به گزارش ندای گیلان، سعید سرکار روز پنجشنبه در گفت وگویی افزود: «نانو نما» با هدف تامین اعتماد مشتری و توسعه بازار برای محصولات با فناوری نانو، از سوی این ستاد با همکاری سازمان ملی استاندارد طراحی شده است.
وی بیان کرد: نانو نماد برای محصولاتی که در حوزه نانو کارایی دارند و آزمونهای سلامت را با موفقیت طی میکنند، کاربرد دارد تا تولیدکنندگان بتوانند آن را روی محصولاتشان نصب کنند.
سرکار با اشاره به اینکه با وجود تصویب نانو نماد در هیات دولت، اجرایی کردن آن به کندی پیش میرود، افزود: ما تلاشمان را برای اجرای هرچه سریعتر آن انجام میدهیم اما باید یک سری اقدامات از قبیل شرایط آزمایش و کمیتهای که باید تاییدیه نهایی را بدهد شکل میگرفت که اکنون در مراحل نهایی است و امیدواریم تا یکی دو ماه آینده بتوانیم به چندین محصول اولیه نانو نماد اهدا کنیم.
وی در خصوص مشکلات موجود گفت: ستاد نانو و سازمان استاندارد دو نهاد متولی این کار هستند اما مشکل، یک سری تفاهمهایی است که باید صورت بگیرد. یک نگرانی در مورد این است که تمام این ساختار، درست چیده شود، شاید بد نباشد از ابتدا خوب بیندیشند و با هم تعامل کنند و ساختار را شکل دهند تا در آینده در فرآیند کار مشکلی ایجاد نشود.
دبیر ستاد نانو یادآور شد: امروز شاهد این هستیم که بیش از ۲۲۰ شرکت تولیدی در حوزه نانو، ۶۰۰ محصول مورد تأیید ستاد نانو را وارد بازار کردهاند، ما هر ساله شاهد یک رشد ۸۰ تا ۱۰۰ درصدی بازار محصولات نانو هستیم.
فناوری نانو، نانوفناوری یا نانوتکنولوژی (به فرانسوی: Nanotechnologie، نانوتکنولوژی) (به انگلیسی: Nanotechnology، نانوتکنالوجی) رشتهای از دانش کاربردی و فناوری است که جستارهای گستردهای را پوشش میدهد. موضوع اصلی آن نیز مهار ماده یا دستگاههای در ابعاد کمتر از یک میکرومتر، معمولاً حدود ۱ تا ۱۰۰ نانومتر است. وجه منحصر به فرد فناوری نانو داشتن عناصری به نام نانومواد و نانوساختار است. در واقع نانو تکنولوژی فهم و بهکارگیری خواص جدیدی از مواد و سیستمهایی در این ابعاد است که اثرات فیزیکی جدیدی عمدتا متأثر از غلبه خواص کوانتومی بر خواص کلاسیک از خود نشان میدهند./ایرنا
Friday, 22 November , 2024