارد که اعزام نکنیم یا اگر اعزام می‌کنیم کودکان و نوجوانان را اعزام کنیم.

انتهای پیام/

http://fna.ir/SE1ZH6